Op zoek naar een innovatieve en enthousiasmerende spreker over de zorg?

Tijs Stehmann
Bewaar als favoriet

Tijs Stehmann (dokter Media)

Tariefindicatie: 1250 - 2000 Euro

De innovatieve en creatieve Tijs Stehmann is kinderarts (in opleiding), voorvechter van innovatie en digitale transformatie in de zorg en mede-initiatiefnemer van Dokter Media. Ook is hij regelmatig te zien en horen in de media.

Tijs Stehmann (dokter Media)

Het is mijn missie om de baan vrij te maken op de best mogelijke zorg voor zowel patiënt als zorgverlener recht, waarin toenemende mate digitalisering en innovatie een belangrijke rol spelen.” - Tijs Stehmann

Tijs Stehmann (dokter Media)

Tijs Stehmann maakte na zijn studies wiskunde, marketing en muzikale carrière een ongebruikelijke keuze om (ook) kinderarts te worden. Tijdens zijn opleiding zag hij hoe er in de dagelijkse medische praktijk kostbare tijd en kennis besteed wordt aan onnodig administratief werk. Terwijl veel industrieën al de eerste stappen van digitale transformatie doorlopen hebben, besteden artsen en verpleegkundigen bijvoorbeeld nog steeds veel tijd aan het overtypen en kopiëren-plakken van patiëntengegevens en worden recepten per fax verstuurd.

Kostbare tijd die – juist in tijden van krapte en tekorten – besteed zou moeten worden aan directe patiëntenzorg. Hij is ervan overtuigd dat zorgorganisaties moeten veranderen om kwaliteit van zorg te kunnen blijven leveren, maar dat het wiel niet opnieuw uitgevonden hoeft te worden. Waar kun je leentjebuur spelen en hoe ‘disruptief’ moet en kun je te werk gaan?

Met zijn brede en bijzondere achtergrond binnen én buiten de zorg is Tijs Stehmann een inspirator voor zowel zorgverleners als -bestuurders die willen veranderen maar hier een zetje bij nodig (denken te) hebben.

Mogelijke thema’s lezing Tijs Stehmann

  • De zorg/ geneeskunde
  • Innovatie
  • Digitale transformatie
  • E-health/ Digitale zorg
  • Ondernemen

Tijs Stehmann is een geanimeerde, informele spreker die zowel binnen als buiten de zorg zijn enthousiasme over de noodzaak tot innovatie en digitalisering in de zorg met zijn publiek deelt. Hierbij inspireert en enthousiasmeert hij op luchtige en humoristische wijze over de digitale uitdagingen voor (zorg)organisaties, zorgverleners en -bestuurders.

Achtergrond Tijs Stehmann

Tijs Stehmann is een Nederlandse arts in opleiding tot specialist kindergeneeskunde in het Emma Kinderziekenhuis Amsterdam UMC, mede-oprichter van Dokter Media en wiskundige.

Hij doorliep de middelbare school in Amsterdam-Noord, studeerde aan de Universiteit van Amsterdam cum laude af in de wiskunde en behaalde ook een master marketing aan de Vrij Universiteit. Hij was tevens van 2003-2013 drummer en bandlid van de Amsterdamse band a balladeer waarmee hij in 2006 een Zilveren Harp won.

Tevens werkte hij als A&R manager voor Sony Music Entertainment waar hij artiesten als Jacqueline Govaert (Krezip), Van Dik Hout, Lisa Lois, Mads Langer, Yellow Claw, Rochelle Perts en Jaap Reesema begeleidde. In 2016 startte Stehmann samen met arts Lester du Perron het platform Dokter Media dat het duiden en nuanceren van medisch nieuws als doel heeft. In oktober 2020 verscheen bij uitgeverij De Arbeiderspers het boek Dokter, ik las in de krant dat… Dokter Media verschijnt zelf ook in verschillende landelijke media waaronder NPO Radio 1 en de landelijke dagbladen.

Sinds 2021 is Tijs Stehmann ook als chief medical officer betrokken bij start-up FoundaHealth dat bouwt aan een wereldwijde digitale infrastructuur om nieuwe digitale zorgapplicaties gemakkelijk aan te sluiten op de reeds bestaande – veelal verouderde – systemen.

Video’s:

  • PAUW late night talkshow – Antoinette Hertsenberg gaat in debat met artsen van ‘Dokter Media’ over de medische voordelen van vasten.
  • PedTalks 2022 – Een sneakpreview van zijn lezing over hoe je kan innoveren in de zorg

Tijs Stehmann boeken voor een lezing?

Heb je vragen over de lezing van Tijs of wil je een vrijblijvende offerte ontvangen? Neem dan vrijblijvend contact op via het contactformulier of telefonisch via 072 – 750 74 22. Wij helpen je graag verder.

Bewaar als favoriet

Beoordelingen

Beschikbaarheid en informatie

Tijs Stehmann (dokter Media)

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1250 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid