Crossing borders: Wat kun jij leren van andere branches?

Crossing Borders is een praktische manier om grenzen tussen afdelingen, bedrijven en zelfs industrieën te doorbreken, zodat je echt tot vernieuwende oplossingen komt. Cyriel Kortleven vertelt in deze blog meer over de mogelijkheden en deelt inspirerende voorbeelden.

Crossing borders: Wat kun jij leren van andere branches?

Door Cyriel Kortleven
Kijk niet raar op als je binnenkort koeien met zebrastrepen in de wei ziet staan. Op dit moment experimenteren Japanse onderzoekers namelijk met het schilderen van strepen op koeien. Het blijkt dat deze strepen ervoor zorgen dat de dieren minder last hebben van vliegen en bijgevolg ook minder kans op ziektes.

Het uitwisselen van spelers is redelijk standaard binnen de sportwereld. Waarom zouden bedrijven niet een soortgelijk platform kunnen opzetten van ‘medewerkers’?

En wist je al dat zeer veel dagelijkse gebruiksvoorwerpen, zoals computermuizen en de smartphone-camera’s, ooit zijn bedacht voor ruimtevaarders bij NASA?

Crossing Borders

Dit zijn allemaal voorbeelden waarbij we de grenzen van vakgebieden en industrieën hebben overgestoken. Cyriel Kortleven noemt dit ‘Crossing Borders’ (ook wel bekend als Cross-industry innovatie). Dit is een praktische manier om grenzen tussen afdelingen, bedrijven en zelfs industrieën te doorbreken, zodat je echt tot vernieuwende oplossingen komt.

Deze blik naar buiten is essentieel, want onze maatschappij kent grote uitdagingen. Veel uitdagingen zijn complex en we dienen buiten de gebaande paden te denken om deze op te lossen.  Dit vraagt een nieuwe manier van denken: crossing borders: Wat kunnen we leren van andere industrieën en andere inspiratiebronnen? Van Moof fietsen maakte hier ook handig gebruik van:

Bedrijfscase: VanMoof fietsen

VanMoof exporteren hun fietsen over de gehele wereld, maar hadden een redelijk groot probleem met hun fietsen die naar de US getransporteerd werden. Heel wat fietsen kwamen beschadigd aan omwille van de ruwe manier van transporteren. Ze hebben van alles geprobeerd om dit te voorkomen: gesprekken gevoerd met de transportfirma’s, ander verpakkingsmateriaal te gebruiken. Alle pogingen ten spijt, het probleem werd hierdoor niet verholpen. Door een open blik en inspiratie vanuit andere industrieën, kwamen ze op het idee om een groot TV-scherm op de doos te printen. Het resultaat: 70 tot 80% minder beschadigingen, omdat de transporteurs dachten dat ze een breekbaar TV-scherm aan het vervoeren waren.

Meer weten over de mogelijkheden voor jouw organisatie?

Crossing Borders biedt kortom volop mogelijkheden voor iedere organisatie. In zijn nieuwste presentatie neemt de veel gevraagde, internationale spreker Cyriel Kortleven je mee over de grenzen heen. Tijdens deze inspirerende presentatie krijg je een eenvoudig proces en praktische technieken aangereikt om concepten in andere vakgebieden te herkennen; te combineren én vervolgens te vertalen naar je eigen situatie.

Ook gaat Cyriel gezamenlijk met zijn publiek in op manieren om je eigen perspectief te verbreden, zodat je voortaan zelfs inspiratie & concrete oplossingen kunt halen uit verrassende bronnen. Uiteraard mag je veel energie, interactie en een portie Vlaamse humor verwachten van Cyriel. Zijn lezing bevat inspirerende verhalen, uitdagende praktijkvoorbeelden en veel praktische gereedschappen om fantastische ideeën in andere sectoren te ontdekken.

cyriel kortleven - vergroot je mindset
Cyriel Kortleven
Cyriel Kortleven is internationaal spreker en auteur. Zijn levensmissie: een inspirerende boost geven aan de creatieve en ondernemende mindset van professionals in verandering.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Mis niets en ontvang gemiddeld 1 keer per maand nieuws rond onze sprekers, artikelen, informatie over gratis webinars en over leuke acties.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid