Willen jullie leren hoe je beter in de toekomst kan kijken?

On demand masterclass de 100 lessen van de futurologie
Bewaar als favoriet

On demand masterclass ‘De 100 lessen van de futurologie’

We varen nu nog teveel als mens, organisatie en samenleving op beperkte en deels onjuiste toekomstbeelden. Terwijl de toekomst zelfs deels voorspelbaar is. Daarom leer je in deze on demand masterclass hoe je met meer zekerheid de toekomst in kan gaan.

On demand masterclass ‘De 100 lessen van de futurologie’

Leer van de beste experts wanneer jij wil. De on demand masterclass ‘De 100 lessen van de futurologie’ is ontwikkeld door online.deSpreker.nl en is online te volgen. Je kiest zelf waar én wanneer je de lessen volgt: ga je bingewatchen of verspreid je de masterclass over verschillende dagen? Jij bepaalt.

Investering: € 149,- ex. BTW per persoon (groepstarieven mogelijk)
Tijd: +/- 2 uur (10 lessen van 8 tot 16 minuten)
Spreker: Peter van der Wel
Programma: Bekijk de cursuspagina op online.deSpreker.nl

Over de on demand masterclass ‘De 100 lessen van de futurologie’

Op school leren we niet om systematisch na te denken over de toekomst, terwijl dit juist bijzonder waardevolle lesstof zou zijn. Als we namelijk de juiste beslissingen willen nemen over de toekomst, dan zou je eigenlijk moeten weten welke methoden en technieken er zijn om te komen tot betrouwbare beelden van de toekomst. Elk beleid en elk plan is immers gebaseerd op impliciete of expliciete aannames over de toekomst.

Toekomstverkennen is geen luxe, het is harde noodzaak. De corona crisis hadden we kunnen zien aankomen. De klimaatcrisis hadden we zelfs 50 jaar terug al kunnen zien aankomen. Beide crises hadden we veel eenvoudiger en goedkoper kunnen voorkomen. En dat zien aankomen, geldt ook voor andere vragen die op ons af komen. Denk maar eens aan: problemen met kunstmatige intelligentie, met privacy, met monopolistische mediaplatforms en de spanningen in het Midden-Oosten, Afrika en Zuidoost Azië.

Kortom: regeren is vooruitzien en voorkomen is beter dan genezen. Als je deze cursus hebt afgerond, ben je niet alleen in staat je een beter beeld te vormen van de mogelijke toekomsten, maar ook van de weg naar de door jou gewenste toekomst. De lessen:

1. Denkfouten
2. De toekomst is meervoud
3. Systeemdenken
4. Trends en systemen
5. Externe schokken en interne kantelpunten
6. De gereedschapskist van de futuroloog
7. Wetten van de techniek
8. Complexe adaptieve systemen
9. Trechters, wielen en scenario’s
10. Werken met scenario’s

Geïnteresseerd? Bekijk het complete programma op de cursuspagina en meld je voor maar € 149,- ex. BTW aan.

Voor groepen

Groepstarieven – Wil je deelnemen met 5 of meer personen, dan zijn groepstarieven mogelijk. Vul het contactformulier op deze pagina in en wij sturen jou een passend voorstel.

Blended leren – De on demand masterclass ‘De 100 lessen van de futurologie’ is ook uitstekend te combineren met een live lezing, workshop, Q&A of webinar. In een live sessie zal Peter van der Wel ingaan op de vragen en uitdagingen die spelen binnen jouw organisatie of team. Vul het contactformulier in voor meer informatie. Wij bespreken graag de mogelijkheden -geheel vrijblijvend- met je door.

Bewaar als favoriet

Meer videos

Beoordelingen

Beschikbaarheid en informatie

On demand masterclass ‘De 100 lessen van de futurologie’

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1250 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid