Sofie van den Enk: presentatrice en dagvoorzitter
Met haar ruime ervaring op zowel live podia als voor de camera is KRO-presentatrice Sofie van den Enk (36) een echte vakvrouw te noemen. Al tijdens haar studies Amerikanistiek en Spaans aan de Rijksuniversiteit Groningen richt Sofie zich op de media en het theater. Samen met Anne Jan Toonstra wint ze in 2001 het prestigieuze Cameretten festival in Rotterdam. Ook al zegt ze het cabaret vaarwel na haar afstuderen, humor blijft een belangrijke drijfveer voor de presentatrice.

Het televisievak leert ze bij Max Westerman in New York en later bij RTV Utrecht, waar ze eerst als verslaggever voor het nieuws haar sporen verdient, en later ook presenteert. Ze wordt gescout als Jakhals voor DWDD en wint de Philip Bloemendalprijs voor jong presentatietalent in 2008. Inmiddels werkt Sofie al een paar jaar voor de KRO op zowel televisie als radio. Ze presenteerde onder andere Hints, XXL en De Rekenkamer; en op 3FM heeft ze elke zondagavond PS Radio. Daarnaast acteert ze voor tv, onder andere in VRijland, en presenteert ze regelmatig live events voor zeer uiteenlopende opdrachtgevers. Van de Rabobank, tot de KvK in Amsterdam; allemaal roemen ze haar soepele toegankelijke stijl, die met humor en vaart iedereen bij presentaties betrekt zonder aan inhoud in te boeten. Sofie woont in Utrecht met haar man en heeft een zoon, Magnus.

Sofie van den Enk inhuren als dagvoorzitter of presentatrice?
Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier of telefonisch via 072 750 74 22.

Tariefindicatie: 3000 - 4000 Euro / Boven 4000 Euro

Schrijf nu een recensie


Submit your review
* Required Field

Gerelateerde sprekers

 • Lars Sorensen

  Lars Sorensen is een energieke spreker die interactief en dynamisch een zaal meeneemt in bijzondere verhalen over vele inspirerende helden. Mensen die anders durfde denken, die de stap maakte van van dromen naar doen. De stijl van Lars Sorensen als dagvoorzitter kenmerkt zich door een hoge energie en veel interactie.

   

 • Katinka Baehr

  Katinka Baehr is journalist, bekend als verslaggever voor de VARA en de VPRO op Radio 1. Als dagvoorzitter stelt ze scherpe vragen en is ze erop gebrand dat een debat of interview inhoudelijk sterk is maar nooit saai wordt. Ze leidde onder andere debatten over cultuur, geschiedenis, wetenschap, politiek, opvoeding, burgerschap en immigratie.

   

 • Hans Böhm

  Hans Böhm is dankzij zijn veelzijdigheid, zijn jarenlange ervaring en zijn strategisch inzicht een graag geziene gast als presentator en discussievoorzitter bij bijeenkomsten van bedrijven en bij congressen. Hij wordt graag al tijdens het begin van een project ingeschakeld zodat de opdrachtgever in een vroeg stadium gebruik kan maken van zijn expertise.