Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Spreker boeken
Bewaar als favoriet

Spreker boeken

Tariefindicatie: Tarief op aanvraag

Wat zijn de aandachtspunten bij het boeken van een spreker en hoe bepaalt een spreker eigenlijk zijn of haar tarief? Dat ontdek je op deze informatiepagina.

Topdesk

"Op korte termijn was het mogelijk twee sprekers te krijgen voor een online event. Fijn contact gehad met korte lijntjes. Erg tevreden over de organisatie achter despreker.nl"

Spreker boeken

Spreker boeken: wat is belangrijk?

 1. Als je een spreker wil boeken, dan begin je bij het begin. Vraag je af waarom je een spreker wil boeken. Zo begint het organiseren van een evenement met de analyse van de doelgroep en doelstellingen. Dit hoeft geen volledig rapport te worden, maar het is wel belangrijk om hier bij stil te staan.
 2. Wanneer de doelstellingen helder zijn is het mogelijk om de vorm en inhoud van het evenement te bepalen.
 3. Het is belangrijk dat de spreker die je kiest hierbij aansluit en ervaring heeft met spreken. Zo zijn er sprekers die jouw boodschap met een komische insteek kunnen brengen. Hierdoor kunnen onderwerpen aangesneden worden die anders misschien uit de weg worden gegaan. Kies één of meerdere sprekers op deSpreker.nl of vraag advies aan onze consultants. Je kan in een (telefonisch) voorgesprek kennismaken en kijken of er een match is tussen jou en de spreker.
 4. Daarnaast is het belangrijk dat kosten voor de spreker binnen de projectbegroting passen. Reken ook uit hoeveel een spreker omgerekend kost per deelnemer en vergelijk dat eens met het bedrag dat je uitgeeft aan andere posten zoals de locatie, catering, mailing en dergelijke. Of plaats de kosten van een spreker over verandermanagement bijvoorbeeld in het kader van de organisationele veranderingen die gaan plaatsvinden.

Spreker boeken: hoe vind je de juiste spreker?

Wil je dus een spreker boeken voor jouw bijeenkomst, congres, vergadering, seminar of ander evenement? Een spreker boeken (of natuurlijk meerdere sprekers boeken) doe je eenvoudig samen met onze ervaren consultants. Wij kennen de sprekersmarkt als geen ander en kunnen je adviseren welke sprekers het beste passen bij jullie wensen (uiteraard binnen jullie budget).

Heb je al een spreker in je hoofd of wil je zelf door onze profielen navigeren? Dat kan uiteraard ook! Dankzij onze zoekhulp, eenvoudige categorisering of zoekbalk kan je de spreker of dagvoorzitter van jouw voorkeur vinden. Vervolgens vul je het contactformulier in en wij gaan voor je aan de slag. We streven ernaar om binnen één werkdag contact met je op te nemen, waar mogelijk al met een beschikbaarheid en/of tariefindicatie.

Bekijk hier de sprekers waar we veel mee samenwerken.

Spreker boeken: wat kost een spreker?

Bij de meeste sprekersprofielen op deSpreker.nl staat een tariefindicatie vermeld, zodat je alvast kan kiezen welke sprekers binnen jullie budget zal passen. Het betreft een indicatie, omdat tarieven kunnen afwijken naar mate de lezing meer voorbereiding vraagt (tijdsduur, grotere mate van interactiviteit, groepsgrootte, aanvullende technische wensen, etc.). Dit verschilt per spreker. Het exacte tarief bepaalt de spreker op basis van jouw wensen en eventeigenschappen.

Hoe bepaalt een spreker zijn/haar prijs?

 1. Expertise
 2. Bekendheid / populariteit: er zijn bekende Nederlanders (vaak bekend van televisie) en bekende sprekers (veel gevraagd in de sprekerswereld).
 3. Ervaring
 4. Actualiteit
 5. Lengte van de lezing: hoewel niet iedere spreker het tarief baseert op lengte, kan dit zeker meespelen

Prijssegmenten
Op deSpreker.nl hanteren wij tarieven vanaf € 950,- ex. BTW. Dit doen we om een gezonde balans te behouden tussen de sprekersgage en onze commissie (percentage). Tot aan de boeking werken wij op ‘No cure, no pay’-basis. Uiteraard zijn er sprekers voor tarieven lager dan € 950 beschikbaar of zelfs sprekers die ‘pro deo’ werken. Deze sprekers zijn vaak startend of werken aan hun bekendheid, expertise en/of presentatie-skills. Óf ze willen op het einde van hun presentatie hun product of dienst verkopen (salespitch).

