Op zoek naar een duurzame workshop over verbindende gesprekken?

Workshop Bouwen aan dialoog
Bewaar als favoriet

Workshop Bouwen aan Dialoog

Tariefindicatie: Tarief op aanvraag

Tijdens de workshop krijg je inzicht in communicatiepatronen en hoe die tegenstellingen vergroten of verkleinen. Je leert dilemma’s vanuit (meer)waarden te bekijken en hoe je constructief aandacht geeft aan verschillen die dan nog overblijven. Zodat de dialoog bijdraagt aan oplossingen en betere samenwerking.

Workshop Bouwen aan dialoog

Onderzoek hoe je (maatschappelijke) dilemma’s overbrugt en regie op de toekomst vergroot. Ontdek hoe je tegenstellingen en belangen verbindt en gezamenlijke actie stimuleert. Leer voorwaarden voor vitale samenwerking, innovatie en verbindend leiderschap. Ervaar de lol van samen creatieve oplossingen ontdekken.

We leven in een tijd die verschillen vaak uitvergroot, waardoor overeenkomsten minder aandacht krijgen. Zowel in de politiek als maatschappij, maar ook in organisaties, zie je polarisatie toenemen, waardoor mensen zich minder verbonden voelen en je hen zelfs ziet afhaken. Terwijl bij nadere beschouwing er vaak veel meer is wat verbindt en verschillen van toegevoegde waarde kunnen zijn.

In de workshop Bouwen aan dialoog ontdek je:

  • wat het verschil is tussen discussie, debat en dialoog
  • welke factoren mensen verbinden
  • wat creativiteit en samenwerking versterkt
  • hoe je belangen transparant en gelijkwaardig maakt
  • hoe je door co-creatie overbrugt èn meer ideeën naar boven haalt
  • hoe je mensen/doelgroepen, in- en extern, aangesloten houdt

Je krijgt inzicht in communicatiepatronen en hoe die tegenstellingen vergroten of verkleinen. Je leert dilemma’s vanuit (meer)waarden te bekijken en hoe je constructief aandacht geeft aan verschillen die dan nog overblijven. Zodat de dialoog bijdraagt aan oplossingen en betere samenwerking.

Van deelnemers vragen we een actieve inbreng, zodat we met elkaar nieuwe wegen ontdekken. Waarbij je praktijk uitgangspunt is en nieuwe inzichten al tijdens de workshop kunnen integreren, op maat afgestemd op wensen en behoeften. Je ontwikkeldoel is ‘slechts’ een aanzet voor een nieuwe manier van verbeteren, die ook toepasbaar is in andere situaties en verandertrajecten. Dit maakt resultaten duurzamer.

Doelgroep

Deelname is geschikt voor partijen of belangengroepen van een concreet project of thema of voor deelnemers die dialoogprincipes inzetbaar willen maken in hun praktijk. De workshop resulteert waar mogelijk in actiepunten en oplossingsvoorstellen. Bedoeld voor (project-)managers, HR of teams, in organisaties of maatschappelijke context. In 1 of 2 dagdelen of als thema voor een (kortere) interactieve lezing.

Workshopbegeleider

De begeleiding is in handen van Lianne Vorstenbosch. Zij begeleidt processen op het gebied van leiderschap, samenwerking en innovatie in (non-)profit en maatschappelijke projecten. Zij ziet daarin vaak een groot verschil tussen weten en doen. Door een andere energie in te brengen overbrugt zij dit gat en ontstaat meer diepgang met resultaten die beter beklijven. Zij was ook co-auteur van ‘Het kookboek voor sociale innovatie’ met 20 visies van prominenten en 20 praktijkvoorbeelden en interviewer van ruim 20 inspirerende doorbraken in overheid, onderwijs, zorg en bedrijven.

Interesse in de workshop Bouwen aan een Dialoog of heb je een vraag?

Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier. Of telefonisch via 072 – 750 74 22. Wij denken graag met je mee.

Bewaar als favoriet

Talen: Nederlands

Beoordelingen

Beschikbaarheid en informatie

Workshop Bouwen aan Dialoog

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1200 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid