Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Mik Borsten
Bewaar als favoriet

Mik Borsten

Tariefindicatie: 950 - 1250 Euro

Mik Borsten is een echte sportallrounder veel ervaring met organiseren van evenementen. En een echte sportmotivator en spreker waarbij het bewegen als verbetering van de conditie van lichaam maar ook de geest (depressie en burn-out) centraal staan!

Vrije Universiteit - Faculteit der gedrags- en bewegingswetenschappen

"Mik is een zeer enthousiaste spreker die ook studenten zeer goed weet te boeien met zijn visie en verhalen uit de praktijk van de GGZ."

Mik Borsten

Mik Borsten staat bekend als een fervent deelnemer aan duursportevenementen, zoals onder meer een drievoudige triatlon. Was deelnemer aan de Spartathlon, een internationale hardlooprace over 246 kilometer in Griekenland. Hij schuwt geen elke uitdaging en organiseerde rondom de millenniumwissel een internationale duursportuitdaging die bestond uit 20 kilometer kanoën, 260 kilometer fietsen en een afsluitende marathon van 90 kilometer, waarbij hij zelf ook 5 maal winnaar was.

Naar zijn mening is het de hoogste tijd dat bedrijven hier meer aandacht aan besteden. In zijn uiteenzetting maakt hij helder waar de oorzaken liggen, geeft hij werkbare en effectieve oplossingen en laat hij zien hoe bewegen een positieve uitwerking heeft op het functioneren. Na zijn inspirerend verhaal pakt iedereen voortaan de trap.

Onderwerpen

  • Sport en depressie
  • Uitdagingen en burn-outs
  • Toepassing van sportiviteit in het bedrijfsleven

Mik Borsten geeft regelmatig lezingen in clinics waarbij het bewegen als verbetering van de conditie van lichaam maar ook de geest centraal staan!

Achtergrond

Mik Borsten (1962) werkte ruim 28 jaar als bewegingstherapeut in de GGZ. Op dit moment werkt de Amersfoorter, van huis uit fysiotherapeut, als WMO-sportcoach als ZZP er. De ultrasporter is tevens organisator van tal van sportevenementen, onder andere de jaarlijkse Marathon Amersfoort met 6.000 deelnemers. Ook is hij oprichter van de Stichting Gezond Verstand, waarmee hij sportvakanties voor kwetsbare mensen organiseert.

Zijn aandacht is op dit moment vooral gericht op het bestrijden en voorkomen van burn-out, één van belangrijkste factoren die debet is aan een verhoogd ziekteverzuim. “In ons werk bewegen we steeds minder en onze nachtrust is vaak niet optimaal”, zegt Mik. “Geen wonder dat burn-out in Nederland bezig met een gestage opmars, en met name onder jonge mensen.” Maar liefst 60 % van de uitval van werknemers komt door psychische klachten, met burn-out als gevolg.

Interesse in een lezing van Mik Borsten?

Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier. Wij zijn ook telefonisch te bereiken, 072 750 7422.

Bewaar als favoriet

Beoordelingen

Beschikbaarheid en informatie

Mik Borsten

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1200 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid