Samen uit de dramadriehoek stappen?

Workshop Stap samen uit de dramadriehoek
Bewaar als favoriet

Workshop Stap samen uit de dramadriehoek

Tariefindicatie: 1250 - 2000 Euro

In deze workshop nemen we je team mee langs alle hoeken van de dramadriehoek. Door kennis, herkenning en beleving krijgt je team de juiste handvatten om samen uit het drama te stappen en zich te gaan bewegen in de groeidriehoek. Want met de groeidriehoek zet je de stap naar een positieve en effectieve communicatie.

Workshop Stap samen uit de dramadriehoek

Herken jij de redders, de aanklagers en de slachtoffers binnen je team? Ongetwijfeld, want we bevinden ons allemaal wel eens in de verschillende rollen van de dramadriehoek. Helaas zorgt dit ervoor dat de communicatie niet lekker loopt en dat irritaties en conflicten zich herhalen. Wil je met je team uit de dramadriehoek blijven? Ga dan aan de slag met de unieke workshop ‘Stap samen uit de dramadriehoek’. Werk met elkaar aan positieve communicatie, zodat iedereen weer met plezier samenwerkt aan een team dat gaat voor groei en innovatie.

Over de workshop

Ken je de dramadriehoek? Misschien niet van naam, maar in je dagelijkse werk kom je hem vaak tegen. De drama-driehoek (onderdeel van TA-transactionele analyse) beschrijft de drie ineffectieve rollen die mensen vaak onbewust gebruiken in communicatie. Door deze te leren herkennen en ombuigen leer je als team beter samen te werken en te communiceren.
Met de theorie als uitgangspunt zetten we het team door middel van ervaringsgericht leren op een speelse manier aan het werk. Dit is niet alleen heel leerzaam, de fun-factor zorgt voor veiligheid en teambuilding.

Tijdens deze workshop werken we met het dramadriehoek spel, een laagdrempelige en verdiepende manier om de rollen van de dramadriehoek te leren kennen, herkennen en erkennen. Een goed uitgangspunt om vervolgens de overstap te maken naar groei, verbetering en innovatie. Door de groeidriehoek toe te passen kan je ongewenste reacties op triggers voorkomen en onproductieve patronen oplossen. En het mooie is, omdat dit voor alle communicatie werkt is het win-win. Of je nu thuis bent of op het werk. Het creëert open en eerlijke communicatie waarin je elkaar de ruimte geeft en waar nodig zorgzaam of juist assertief bent. Communicatie die vanuit een positieve insteek bijdraagt aan groei en ontwikkeling.

Het resultaat van deze workshop

  • Je leert jezelf en elkaar kennen.
  • Je leert de ineffectieve rollen van de dramadriehoek herkennen.
  • Kennis van jouw eigen voorkeursol (valkuil).
  • Je leert hoe je de stap zet naar de groeidriehoek.
  • Je leert hoe je zelf uit de dramadriehoek kan stappen (of blijven) en hoe je anderen daarbij kan helpen.
  • Positieve en effectieve communicatie.
  • Teambuilding

Sleutelwoorden van de training zijn: ik ben ok & jij bent ok, jezelf zijn, humor, oefenen en doen, zelf nadenken, verbinding en veiligheid.

Praktische informatie

Er wordt altijd maatwerk geleverd, want geen team of organisatie is hetzelfde.
Groepsgrootte: 6 tot 60 personendesp
Duur workshop: minimaal 2 uur
Kosten: afhankelijk van de groepsgrootte en de duur van de workshop.

Over de workshopleiders

De workshop wordt verzorgd door Marion van Wezel en Ingrid Klinkert. Elkaar zien, waarderen en aanvullen, dat noemen zij de kracht van de verschillen. Ga niet op in de grijze massa, maar maak gebruik van ieders unieke, kleurrijke eigenschappen om het beste uit je team en organisatie te halen.

Hun uitgangspunt is dat je het meeste leert door te doen. Leren is leuk! Door gebruik te maken van interactieve, speelse en actieve werkvormen dagen zij deelnemers uit om uit hun comfortzone te stappen. Door te ervaren leren mensen sneller en blijft het geleerde beter hangen. Bijkomend voordeel is dat het ook nog eens veel leuker is.

Geïnteresseerd in de workshop ‘Stap samen uit de dramadriehoek’ of heb je een vraag?

Als je interesse hebt in de workshop ‘Stap samen uit de dramadriehoek’ kun je vrijblijvend contact opnemen via het contactformulier of via 072-750 74 22. Wij helpen je graag verder.

Bewaar als favoriet

Talen: Nederlands

Beoordelingen

Beschikbaarheid en informatie

Workshop Stap samen uit de dramadriehoek

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1200 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid