Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Govert Schilling
Bewaar als favoriet

Govert Schilling

Tariefindicatie: 950 - 1250 Euro, 1250 - 2000 Euro

Wetenschapsjournalist Govert Schilling weet als geen ander zijn persoonlijke passie voor de kosmos over te dragen op een groot publiek. Daarbij biedt hij zijn gehoor een verrassende en relativerende kijk op de plaats van mens en aarde in ruimte en tijd.

Zwarte Cross / De Schoenfabriek

"De lezing van Govert geeft de programmering van de Zwarte Cross een veelzijdig beeld."

 Govert Schilling

Govert Schilling is freelance wetenschapsjournalist, publicist, auteur en presentator. Hij schrijft over sterrenkunde en ruimteonderzoek voor kranten en tijdschriften in binnen- en buitenland, o.a. voor de Volkskrant, Eos magazine, Science, New Scientist, Sky & Telescope en BBC Sky at Night.

Govert Schilling publiceerde tientallen boeken over uiteenlopende sterrenkundige onderwerpen, waarvan sommige zijn vertaald, o.a. in het Engels, Duits en Chinees. Regelmatig geeft hij op radio en tv toelichting op ontwikkelingen in de astronomie. Daarnaast verzorgt hij publiekslezingen en cursussen. Ook presenteerde hij de NTR-serie ‘Govert naar de oorsprong van de mens’, waarin hij antwoord zoekt op de vragen ‘Waar komen we vandaan, hoe zijn we geworden wie we zijn en waar gaan we naar alle waarschijnlijkheid naartoe?‘.

Wat hem uniek maakt het is vermogen om ingewikkelde zaken begrijpelijk te maken en om mensen te inspireren met verrassende (én relativerende) inzichten uit de wereld van het heelal.

Govert Schilling geeft niet alleen lezingen. Ook is hij in te zetten als dagvoorzitter op evenementen en bijeenkomsten.

Thema’s lezingen Govert Schilling:

 • De ontdekking van de hemel (algemene lezing over de plaats van de mens in het heelal)
 • Evolutie van de mens
 • Exoplaneten en buitenaards leven
 • Zwaartekrachtgolven
 • Modern planeetonderzoek
 • Ontdekken en grenzen verleggen
 • De kwetsbare aarde
 • Schitterend heelal (25 jaar Hubble Space Telescope)
 • Een bepaald thema belichten vanuit een kosmische invalshoek (bijvoorbeeld ‘wie is de ster onder de verkopers’)
 • Hoe vind je, in de huidige wereld van kennis, wetenschap en technologie, de juiste balans tussen zingeving en relativeringsvermogen?
 • Andere thema’s op aanvraag

Uitgelichte lezing: ‘Het overview effect’
Volgens astronauten is het een life changing experience: de aarde zien vanuit de ruimte. Afstand nemen van de dagelijkse hectiek. Je bewust worden van de bescheiden plaats van de mens in het heelal, en van de kwetsbaarheid van onze blauwe planeet. Het overview-effect wordt het wel genoemd. Maar ook zonder ruimtereis kun je dat allesomvattende gevoel van rustgevende relativering ervaren. Govert Schilling neemt je mee op een indrukwekkende reis door ruimte en tijd en zet het aardse bestaan in een verrassend kosmisch perspectief.

Interesse in een lezing van Govert Schilling of Govert als dagvoorzitter?

Het resultaat van zijn bijdrage is dat zijn toehoorders een verrassende/verfrissende kijk hebben op hun plaats in het grotere geheel van ruimte en tijd. Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier of telefonisch via 072 750 74 22.

Bewaar als favoriet

Meer videos

Beoordelingen

Bedrijvengroep Stedebroec

"Govert wist de ondernemers van Bedrijvengroep Stedebroec en Businessclub Venhuizen ruim anderhalf uur stil te houden en dat zegt genoeg over zijn performance. Een indrukwekkend verhaal over ruimte en tijd dat voor menig toehoorder een compleet nieuwe zienswijze op zijn/haar leven was. Dit verhaal zou iedere aardbewoner verplicht moeten aanhoren, de wereld zou er een stuk mooier op worden verwacht ik."

Beschikbaarheid en informatie

Govert Schilling

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1200 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid