Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Menno Lanting
Bewaar als favoriet

Webinar De psychologie van innovatie

Tariefindicatie: 3000 - 4000 Euro

Meer dan ooit hebben we nu behoefte aan nieuwe inzichten. Hoe zorgen we er voor dat we durven experimenteren? Menno Lanting geeft in zijn interactieve webinar antwoorden op vragen rondom de psychologie van innovatie.

Webinar De psychologie van innovatie

Nu wellicht meer dan ooit hebben we behoefte aan nieuwe inzichten. Nieuwe ideeën die mogelijkheden bieden die we tot voor kort niet zagen. Tegelijkertijd hebben veel organisaties moeite om hun innovatie goed georganiseerd te krijgen. Ondanks allerlei innovatie-afdelingen en -initiatieven blijft veel toch bij het oude. En daarom is er nu het webinar ‘De psychologie van innovatie’.

In dit webinar leer je dat innovatie en transformatie niet zozeer gaat om het bij elkaar zetten van de meeste slimme en innovatieve mensen. Het gaat erom om alle ideeën in én buiten de organisatie te mobiliseren. Als we de juiste belemmeringen weten weg te nemen kan en wil iedereen bijdragen aan innovatie denken en doen in de organisatie.

  • Hoe zorgen we er voor dat we durven experimenteren?
  • Hoe creëren we een veilige cultuur waarbij fouten maken niet alleen mag, maar zelfs aangemoedigd wordt?
  • Welke leiderschapskenmerken hebben we nodig om dit voor elkaar te krijgen.
  • En, net zo belangrijk, wat kunnen we zelf doen om morgen innovatief te zijn?

Menno Lanting geeft in zijn interactieve webinar antwoorden op deze en meer vragen rondom de psychologie van innovatie.

En nóg 8 andere mogelijke webinars door  Menno Lanting

Naast het webinar De psychologie van innovatie biedt Menno Lanting onderstaande presentaties ook digitaal aan.

1. De digitale transformatie

Het aantal bedrijven dat een digitale transformatie weet om te zetten in meer toegevoegde waarde lijkt vooralsnog beperkt. Slechts een klein deel van de bedrijven geeft aan dat deze transformatie heeft gezorgd voor betere resultaten en een fundament heeft gelegd om de doorgevoerde veranderingen ook in de toekomst te verankeren. Steeds vaker blijkt dat niet de technologie het probleem is maar de organisatiestructuren en de cultuur.

Menno Lanting geeft in zijn webinar De digitale transformatie praktische tips aan de hand van onderzoek dat hij deed naar de succesfactoren van de digitale transformatie bij tientallen bedrijven. Hoe zorgen we er voor dat de factor ‘mens’ weer centraal komt te zijn? Wat dat is waar een succesvolle digitale transformatie begint.

2. De disruptie paradox – In 5 stappen naar echte vernieuwing

Dat alles razendsnel verandert weet je onderhand wel. Dat het roer om moet is duidelijk, maar in de praktijk valt het nog niet mee om tot resultaat te komen. Kortom: je zoekt een realistisch verhaal over de zin en onzin van disruptie. Wat betekent het voor jouw organisatie en welke concrete stappen kunt je zetten naar echte vernieuwing? In een inspirerende en humorvolle presentatie over disruptie schetst Menno Lanting een heldere route naar innovatie aan de hand van aansprekende cases en praktische modellen.

3. Van trends naar praktijk

Er zijn voldoende trendwatchers die je kunnen vertellen over nieuwe technologieën zoals blockchain, robotisering en artificial intelligence. Echter te vaak blijft het een ‘ver van mijn bed show’. Nieuwe technologieën of concepten vragen namelijk om een omslag in het denken over hoe waarde gecreëerd kan worden. Menno Lanting geeft hiervoor praktische inzichten en tips.