Onze sprekers zijn in diverse tariefklasses in te delen. Let op: de geschetste beschrijvingen en kenmerken bieden een indicatie en gelden niet voor iedere spreker.

€ 950,- tot € 1.250,-
Gedegen experts, vakspecialisten en sterke ervaringsdeskundigen die (nog) weinig bekendheid genieten óf een kleine doelgroep hebben. Let wel: deze sprekers zijn uitermate geschikt voor een sterke inhoudelijke lezing en beschikken over een ruime spreekervaring. Zij vragen meestal tot € 1.000,- per lezing. Indien er al wat meer vraag ontstaat, dan kunnen hun tarieven ophogen van € 1.000,- tot € 1.250,-.

€ 1.250,- tot € 2.000,-
Dit zijn de sprekers die al naamsbekendheid, uitgebreidere ervaring en populariteit hebben opgebouwd.

€ 2.000,- tot € 3.000 én € 3.000,- tot €4.000,-
Veelgevraagde sprekers, wetenschappers en managementzwaargewichten vragen doorgaans zo’n € 2.000 tot € 4.000,- voor een lezing. Veel van deze sprekers verzorgen meerdere per week (of zelfs op dagelijkse basis) een lezing en zijn  en zijn dus erg ervaren in het onderwijzen/entertainen van het publiek.

Vanaf € 4.000,-
Bekende nationale experts en sprekers vragen zo’n € 4.000,- tot soms wel oplopend tot € 20.000,- voor een lezing.

Op aanvraag
Hieronder vallen de sprekers waarbij hun tarieven flink kunnen variëren. Dit kan twee kanten opgaan:

 • Hogere tarieven – Het inhuren van BN’ers, maar ook bekende internationale sprekers, filmsterren en andere beroemdheden als spreker kan flink oplopen. Zo zijn er nationale beroemdheden zoals oud-presidenten, managementdenkers en wereldverbeteraars als Richard Branson, Bill Clinton, Barack Obama, Al Gore, Oprah Winfrey en Tony Robbins. De prijs kan starten vanaf 10.000 en kan oplopen tot enkele tonnen. Hun tarief is in veel gevallen niet openbaar en is pas op aanvraag én bij serieuze interesse beschikbaar.
 • Gemiddelde tarieven – Sprekers met uitgebreid aanbod aan diensten: van korte tot lange lezingen, aanvullende technische opties, workshops, dagvoorzitterschap, you name it, het is mogelijk. Voor deze multi-inzetbare sprekers gelden eigenlijk alle tariefklasses. Daardoor kiezen we er -in overleg met de spreker- voor om het tarief ‘Op aanvraag’ te zetten, aangezien hun tarieven te verschillend zijn om op onze website vooraf een goede indicatiet te kunnen geven.

Hoe dan ook, bij deSpreker.nl kies je voor kwaliteit

Wij hebben een ruim aanbod sprekers zowel professioneel én betaalbaar zijn. Goedkoop is bij ons geen duurkoop! Wij werken alleen samen met sprekers die bewezen een autoriteit in hun expertisegebied zijn en ruime en sucesvolle ervaring hebben met het spreken voor groepen.

deSpreker.nl zorgt voor transparantie door bij iedere spreker hun prijscategorie zichtbaar te maken op hun profielen. Op onze website zoek je naar passende sprekers met behulp van onze categorieën en filters, zoekwoorden in de zoekmachine, de zoekhulp op onze homepage. Daarnaast helpen video’s en recensies van sprekers bij het vaststellen of een spreker geschikt is voor jouw evenement. Goede sprekers zijn sprekers die spreken met passie en expertise. En die hoeven niet altijd duur te zijn. Het is ook mogelijk om te bellen met een spreker om te kijken of er een match is.

Bewaar als favoriet

Talen: Nederlands,  Engels,  Duits,  Frans

Categorieën:

Beoordelingen

Beschikbaarheid en informatie

Spreker boeken

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1200 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid