Techniek en studio's online events

Techniek en studio’s voor online events

Er is inmiddels veel mogelijk op het gebied van techniek en studio’s voor professionele webinars en online events. In dit artikel zie je in één overzicht de mogelijkheden & tarieven die wij bieden. Zo ontdek je snel wat het beste past bij jouw wensen en budget. Advies nodig? We denken graag met je mee.

Techniek en studio’s voor online events

Ontdek de mogelijkheden en tarieven

Tijdens de eerste maanden van het corona-virus zijn we massaal overgeschakeld van grote volle zalen naar de verkennende webinars vanaf de keukentafel. Inmiddels zijn we weer een paar maanden verder en zijn de online lezingen steeds professioneler geworden en zijn er zelfs grootschalige hybride events mogelijk.

Ga jij ook een online event organiseren en vraag jij je af welke mogelijkheden er allemaal zijn op het gebied van studio-huur en techniek? En niet te vergeten… wat hier de tarieven van zijn? Hoewel we vanwege alle variabelen geen eenduidig antwoord kunnen geven, krijg je aan de hand van onderstaand overzicht alvast een eerste beeld:

 

Mogelijkheden webinars en online events: de techniek en studio’s

1. DE KEUKENTAFEL PROFESSIONAL 
De spreker houdt zijn webinar vanuit huis, waarbij er meestal een rustige achtergrond of kamerscherm aanwezig is. Veel sprekers kunnen op uitnodiging inloggen op het platform van jullie keuze.

Kosten: In deze variant zijn er geen extra kosten voor techniek.

 

2. THUISSTUDIO VAN ONZE SPREKERS
Een groot deel van onze veel geboekte sprekers beschikken inmiddels over een thuisstudio. Meestal is een (semi-)professionele camera, belichting, speldmicrofoon en een vaste internetkabel voor een stabiele verbinding geregeld. In de meeste gevallen kan het webinar op het platform van jouw keuze uitgezonden worden, zoals Zoom, Teams of Youtube Live. De mogelijkheden bespreken onze sprekers graag met je door.

Kosten: De kosten van de thuisstudio zijn meestal bij het bepalen van het webinartarief al meegerekend.

 

3. STUDIO DESPREKER.NL – GREENSCREEN
deSpreker.nl beschikt zelf over een greenscreen studio. In deze variant ziet de kijker één camerabeeld met presentator en de slides in een virtuele omgeving.

Kosten: De kosten hiervan bedragen € 950,- exclusief btw voor een dagdeel. Wanneer de slides niet in een virtuele omgeving (dus niet in hetzelfde beeld) getoond hoeven te worden, dan ben je al klaar voor € 550,- exclusief btw. De eventuele (PowerPoint)slides kunnen dan getoond worden via bijvoorbeeld een screenshare.

 

4. STUDIO DESPREKER.NL – BETAALBARE LIVESTREAM STUDIO
In samenwerking met Sander Schoon producties hebben we een betaalbare livestream studio opgezet in Broek op Langedijk.

Kosten: Het basispakket* is al mogelijk vanaf € 1.250,- exclusief btw. Dit is zeer geschikt voor kleinere events, waar bijvoorbeeld de directeur eerst geïnterviewd wordt en vervolgens 1 of 2 sprekers hun verhaal doen.

*De basisopzet is inclusief: studiohuur, licht, geluid (3x reversmicrofoons), desk (3 personen), een 10m² high-res ledwall en LEDtv (65”), 3 camera’s voor verschillende perspectieven, een operator, verbinding naar bijvoorbeeld Youtube of Zoom, internet en een loungeruimte voor de sprekers en/of presentator.

 

5. STUDIO OP LOCATIE
Het is ook mogelijk om een tijdelijke studio op jullie kantoor in te richten of een externe ruimte hiervoor te huren. Zo bieden nu veel eventlocaties op de mooiste plekken in het land professionele (livestream)-studio’s aan. Met het inhuren van video- en geluidstechnici en eventueel extra camera’s maak je een webcast of bijeenkomst nog professioneler van opzet en uitstraling.

Kosten: Dit kan al vanaf € 2.500,- exclusief btw. Dit is inclusief alle genoemde apparatuur en bemanning van de bovenstaande basisopzet van onze livestream studio.

 

6. HIGH-END VIRTUAL EVENT STUDIO
Willen jullie een grootschalig en interactief evenement organiseren met een uitgebreid programma en voor een groot publiek? En willen jullie hierbij een volledige event experience bieden, zodat het net lijkt alsof jullie weer allemaal samen in één ruimte zijn? Voor de mooiste online event ervaring werken we samen met Faber Audiovisuals / Univate.

Kosten: Op aanvraag. Dit is een prijzige optie, maar je krijgt er absoluut een indrukwekkende en onvergetelijke visuele ervaring voor terug. Mocht je budget het toelaten, kies dan voor Faber.

 

Vragen over de techniek en studio’s voor online events?

Wij werken samen met diverse ervaren partners en sprekers die de techniek van jullie online event geheel uit handen kunnen nemen. Neem contact met ons op voor een persoonlijk advies. We denken graag met je mee.

Petra Kerssens - deSpreker.nl
Met ruim 10 jaar ervaring in de sprekersmarkt, een uitgebreid (inter)nationaal netwerk en een betrokken team zijn we hét sprekersbureau die jou kan helpen bij het vinden van de juiste expert voor jullie bijeenkomst. In onze blogs delen we onze tips vanuit onze brede expertises, gebaseerd op duizenden gesprekken en aanvragen.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Mis niets en ontvang gemiddeld 1 keer per maand nieuws rond onze sprekers, artikelen, informatie over gratis webinars en over leuke acties.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid