Op zoek naar een inspirerende workshop voor jouw (online) bijeenkomst?

Hans van der Loo Patrick Davidson
Bewaar als favoriet

Workshop Veranderen met de spirit van een start-up

Slim, snel en soepel veranderen is tot een cruciale concurrentiefactor uitgegroeid. Kijk maar naar het moordende tempo en de prestaties waarmee start-ups, scale-ups en unicorns aan de weg timmeren. Dat is geen toeval, maar het resultaat van de activering van het vliegwiel van versneld veranderen. Ga samen met je team aan de slag.

Workshop Veranderen met de spirit van een start-up
De VOCA-wereld: De wereld is volop in beweging. Golven van vernieuwing botsen en klotsen op elkaar. Managers, teamleiders en medewerkers voelen zich steeds vaker een speelbal van de omstandigheden. In het buitenland is hiervoor een overkoepelende term bedacht: VOCAwereld. Dat verwijst naar een omgeving die in het teken staat van Vluchtigheid, Onzekerheid, Complexiteit en Ambiguïteit.

Twee struikelblokken: vertragen en verstarren In de VOCA-wereld is veranderen van een bijzaak tot een hoofdzaak uitgegroeid. Dit betekent echter niet, dat veranderen meestal succesvol verloopt. Integendeel, verschillende studies tonen aan dat 70 tot 80 procent van alle organisatieveranderingen mislukt. De grootste struikelblokken liggen op het vlak van gedrag: we vertragen omdat we er niet echt in geloven. Of we verstarren door de hoeveelheid van veranderingen waarmee we te maken krijgen.

Slim, snel en soepel veranderen
Slim, snel en soepel veranderen is tot een cruciale concurrentiefactor uitgegroeid. Kijk maar naar het moordende tempo en de prestaties waarmee start-ups, scale-ups en unicorns aan de weg timmeren. Dat is geen toeval, maar het resultaat van de activering van het vliegwiel van versneld veranderen.

Vliegwiel van versneld veranderen
Het vliegwiel van versneld veranderen bestaat uit vier componenten: positieve energie en een ‘GoGo’-mentaliteit ten aanzien van nieuwe ontwikkelingen, messcherpe en zelfgekozen ambities (moonshots), optimale daadkracht en veerkracht en het vermogen om door samenwerking extra veranderkracht te genereren.

In 2 x 90 minuten: activeer je vliegwiel en ga zelf aan de slag! Hoe werkt zo’n vliegwiel van versneld veranderen en wat kun je doen om het in je eigen organisatie te activeren? In deze 3 uur durende Powerclass krijg je het antwoord op deze vragen. En meer dan dat: je gaat gericht aan de slag om te bedenken hoe je het vliegwiel van versneld veranderen in jouw team of organisatie aan de gang brengt.

Boekenkasten vol wijsheid, maar vooral ook praktische ervaring Hans van der Loo en Patrick Davidson zijn echte specialisten op het gebied van versneld veranderen. Zij combineren inzichten uit verschillende wetenschappelijke disciplines en hebben over het onderwerp verschillende boeken gepubliceerd. Ze maken inzichtelijk hoe je verschillende veranderaanpakken (zoals agile, lean start-up en scrum) tot een samenhangend geheel kunt smeden. Maar misschien wel het belangrijkste: hun jarenlange ervaring in tientallen nationale en internationale organisaties staat garant voor een meer dan inspirerende ontdekkingsreis.

BLOK 1: Welkom in de VOCA-wereld • Shift happens: built in 100 years, gone in 60 seconds • Shit happens: storm tot windkracht 12 • Herken ik het en hoe sta ik er tegenover?

BLOK 2: Vliegwiel van versneld veranderen • Inspirerende voorbeelden van versneld veranderen • De vier componenten toegelicht • Tools die jou gaan helpen, per direct, om versneld te veranderen

BLOK 3: Vaart maken kun je zelf! • Versneld veranderen in 5 stappen • Extra aandacht voor de kracht van visualiseren: doorloop het Boost Visualisation Canvas • Waar ga ik op specifiek op dit Kennisfestival op letten? • Waar ga ik morgen mee beginnen?

Prijs workshop Veranderen met de spirit van een start-up

3.900 euro incl. 20 exemplaren van de volgende boeken: Musk Mania, Vaart maken en/of Waar haal je de energie vandaan? en diverse templates uit de praktijk (onder meer Boost Visualisation Canvas)

Mogelijke uitbreiding van deze workshop Veranderen met de spirit van een start-up: Terugkomsessie waarin uitwerkingen (door de deelnemers zelf) worden gedeeld en beoordeeld, eventueel met een grotere groep, en waarin actieplannen om versneld te gaan veranderen nader worden uitgewerkt en verfijnd (prijs op aanvraag). • Boost-traject van 90 dagen waarin je je alle fijne kneepjes van versneld veranderen eigen maakt én meteen werkt aan zelf gekozen prestaties (prijs op aanvraag).

Deze workshop boeken of heeft u een vraag?
Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier of telefonisch via 072 750 74 22.

Bewaar als favoriet

Meer videos

Beoordelingen

Beschikbaarheid en informatie

Workshop Veranderen met de spirit van een start-up

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1200 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid