Op zoek naar een inspirerende workshop voor jouw (online) bijeenkomst?

Frank Garten
Bewaar als favoriet

Workshop Interculturele Communicatie

Tariefindicatie: 2000 - 3000 Euro

De interactieve workshop ‘Interculturele Communicatie’ is een feest van herkenning: alle culturele stereotypen komen aan bod en afgestemd worden op de landen waarmee de deelnemers vaak mee samenwerken. Frank Garten schroomt niet om gedragspatronen te benoemen en feedback te geven.

Workshop Interculturele Communicatie

Zaken doen met het buitenland is tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld. Grenzen vervagen steeds meer. Hierdoor heb je als ondernemer of als professional al snel te maken met andere culturen. En de komende jaren zal het belang van interculturele communicatie alleen maar meer toenemen.

Iedereen die betrokken is bij leveranciers, klanten of partners uit het buitenland zal ook culturele verschillen tegenkomen. Hoe voorkom je dat deze verschillen een goed operationeel resultaat in de weg staan? En hoe zorg je er juist voor dat ze een positieve bijdrage leveren aan je bedrijf? Dat leer je tijdens deze workshop.

De workshop Interculturele Communicatie

De interactieve workshop ‘Interculturele Communicatie’ is een feest van herkenning: alle culturele stereotypen komen aan bod. Tijdens de workshop neemt expert Frank Garten de deelnemers mee in zijn rijke ervaringen met andere culturen en leert hij de deelnemers over de dimensies van cultuur en hoe landen zich onderscheiden van elkaar op die dimensies. Frank daagt de deelnemer uit om diep in te gaan op de eigen effectiviteit. Frank schroomt niet om gedragspatronen te benoemen en feedback te geven en zet de gasten flink aan het denken. Zijn ze zelf nu wel echt zo open voor het werken met andere culturen?

Niet alleen het standpunt van de deelnemers wordt meegenomen in de workshop. Ze leren ook hoe zij worden gezien door anderen culturen. Hoe kijken Amerikanen tegen Nederlanders aan en wat vinden Japanners nu eigenlijk van hoe wij werken? De workshop is vooral een eye-opener: ineens begrijpen deelnemers waarom Japanners zoveel gedetailleerde vragen stellen, waarom Amerikanen soms zo bot alle contact verbreken en waarom het niet handig is namen te schrappen uit de cc-lijst van een e-mail.

Mogelijkheden bij de workshop “Interculturele Communicatie”:

  • Workshop in het Nederlands en het Engels mogelijk,
  • Af te stemmen op de landen die voor de deelnemers het meest relevant zijn, keuze uit:
    • Verenigde Staten, Korea, China, Japan, India, Duitsland, Frankrijk, Finland, Zweden en Nederland.

Over de workshopleider

De workshop Interculturele Communicatie wordt gegeven door Frank Garten. Tijdens zijn werk voor multinationals als Philips en NXP onderhandelde hij over grote contracten met de meest uiteenlopende culturen over de wereld, van België tot Japan en van Roemenië tot Noord-Korea. Hij leerde relaties op te bouwen met mensen die volkomen anders denken en handelden dan hijzelf. Hij zag in dat harde bedrijfsresultaten bereikt worden middels “soft skills” (waar overigens niets “soft” aan is!).

Frank laat het publiek inzien dat de Nederlandse cultuur de uitzondering is: niet de regel.

Workshop Interculturele Communicatie boeken

Heb je interesse in de workshop Interculturele Communicatie? Neem dan vrijblijvend contact op via 072 – 750 74 22 of via het contactformulier. Wij helpen je graag verder.

Bewaar als favoriet

Talen: Nederlands,  Engels

Beoordelingen

Beschikbaarheid en informatie

Workshop Interculturele Communicatie

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1200 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid