Carool Kersten – Islamoloog, spreker, commentator, discussieleider, dagvoorzitter

Carool Kersten geeft gastcolleges en lezingen aan universiteiten in binnen- en buitenland. Hiernaast heeft hij ook spreekbeurten verzorgd, deelgenomen aan discussies, of bijgedragen aan trainingen voor, onder andere, de Britse, Indonesische en Nederlandse Ministeries van Buitenlandse Zaken, het Europees Parlement, het Britse Lager- en Hogerhuis, de Amerikaanse en Britse Strijdkrachten, de Press Club in Londen en de Wereldfora voor Moslim democraten in Kuala Lumpur en Tokio.

Als Islamoloog, Midden-Oosten & Zuidoost-Azië-deskundige wordt Carool Kersten benaderd met vragen van uiteenlopende aard over zowel hedendaagse en historische ontwikkelingen in de Islamitische wereld. Het betreft zowel vragen van politieke aard, als een behoefte aan informatie over geloofspunten en het denken over religie in bredere zin. Carool Kersten wordt dan uitgenodigd om een lezing te geven, een briefing te verzorgen, deel te nemen aan workshops, ronde tafeldiscussies, vormingsdagen etc, of om een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van online content voor websites.

Als spreker houdt hij zich bezig met het vertalen en toegankelijk maken van wetenschappelijke kennis voor niet-specialisten, inclusief het algemene publiek. Daarvoor put Carool uit zijn dagelijkse academische praktijk en eigen onderzoeksactiviteiten, maar ook (baanbrekend) werk door collega-wetenschappers.

Het resultaat van Carool Kersten zijn bijdrage is dat het publiek/de doelgroep een genuanceerder beeld krijgt van het onderwerp in kwestie. De onverwachte, of tot dan toe onbekende, perspectieven die hij belicht, worden als stimulerend ervaren, en werken ook verhelderend met een meer concrete focus in de formulering van hun verdere plannen; denk hierbij aan beleidsmakers of sociaal activisten.

Onderwerpen die terugkomen in een lezing van Carool Kersten

  • Islam: achtergronden, historische ontwikkelingen, geloofssysteem
  • Hedendaagse Islamitische wereld: politieke en religieuze ontwikkelingen
  • Midden-Oosten: politieke ontwikkelingen, in het bijzonder in relatie tot de Islam
  • Zuidoost-Azië: Met name Indonesië. Politieke ontwikkelingen in het bijzonder in relatie tot de Islam.

Achtergrond Carool Kersten

Carool Kersten is een Arabist, Zuidoost-Azië-deskundige en godsdienstwetenschapper gespecialiseerd in de Islamitische wereld. Hij doceert sinds 2007 aan King’s College London. Hij is de auteur, samensteller of vertaler van tien boeken over Islam, godsdienst, filosofie en geschiedenis.

Naast academische kennis, heeft Carool Kersten ook in het bedrijfsleven praktische werk- en leefervaring opgedaan in de Islamitische wereld. Als media-commentator en spreker, heeft hij het vermogen ontwikkeld om wetenschappelijke kennis te vertalen en toegankelijk te maken voor een breder publiek. Daarnaast heeft Carool Kersten een bijzondere combinatie van regionale expertise in ontwikkelingen in zowel het Midden-Oosten als in Zuidoost-Azië.

Kersten heeft een PhD van de School of Oriental and African Studies in Londen en studeerde eerder af als Arabist aan Radboud Universiteit Nijmegen. Na tien jaar werkzaam te zijn geweest in het bedrijfsleven in Saoedi-Arabië, keerde hij weer terug naar de wetenschap en doceerde zes jaar Aziatische geschiedenis and godsdiensten in Thailand. In zijn onderzoekswerk houdt hij zich vooral bezig met de ideëengeschiedenis en politieke ontwikkelingen in de hedendaagse Islamitische wereld.

Persoonlijke missie Carool Kersten

Als academicus en als spreker een genuanceerd beeld te schetsen van ontwikkelingen in de islamitische wereld.

Interesse in een lezing of heeft u een vraag? 

Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier of telefonisch via 072 750 74 22.

Meer video’s

Schrijf een recensie

Schrijf nu een recensie


Verstuur jouw review
* Verplicht veldBeschikbaarheid en informatie Carool Kersten

  • Selecteer spreker(s) of vul in bij aanvullende informatie.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.