4. De impact van digitale technologie op mens en organisatie – Digital humans

Door de eeuwen heen hebben nieuwe technologieën revoluties veroorzaakt. Op dit moment staan we aan de vooravond van de vierde disruptieve omwenteling: het tijdperk waarin technologie en mensen versmelten: de opkomst van de ‘digital human’. Welke impact heeft dat op de maatschappij, business modellen, organisaties en onze manier van werken? Menno Lanting bezocht wereldwijd zowel de meest aansprekende start-ups als ook de enkele bedrijven die al experimenteren met deze nieuwe, disruptieve toepassing.

5. Olietankers en speedboten – Wendbaar werken en ondernemen in de 21e eeuw

Gevestigde bedrijven vinden het vaak lastig om zich aan te passen aan de nieuwe werkelijkheid. Hun bestaande structuren en businessmodellen zijn gebaseerd op oude uitgangspunten. Hoe zorg je er als organisatie dan toch voor dat je wendbaar blijft? In zijn presentatie deelt Menno Lanting de 5 belangrijkste tips van de 100 innovatieve organisaties die hij persoonlijk bezocht.

6. Hoe ziet de overheid van de toekomst er uit?

Aan de hand van herkenbare voorbeelden en cases geeft Menno Lanting praktische handvatten en advies over hoe de publieke en semipublieke sector zichzelf op grote en op kleine schaal kunnen vernieuwen. Zo maken onder andere virtual reality, de blockchain en kunstmatige intelligentie meer mogelijk dan we ons kunnen voorstellen. Alvast een tipje van de sluier: zolang de basis niet voldoende op orde is, heeft het weinig nut disruptie na te streven.

7. De slimme organisatie – Hoe kan uw organisatie 10x slimmer en 10x sneller?

Mensen maken steeds beter gebruik van digitale technologie. Maar terwijl zij met behulp van hun netwerk het beste uit zichzelf halen, lukt het hun werkgevers vaak niet om dat potentieel ook in de organisatie te benutten. In een sprankelende presentatie laat Menno Lanting zien hoe bedrijven slimmer kunnen worden en hun cultuur en organisatie kunnen verbeteren met behulp van de nieuwste technologie.

8. De zin en onzin van zelfsturing – De toekomst van organisaties

Nieuwe technologieën stellen medewerkers steeds meer in staat om zelf hun werk te organiseren. Daar is lang niet altijd meer een organisatie of een manager voor nodig. Steeds vaker wordt er gewerkt in zelfsturende teams met veel autonomie. Wat betekenen deze nieuwe organisatievormen voor de rol van de manager? En hoe kunnen medewerkers al die nieuwe technologie gebruiken om hun kennis en kunde beter voor het voetlicht te brengen? Menno Lanting beantwoordt deze en andere vragen in een prikkelende en humorvolle presentatie.

Over Menno Lanting

Menno Lanting geldt als dé expert op het gebied van de impact van de snel veranderende wereld op innovatie, organisaties en leiderschap. Hij is veelgevraagd spreker en adviseur. Hij geeft 200 lezingen en workshops per jaar die uitblinken door een bijzondere mix van humor, praktijkvoorbeelden en onderbouwde cases. Meer dan 100.000 mensen lazen zijn bestsellers waaronder ‘Connect!’, managementboek van het jaar.

In 2017 verscheen zijn boek ‘De disruptie paradox’ waarin hij een nuchtere kijk geeft op het modewoord disruptie en een heldere route naar vernieuwing schetst aan de hand van aansprekende cases en praktische modellen. Waarop hij in 2019, in het vervolg ‘Disruptie in de overheid’, zijn licht laat schijnen op de toekomst van de overheid. Eerder was hij bijna 10 jaar in diverse managementfuncties werkzaam voor het leiderschapsinstituut de Baak en succesvol internetondernemer.

Geïnteresseerd in het webinar De psychologie van innovatie door Menno Lanting?

Heb je interesse in deze of één van de andere 8 webinars van Menno Lanting? Neem dan vrijblijvend contact op via 072 – 750 74 22 of via het contactformulier. Wij helpen je graag verder.

Bewaar als favoriet

Talen: Nederlands,  Engels

Beoordelingen

Beschikbaarheid en informatie

Webinar De psychologie van innovatie

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1250 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid