Op zoek naar een inspirerende workshop voor jouw (online) bijeenkomst?

De Corporate tribe
Bewaar als favoriet

Workshop De Corporate Tribe

Deelnemers aan een workshop of masterclass over de corporate tribe worden meegenomen op een reis langs verre vreemde volkeren. Thema’s waar uit gekozen kan worden zijn onder meer organisatieverandering, organisatiecultuur, nieuwe manieren van werken, samenwerking en gedragen besluitvorming.

De Corporate Tribe – Lessen uit de antropologie
Cultuur is van oudsher het aandachtsgebied van antropologen. De Corporate Antropologie kijkt met dezelfde verwonderde blik naar organisaties, boardrooms en leiders zoals antropologen dat naar tribale samenlevingen doen.
Deelnemers aan een workshop of masterclass over de corporate tribe worden meegenomen op een reis langs verre vreemde volkeren. Om vervolgens met een andere, nieuwe blik te kijken op organiseren en de eigen organisatie.

De workshop De Corporate Tribe kan vanuit verschillende invalshoeken benaderd worden. In overleg kunnen specifieke thema’s of vraagstukken binnen de eigen organisatie of een bepaald vakgebied extra aandacht krijgen.

Mogelijke onderwerpen:
Complexe organisatieverandering
Organisatieverandering niet vanuit het bekende jargon van organisatiekunde of uit de bekende managementliteratuur, maar vanuit de Corporate Antropologie. Interactieve invuling op maat van het eigen veranderproces. Uitstekende aftrap of mijlpaalritueel halverwege een veranderingstraject. Ook mogelijkheid voor begeleidde reflectie op het eigen veranderproces.

Organisatiecultuur ontraadseld
Een workshop over organisatiecultuur. Over de gebruiken van een groep mensen, een team, een afdeling, de organisatie. Leer de grammatica van organisatiecultuur begrijpen. Exotisch, doch gelardeerd met praktijkvoorbeelden en praktische tips voor uw eigen organisatie. Een spannende, maar altijd slagende workshop.

Apenrots beklimmen voor vrouwen met ambitie
Apenrots beklimmen voor vrouwen die meer invloed willen in hun werkomgeving. Met behulp van oefeningen en theatertechnieken gaan we een paar uur keihard werken aan eigen uitstraling, houding, en statusposities. Een beeldende presentatie waarin de geheimen van de apenrots worden ontrafeld is onderdeel van de workshop.

Het nieuwe werken – Nomadisch werken
Het nieuwe werken moeilijk? Welnee, Nomadische volkeren doen het al eeuwenlang. Als geen ander weten ze hoe je leiding geeft op afstand, het spel van macht- en status speelt als je elkaar niet elke dag fysiek kunt zien, je nieuwe mensen inwerkt zonder thuisstation, bezielde samenkomsten organiseert waar iedereen gráág voor naar het hoofdkantoor komt, je door mooie verhalen te vertellen gemeenschapszin kweekt.

Samenwerking en cultuurvorming
Sta stil bij de impact van fragmentatie en manieren om tot meer verbinding tussen (sub) groepen te komen. Silodenken en eilandvorming tussen afdelingen, organisaties, teams, culturele groepen krijgt een nieuwe dimensie. Leiders krijgen inzicht in waarop zij kunnen sturen. De rol van macht en privileges werkelijk doorleven en met elkaar bespreken? Kies dan voor een masterclass waarin we deze middels een game kunnen ervaren.

Gedragen besluitvorming
We kijken naar de wijze waarop leden van een tribe beslissingen nemen. En wat we daarvan kunnen leren. Tribale leiders benutten de wijsheid van de minderheid en alle verschillende perspectieven en tonen leiderschap. Graag faciliteren we de dialoog en/of besluitvorming tussen de directie en de organisatie, het gesprek over visie ontwikkeling, het vaststellen van de nieuwe strategische koers, etc.

Inclusieve werkcultuur
Dat we allemaal anders zijn, is geen verrassing. Maar we vinden het wel fijn als iedereen een beetje ‘normaal’ doet. Maar volgens welke standaard dan? Wie bepaalt er wat normaal is? Zonder diversiteit kunnen we niet leven; verschillen zijn een noodzakelijk ingrediënt voor synergie en groei. Diversiteit is een gegeven, we zijn nu eenmaal allemaal andere en unieke mensen.

Geïnteresseerd in de Workshop De Corporate Tribe of heeft u een vraag?
Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier telefonisch via 072 750 74 22.

Bewaar als favoriet

Talen: Nederlands

Beoordelingen

Beschikbaarheid en informatie

Workshop De Corporate Tribe

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1200 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid