Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Laurens Waling
Bewaar als favoriet

Laurens Waling

Laurens Waling is expert op het gebied van AI voor HR en management. Hij zet groepen aan tot het denken in nieuwe mogelijkheden over hun werk. Zijn belangrijke topics zijn skills-based recruitment, interne en regionale talentenmarktplaatsen en AI voor carrièrenavigatie. Laurens is als adviseur verbonden aan grote publieke en private organisaties die gebaat zijn bij een flexibele arbeidsmarkt.

Laurens Waling

Laurens (1983) startte zijn eerste IT-bedrijf op zijn 16e. Na zijn TU Delft-studie klom hij op tot partner in een innovatie-adviesbureau. Hij startte in 2014 een coöperatie van samenwerkende zelfstandigen. Om het werk talentgericht te verdelen bedacht hij Part-up: een marktplaats voor jobcarving en jobcrafting. Part-up kreeg een miljoen investering en veel bekendheid. Tijdens de corona-crisis maakten grote bedrijven gretig gebruik van de applicatie om in taken opgeknipt werk effectief te (her)verdelen. Organisaties zoals de Rijksdienst voor Ondernemerschap bieden hun medewerkers inmiddels 20% ‘part-up tijd’ om werkdruk op andere afdelingen op te vangen.

Ondanks deze successen, bleken veel organisaties beperkt in staat om structureel te veranderen. Laurens verkocht het bedrijf in 2021. Om te begrijpen hoe transformatieprocessen werken, studeerde Laurens in Interventiekunde. Inmiddels is hij als Chief Evangelist verbonden aan 8vance. Deze deep-tech scale-up levert AI om de verspilling van talent tegen te gaan.

Visie Laurens Waling

‘Talentbevrijder’ Laurens is gemotiveerd om iedereen betekenisvol werk te laten doen. Hij is er van overtuigd dat arbeidsmarktkrapte niet bestaat, en het een kwestie van schrappen van bullshit jobs (zoals recruiters 😀) die door AI overbodig worden. Hij inspireert groepen managers en medewerkers om het werk anders te organiseren. Dit is niet alleen leuker, maar ook noodzakelijk om de grote transities in onze samenleving te gaan maken.

Over de hands-on presentaties van Laurens Waling

Laurens;

  • benoemt met humor veelgemaakte fuck-ups met implementaties van ‘anders organiseren’.
  • deelt praktijkvoorbeelden van talent mobility binnen bedrijven (het uitwisselen van personeel binnen ecosystemen en het skills- based werven van nieuwe doelgroepen).
  • combineert werkervaring binnen de zorg, het onderwijs, de overheid en het bedrijfsleven.
  • mixt ondernemerschap en een persoonlijk verhaal met de laatste ontwikkelingen op het gebied van AI en wendbaar organiseren.
  • laat zijn publiek ervaren hoe ‘crowd-organizing’ eruit ziet en hoe AI objectief jouw skills en de beste banen en kandidaten voorspelt.

Een presentatie 15 minuten of workshop van 2 uur, het publiek zit op het puntje van hun stoel.

Geïnteresseerd in een lezing door Laurens Waling?

Wil je meer weten over de mogelijkheden die Laurens jouw organisatie of bedrijf met zijn lezing kan bieden? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of via 072 – 750 74 22. Wij helpen je graag verder.

Bewaar als favoriet

Meer videos

Beoordelingen

Beschikbaarheid en informatie

Laurens Waling

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1200 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid