Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Bewaar als favoriet

Claes Iversen

Tariefindicatie: Tarief op aanvraag

Claes Iversen is couturier van koningin Máxima en vele vrouwelijke BN’ers paraderen graag in zijn creaties over de rode lopers. Hij spreekt over de belangrijkste onderdelen uit de modewereld.

Claes Iversen

Claes Iversen is couturier en kunstenaar. Na diverse collecties na zijn studie te hebben gepresenteerd en samenwerkingen gehad te hebben met diverse modeketens leerde het grote publiek hem kennen als couturier van koningin Máxima. In 2014 ontwierp hij de jurk van Ilse DeLange voor het Eurovisie Songfestival en vele vrouwelijke BN’ers paraderen graag in zijn creaties over de rode lopers. In 2021 ontving hij het tiende Cultuurfonds Mode Stipendium, een erkenning voor buitengewoon getalenteerde Nederlandse modeontwerpers.

Claes geeft inspirerende lezingen waarin hij nieuw licht laat schijnen op thema’s als ambacht, duurzaamheid en creatief denken. Dat doet hij door zijn publiek wakker te schudden en prikkelende vragen op te werpen als: bestaat couture nog? Wat is mode en wat is kunst? En hoe kan het creatieve denkproces helpen om nieuwe ideeën te ontwikkelen?

Onderwerpen waar Claes Iversen over spreekt:

 • Mode & Kunst
 • Creativiteit
 • Architectuur
 • Ondernemerschap

Uitgelicht: lezing ‘De wereld van Claes Iversen’

Claes spreekt over de belangrijkste onderdelen uit de modewereld en zijn eigen wereld. Hij geeft commentaar op modeverschijnselen, bespreekt trends en brengt inspiratie. Hierin hij laat zien hoe zijn creatief brein werkt en welke toepassingen dit kan opleveren. Een sessie waarin hij werknemers en directies inspireert om hun creativiteit te gebruiken. Welke thema’s mag je verwachten:

 • Kijkje achter de schermen
  Aan de hand van prachtige voorbeelden uit zijn oeuvre neemt Claes zijn publiek mee in het creatieve proces dat schuilgaat achter zijn ontwerpen. Van idee tot collectie. Van de eerste materiaalproeven tot de uiteindelijke presentatie. De ontwerper deelt zijn visie op het vak: hij laat zien hoe mooi en bevrijdend het is om over grenzen heen te kijken.
 • Méér dan kleding
  Voor Claes is couture méér dan mode: het gaat over alles wat met liefde en aandacht is gemaakt. Het is ambacht. Een kunstvorm. De afgelopen jaren heeft Claes in zijn werk de verbreding opgezocht. Hij begon weer te schilderen en hij ontwikkelt daarnaast interieurontwerpen. Tussen die verschillende disciplines ontstaat een bijzondere wisselwerking. Ook voor organisaties is het verfrissend én essentieel om de horizon te verbreden en zo tot nieuwe inzichten te komen.
 • Innovatie en duurzaamheid
  In zijn presentatie laat Claes verder zien dat uitdagende tijden vaak de basis vormen voor innovatie. Zo ontwikkelde hij in de coronatijd een betaalbaarder bruidslijn vanuit een modulair concept. Tot slot deelt hij zijn kijk op het duurzaamheidsvraagstuk: waar staat hij op dit vlak zelf als ontwerper? En welke boodschap wil hij zijn klanten, maar ook de nieuwe generatie ontwerpers en zijn publiek meegeven?

Over Claes Iversen

De van Deense afkomst Claes Iversen emigreerde in 1997 naar Nederland. Hij startte zijn studie aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunst in Den Haag. Tijdens zijn derde studiejaar ontving hij de BLVD Modeprijs en kreeg hij een stageplaats aangeboden bij Viktor & Rolf. Kort na het afronden van zijn studie en het behalen zijn master aan de Artez Hogeschool van de Kunsten in Arnhem presenteerde Claes zijn eerste collectie.

Tegenwoordig ontwerpt Claes naast couture ook bedrijfsuniformen, zoals voor het Nationale Opera & Ballet en houdt hij zich ook bezig met interieur, zoals het ontwerpen van een lijn wandkleden. Hij is ook steeds vaker te vinden in zijn schilderatelier. Op dit moment is er een expositie van zijn eerste collectie schilderijen.

‘Wie Is De Mol?’

In het seizoen van 2020 was Claes als één van de deelnemers te zien in het televisieprogramma ‘Wie Is De Mol?’. In het programma voert een groep van bekende Nederlanders opdrachten uit en jagen zij tegelijkertijd op De Mol binnen de groep. Er zijn negen kandidaten en 1 Mol, de saboteur binnen de groep. Niemand weet wie de Mol is, behalve de Mol zelf.

Claes Iversen boeken

Laat je inspireren door de lessen van een van Nederlands bekendste ontwerpers van dit moment. Wil je Claes boeken als spreker, neem dan  vrijblijvend contact op via het contactformulier of via 072 – 750 74 22. Wij helpen je graag verder.

Bewaar als favoriet

Meer videos

Beoordelingen

Beschikbaarheid en informatie

Claes Iversen

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1200 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid