Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Friso de Zeeuw
Bewaar als favoriet

Friso de Zeeuw

De Zeeuw spreekt, adviseert en schrijft over – vaak controversiële – kwesties, bijvoorbeeld grondbeleid, woningmarkt in relatie tot ruimtelijke planning, de verhouding tussen gemeenten en provincie in de Omgevingswet, de governance van de Nationale Omgevingsvisie, gemeentelijke herindeling en samenwerking en over complexe lokale ruimtelijke ordeningskwesties.

Maandag Interim Professionals BV

"Mijn ervaring met deSpreker.nl is erg prettig geweest. De communicatie was erg snel, duidelijk en er werd goed meegedacht. Zeker omdat ik met een aanvraag kwam waarbij ik op korte termijn een specifieke spreker nodig had. Ook de verdere communicatie omtrent inhoud verliep soepel."

Friso de Zeeuw

Het is mijn missie om de uitvoeringskracht van de overheid en marktpartijen te vergroten, de beleidsdiarree te verminderen, publiek-private samenwerking te bevorderen en financieel haalbare omgevingskwaliteit te realiseren.

Friso de Zeeuw heeft een veelkleurige en langjarige ervaring als professional. Zijn werkvelden zijn Openbaar bestuur, Gebiedsontwikkeling, Omgevingsrecht, Ruimtelijke economie, Mobiliteit, Woningmarkt, Grondbeleid en Vastgoed. Friso is goed voor ruim 45 jaar professionele ervaring in zowel politiek, bedrijfsleven, overheidsorganisaties en wetenschap. Een unieke mix, zeker in combinatie met zijn eigenzinnige spreekstijl.

Friso bundelt kennis en ervaring vanuit verschillende invalshoeken: publiek, privaat en wetenschap (een combinatie die niet veel voorkomt). Hij staat bekend om zijn scherpe analyses en gepeperde stellingnames over gebiedsontwikkeling, ruimtelijke ordening, woningmarkt, grondbeleid, omgevingsrecht en bestuurlijke organisatie.

Hij bestrijdt overdreven regelzucht, bureaucratie en controleritis, een verschijnsel dat niet alleen de overheid teistert maar ook (grote) bedrijven, woningcorporaties en universiteiten. Zijn relativerende humor maakt ook de stevigste stellingnames verteerbaar.

Onderwerpen waar Friso de Zeeuw over spreekt

  • Gebiedsontwikkeling (incl. water, mobiliteit, vastgoed, natuur)
  • Ruimtelijke ordening
  • Woningbouw
  • Grondbeleid
  • Omgevingsrecht
  • Sturings- en samenwerkingsvragen in de genoemde domeinen

Achtergrond Friso de Zeeuw

Na zijn universitaire juridische opleiding aan de Vrije Universiteit, was hij wethouder van de gemeente Monnickendam en gedeputeerde van de provincie Noord-Holland. Daarnaast was hij beleidsadviseur (bij de gemeente Amsterdam) en organisatieadviseur (bij Berenschot).

Van 1998 tot 1 mei 2016 was hij directeur Nieuwe Markten bij BPD (voorheen Bouwfonds Ontwikkeling), de grootste projectontwikkelaar van Nederland. Van 2006 tot 11 oktober 2017 was De Zeeuw parttime praktijkhoogleraar Gebiedsontwikkeling aan de TU Delft. Als emeritus hoogleraar is hij nog steeds aan de TU Delft verbonden. Onder de naam Friso Advies is hij nu actief als adviseur en bekleedt een tiental bestuursfuncties en commissariaten.

De Zeeuw publiceert regelmatig over tal van onderwerpen, adviseert overheden en bedrijven, houdt regelmatig voordrachten, treedt op als voorzitter en neemt deel aan podiumdiscussies.

Interesse in een lezing van Friso de Zeeuw?

Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier of telefonisch via 072 – 750 74 22.

Bewaar als favoriet

Meer videos

Beoordelingen

Beschikbaarheid en informatie

Friso de Zeeuw

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1250 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid