Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Robin Sharp
Bewaar als favoriet

Robin Sharp (fictief HR-expert)

Tariefindicatie: 3000 - 4000 Euro

UNIEK CONCEPT | Wereldwijd kampen bedrijven met gigantische uitvalcijfers onder werknemers. Het is hoog tijd voor een serieus functioneringsgesprek.
People First-Advisor Robin Sharp deelt in haar indrukwekkende lezing hoe je de mens werkelijk centraal zet. Wees klaar voor een wervelwind aan ideeën, een haarscherpe visie onderbouwd met keiharde cijfers en kwetsbare persoonlijke bevindingen.

Robin Sharp

Robin Sharp is één van de fictieve experts ontwikkeld door Stichting Nieuwe Helden en Lucas De Man. Deze fictieve experts delen verhalen met echte feiten over wat er kan en komt, nu en de komende vijf jaar, maar ‘gespeeld’ door acteurs. Hiermee kunnen we veel meer zeggen en laten voelen dan waar vele onderzoekers en experts in staat toe zijn met hun eigen verhaal. Kortom, met Robin zijn er vele wetenschappers en onderzoeken gebundeld in één fictief personage*. 

Achtergrond Robin Sharp

Robin is een fictieve expert, maar haar verhaal is gestoeld op langdurig onderzoek en wetenschappelijke kennis. Robin, gespeeld door Isil Vos, heeft in haar tijd als HR-manager veel kunnen experimenteren maar mensen bleven uitvallen. Hoe gezond ze de lunch ook maakte, hoeveel planten ze neerzette en hoeveel cultuurprogramma’s ze aanbood, ze wist dat er een structurele aanpak binnen het bedrijf moest komen. Hier was het bedrijf nog niet klaar voor en daarom besloot ze als adviseur aan de slag te gaan voor bedrijven die er wel klaar zijn om people first te zetten.

Sindsdien werkt Robin Sharp als de eerste zelfstandige People First Advisor. Ze reist de wereld rond op zoek naar ‘the innovators who are shaping the future of work right now‘.

Robin heeft twee jaar lang onderzoek gedaan: ze dook in wetenschappelijk onderzoek over (de toekomst van) werk, volgde de trends in HR en is langs geweest bij verschillende organisaties en bedrijven over de hele wereld, waar ze spraken met HR-managers, Chief Happiness Officers, AI-experts en Vitality coaches.

Over de lezing van Robin Sharp

We hebben wereldwijd een groot probleem: werkstress is arbeidsrisico nummer 1 en we vallen allemaal massaal om en uit. 85% van de mensen wereldwijd voelt geen binding met haar/zijn/hen werk of bedrijf, en dat terwijl HR-managers alles uit de kast trekken om hun werknemers gelukkig te maken.

We doen zelf ook ons uiterste best: om efficiënt te werken, om onze tijd en aandacht goed te verdelen tussen werk en privé, om te presteren, om echt iets bij te dragen. Het lukt vaak allemaal maar net niet. Wat nu? Robin kijkt op basis van uitgebreid onderzoek naar de toekomst van werk.

Tijdens haar lezing behandelt ze vragen als: Hoe krijgen we de burn-out, verzuim en turnover flink en structureel naar beneden? Hoe creëren we zinvol werk voor iedereen? Waarom werkt werk nu vaak niet? Hoe kunnen we verregaande technologische mogelijkheden inzetten om steeds meer maatwerk te leveren en werknemers in hun kracht te zetten? En hoe ver zijn we eigenlijk bereid te gaan voor winstoptimalisatie?

Onderwerpen waar Robin Sharp over spreekt

  • HR
  • (Werk)geluk
  • Burn-out
  • Verzuim
  • Zinvol werk

Robin kan worden gespeeld in volledige versie (60 minuten) of korte versie (40 minuten). Jullie worden getrakteerd op een enerverende talk ondersteund door prachtige animaties over HR & Werkgeluk, waarbij Stichting De Nieuwe Helden dit thema uitgebreid wetenschappelijk heeft onderzocht. Iedere keynote wordt altijd gevolgd met een Q&A van 30 minuten. Meer weten? Een vrijblijvend gesprek behoort tot de mogelijkheden.

*Achtergrond ontstaan van fictieve personages

Keynote speaker en dagvoorzitter Lucas de Man zag vele standaard PowerPoints, gastsprekers die hun verhaal nét niet goed overgebracht kregen en onderzoekers die zo gespecialiseerd waren dat ze maar over een klein deel echt iets konden zeggen. Dit bracht hem op het idee van de fictieve sprekers.

Wat als we kennis en onderzoek bundelen tot een goed opgebouwd en spannend verhaal en professionele storytellers dit laten vertellen? Wat als we samenwerken met graphic designers en kunstenaars? Met deze methode heeft hij vier keynote speakers gecreëerd die brutaler zijn, die onderzoek invoelbaar maken en die zo een ander gesprek op gang brengen met meer dialoog en een diepere impact. Hun namen: Chris Everlast, Dr. Makhlouf Ait Mimoun, Yoop Meesters en Robin Sharp.

Interesse in een lezing van Robin Sharp?

Of wil je meer weten over dit unieke concept? Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier of bel ons op 072 – 750 74 22. Wij helpen je graag verder.

Bewaar als favoriet

Meer videos

Beoordelingen

Beschikbaarheid en informatie

Robin Sharp (fictief HR-expert)

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1200 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid