Menno Lanting
Bewaar als favoriet

Webinar De digitale transformatie

Tariefindicatie: 3000 - 4000 Euro

In zijn interactieve webinar De digitale transformatie deelt Menno Lanting zijn belangrijkste inzichten over digitale transformatie, die door de coronacrisis in een versnelling gekomen is.

Webinar De digitale transformatie

In 2015 gaf maar 1% van de leiders de digitale transformatie topprioriteit. Nu zegt meer dan 90% er nagenoeg alles voor opzij te zetten.
Steeds vaker wringen de uitdagingen van de digitale 21e eeuw met de organisatiestructuren en leiderschapsprincipes uit de 20e eeuw waarop de meeste organisaties gebouwd zijn. 

Het aantal bedrijven dat een digitale transformatie weet om te zetten in meer toegevoegde waarde lijkt vooralsnog beperkt. Slechts een klein deel van de bedrijven geeft aan dat deze transformatie heeft gezorgd voor betere resultaten en een fundament heeft gelegd om de doorgevoerde veranderingen ook in de toekomst te verankeren. Steeds vaker blijkt dat niet de technologie het probleem is, maar de organisatiestructuren en de cultuur.

Menno Lanting geeft in het webinar ‘De Digitale Transformatie’ praktische tips aan de hand van onderzoek dat hij deed naar de succesfactoren van de digitale transformatie bij tientallen bedrijven. Hoe zorgen we er voor dat de factor ‘mens’ weer centraal komt te zijn? Want dat is waar een succesvolle digitale transformatie begint.

En nóg 8 andere mogelijke webinars door  Menno Lanting

Naast het webinar De digitale transformatie biedt Menno Lanting onderstaande presentaties ook digitaal aan.

1. De psychologie van innovatie
Juist in tijden van crisis is het van belang dat organisaties blijven innoveren. Hoe tegendraads dat wellicht ook voelt. Welke gerichte en kleine stappen kunnen genomen worden om nu maar vooral in de toekomst een verschil te maken. In zijn webinar De psychologie van innovatie deelt Menno deelt de lessen van de 50 meest innovatieve organisaties ter wereld.

2. De disruptie paradox – In 5 stappen naar echte vernieuwing
Dat alles razendsnel verandert weet je onderhand wel. Dat het roer om moet is duidelijk, maar in de praktijk valt het nog niet mee om tot resultaat te komen. Kortom: je zoekt een realistisch verhaal over de zin en onzin van disruptie. Wat betekent het voor jouw organisatie en welke concrete stappen kunt je zetten naar echte vernieuwing? In een inspirerende en humorvolle presentatie over disruptie schetst Menno Lanting een heldere route naar innovatie aan de hand van aansprekende cases en praktische modellen.

3. Van trends naar praktijk
Er zijn voldoende trendwatchers die je kunnen vertellen over nieuwe technologieën zoals blockchain, robotisering en artificial intelligence. Echter te vaak blijft het een ‘ver van mijn bed show’. Nieuwe technologieën of concepten vragen namelijk om een omslag in het denken over hoe waarde gecreëerd kan worden. Menno Lanting geeft hiervoor praktische inzichten en tips. Geen stip aan de horizon, maar vandaag aan de slag met de toekomst.

4. De impact van digitale technologie op mens en organisatie – Digital humans
Door de eeuwen heen hebben nieuwe technologieën revoluties veroorzaakt. Op dit moment staan we aan de vooravond van de vierde disruptieve omwenteling: het tijdperk waarin technologie en mensen versmelten: de opkomst van de ‘digital human’. Welke impact heeft dat op de maatschappij, business modellen, organisaties en onze manier van werken? Menno Lanting bezocht wereldwijd zowel de meest aansprekende start-ups als ook de enkele bedrijven die al experimenteren met deze nieuwe, disruptieve toepassing.

5. Olietankers en speedboten – Wendbaar werken en ondernemen in de 21e eeuw
Gevestigde bedrijven vinden het vaak lastig om zich aan te passen aan de nieuwe werkelijkheid. Hun bestaande structuren en businessmodellen zijn gebaseerd op oude uitgangspunten. Hoe zorg je er als organisatie dan toch voor dat je wendbaar blijft? In zijn presentatie deelt Menno Lanting de 5 belangrijkste tips van de 100 innovatieve organisaties die hij persoonlijk bezocht.

6. Hoe ziet de overheid van de toekomst er uit?
Aan de hand van herkenbare voorbeelden en cases geeft Menno Lanting praktische handvatten en advies over hoe de publieke en semipublieke sector zichzelf op grote en op kleine schaal kunnen vernieuwen. Zo maken onder andere virtual reality, de blockchain en kunstmatige intelligentie meer mogelijk dan we ons kunnen voorstellen. Alvast een tipje van de sluier: zolang de basis niet voldoende op orde is, heeft het weinig nut disruptie na te streven.

7. De slimme organisatie – Hoe kan uw organisatie 10x slimmer en 10x sneller?
Mensen maken steeds beter gebruik van digitale technologie. Maar terwijl zij met behulp van hun netwerk het beste uit zichzelf halen, lukt het hun werkgevers vaak niet om dat potentieel ook in de organisatie te benutten. In een sprankelende presentatie laat Menno Lanting zien hoe bedrijven slimmer kunnen worden en hun cultuur en organisatie kunnen verbeteren met behulp van de nieuwste technologie.

8. De zin en onzin van zelfsturing – De toekomst van organisaties
Nieuwe technologieën stellen medewerkers steeds meer in staat om zelf hun werk te organiseren. Daar is lang niet altijd meer een organisatie of een manager voor nodig. Steeds vaker wordt er gewerkt in zelfsturende teams met veel autonomie. Wat betekenen deze nieuwe organisatievormen voor de rol van de manager? En hoe kunnen medewerkers al die nieuwe technologie gebruiken om hun kennis en kunde beter voor het voetlicht te brengen? Menno Lanting beantwoordt deze en andere vragen in een prikkelende en humorvolle presentatie.

Over Menno Lanting

Menno Lanting geldt als dé expert op het gebied van de impact van de snel veranderende wereld op innovatie, organisaties en leiderschap. Hij is veelgevraagd spreker en adviseur. Hij geeft 200 lezingen en workshops per jaar die uitblinken door een bijzondere mix van humor, praktijkvoorbeelden en onderbouwde cases. Meer dan 100.000 mensen lazen zijn bestsellers waaronder ‘Connect!’, managementboek van het jaar.

In 2017 verscheen zijn boek ‘De disruptie paradox’ waarin hij een nuchtere kijk geeft op het modewoord disruptie en een heldere route naar vernieuwing schetst aan de hand van aansprekende cases en praktische modellen. Waarop hij in 2019, in het vervolg ‘Disruptie in de overheid’, zijn licht laat schijnen op de toekomst van de overheid. Eerder was hij bijna 10 jaar in diverse managementfuncties werkzaam voor het leiderschapsinstituut de Baak en succesvol internetondernemer.

Webinar De Digitale Transformatie óf een ander webinar door Menno Lanting boeken?

Heb je interesse in een webinar van Menno Lanting? Neem dan vrijblijvend contact op via 072 – 750 74 22 of via het contactformulier. Wij helpen je graag verder.

Bewaar als favoriet

Talen: Nederlands,  Engels

Beoordelingen

Beschikbaarheid en informatie

Webinar De digitale transformatie

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1200 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid