Willen jullie een unieke en spraakmakende lezing voor jullie event?

Chris Everlast
Bewaar als favoriet

Chris Everlast (fictief expert Eeuwig leven)

Tariefindicatie: 3000 - 4000 Euro, Boven 4000 Euro

UNIEK CONCEPT | Fictief expert Chris Everlast brengt samen met Lucas de Man en het publiek een ethische dialoog op gang over digitaal voortleven na de dood. Als oprichter van het fictieve bedrijf Memento weet Chris alles over het (bij leven) laten inscannen van mensen, om diezelfde mensen na hun dood door middel van AI te laten voortleven.

Chris Everlast in gesprek met Lucas de Man

Lucas de Man is een veelgevraagde keynote speaker en is daarnaast regelmatig host op uiteenlopende congressen en events. Hij zag vele standaard PowerPoints, sprekers die hun verhaal nét niet goed overgebracht kregen en onderzoekers die zo gespecialiseerd waren dat ze maar over een klein deel echt iets konden zeggen. Dit bracht hem op het idee van de fictieve sprekers. Chris Everlast is één van de drie fictieve experts ontwikkelt door Stichting Nieuwe Helden en Lucas De Man. 

Deze fictieve experts delen verhalen met echte feiten over wat er kan en komt, nu en de komende vijf jaar, maar ‘gespeeld’ door acteurs. Hiermee kunnen we veel meer zeggen en laten voelen dan waar vele onderzoekers en experts vaak in staat toe zijn met hun eigen verhaal.

Achtergrond fictieve spreker Chris Everlast

Chris is een fictieve expert, maar zijn verhaal is gestoeld op langdurig onderzoek en wetenschappelijke kennis. Chris, gespeeld door Tijs Huys, is de CEO van Memento. Dit fictieve bedrijf is gespecialiseerd in het digitaal laten voortleven van overleden geliefden door middel van kunstmatige intelligentie. Door de hoog geavanceerde technologie kan je na de dood van je geliefde, kind of beste vriend nog met hen chatten, praten over het verleden of plannen maken voor de toekomst. Memento analyseert hoe jij schrijft, hoe jij spreekt en hoe jij klinkt. Hoe dichter ze bij jou komen en hoe meer details ze van je kunnen vastleggen, hoe echter ze jou kunnen maken. Maar het hoogtepunt is de scan zelf. 360 graden en 160 camera’s die elke detail van jouw lijf en houding vastleggen.

Over de duo-lezing: Eeuwig voortleven

Lucas de Man brengt samen met fictief expert Chris Everlast en het publiek een ethische dialoog op gang over digitaal voortleven na de dood. De mens zoekt al eeuwen naar eeuwig leven. Dat was al die eeuwen tevergeefs, maar nu zijn er daadwerkelijk steeds meer mogelijkheden om de dood steeds langer uit te stellen of in zekere zin zelfs te overstijgen. Hoever willen we hierin gaan? En welke consequenties hebben deze ontwikkelingen, voor ons als individu en voor de maatschappij?

Chris Everlast gaat in op wat er kan en komt op het gebied van fysiek langer leven. Wat kunnen we doen om veroudering tegen te gaan? Of om zelfs te verjongen? Daarnaast gaat hij in op virtueel voortleven. Hoe kan dit vorm krijgen? Welke vragen moeten we ons stellen over ons digital afterlife? In zijn verhaal verwerkt hij inzichten uit gesprekken met mensen gespecialiseerd in rituelen en rouw, met AI-experts en toekomstdenkers.

Onderwerpen waar Chris over spreekt

  • Eeuwig voortleven
  • Medische ethiek
  • Kunstmatige intelligentie
  • Rouwen

Chris kan worden gespeeld in volledige versie (60 minuten) of korte versie (40 minuten). Jullie worden getrakteerd op een enerverende talk ondersteund door prachtige animaties over innovatieve technologie die wetenschappelijk onderzocht is door stichting De Nieuwe Helden. Iedere keynote wordt altijd gevolgd met een Q&A van 30 minuten. Meer weten? Een vrijblijvend gesprek behoort tot de mogelijkheden.

*Achtergrond ontstaan van fictieve personages

Wat als we kennis en onderzoek bundelen tot een goed opgebouwd en spannend verhaal en professionele storytellers dit laten vertellen? Wat als we samenwerken met graphic designers en kunstenaars? Met deze methode heeft Lucas de Man vanuit zijn stichting Nieuwe Helden vier keynote speakers gecreëerd die brutaler zijn, die onderzoek invoelbaar maken en die zo een ander gesprek op gang brengen met meer dialoog en een diepere impact. Hun namen: Chris Everlast, Dr. Makhlouf Ait Mimoun, Yoop Meesters en Robin Sharp.

Interesse in de unieke lezing van Lucas de Man samen met Chris Everlast?

Of wil je meer weten over dit unieke concept? Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier. Wij zijn ook telefonisch bereikbaar via 072 – 750 74 22. Wij helpen je graag verder.

Bewaar als favoriet

Beoordelingen

Beschikbaarheid en informatie

Chris Everlast (fictief expert Eeuwig leven)

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1200 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid