Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Erik Scherder
Bewaar als favoriet

Webinar Uitdagingen voor het brein

Tariefindicatie: Tarief op aanvraag

In zijn webinar ‘Uitdagingen voor het brein’ geeft Erik Scherder vanuit zijn huiskamer praktische tips over hoe je in deze tijd om kan gaan met stress. En hoe je jouw brein en je afweersysteem toch nog goed kan onderhouden.

Gemeente Dalfsen

"Wat een inspiratie en enthousiasme tijdens het webinar van Erik Scherder! We hebben heel veel leuke reacties ontvangen van de deelnemers en het was leuk om te zien hoeveel interactie er in de chat ontstond. Het was enorm leerzaam, bedankt!"

Webinar Uitdagingen voor het brein

“Beweeg! Want dat is niet alleen goed voor je conditie, maar ook voor je cognitie.” –  Bewegingsprofessor Erik Scherder.

Welke gevolgen heeft thuiszitten voor jouw brein? En welke relatie bestaat er tussen thuiszitten en stress? In zijn webinar ‘Uitdagingen voor het brein’ laat Erik Scherder vanuit zijn huiskamer zijn licht schijnen over deze onderwerpen. Hij geeft praktische tips hoe je in deze tijd om kan gaan met stress. En hoe je jouw brein toch nog goed kan onderhouden.

Vanwege corona-maatregelen werken veel mensen thuis. Ook gaan we alleen naar buiten als dat nodig is. Maar dit kan betekenen dat we minder bewegen dan we normaal gesproken deden. Veel mensen hebben last van stress of een onrustig gevoel. En dit heeft weer gevolgen voor ons afweersysteem. Erik Scherder licht in zijn webinar ‘Uitdagingen voor het brein’ toe welke effecten bewegen, muziek en slaap op ons afweersysteem hebben. Misschien kunnen we zelfs deze periode van verplicht tot rust komen op een positieve manier gebruiken. Voldoende slaap kan namelijk een gunstig effect hebben op jouw creativiteit en probleemoplossend vermogen!

Door de verbindingen in het brein optimaal te laten functioneren, zijn we beter bestand tegen virussen en infectiezieken. Deze maar ook andere onderwerpen die met het brein te maken hebben, komen aan de orde in de webinars van Erik Scherder.

Andere onderwerpen waar Erik Scherder over spreekt

 • Het brein en breinonderhoud
 • De relatie tussen beweging, gedrag en mentale gezondheid
 • Wat is werkstress en wat kunnen we er aan doen?
 • De werking van muziek in het brein
 • De werking van het geheugen
 • Dementie
 • De bijzondere breinen van  politie-/militairen/ brandweermensen enz  in relatie tot PTS
 • Pijn bij neurologische aandoeningen (dementie, Parkinson, MS)
 • NAH (Niet Aangeboren Hersenaandoeningen)
 • Thema “verandering, duurzaamheid / duurzame inzetbaarheid/ creativiteit”
 • Diversiteit / racisme / vooroordelen
 • Thema “Geluk” (ook het onderwerp van een nieuwe MAX Masterclass, uitgezonden in september 2019 via NPO 1)
 • Thema “Het Criminele Brein” (eveneens onderwerp van een nieuwe MAX Masterclass, uitgezonden in september 2019 via NPO 1)

Over Erik Scherder

Professor Erik Scherder (1951) is als hoogleraar Klinische Neuropsychologie verbonden aan de Vrije Universiteit. Hij won meerdere keren de VU Onderwijsprijs. De jury schreef onder meer: “Erik is een van de weinige docenten waarbij studenten zo goed als alle colleges hebben gevolgd. Hoe leuk de vorige avond ook was, hoe laat het ook is geworden, de colleges van Scherder sla je niet over.”

Scherder voltooide in 1980 de opleiding tot fysiotherapeut en was vervolgens werkzaam in de Valeriuskliniek in Amsterdam. Daarna volgde hij aan de Vrije Universiteit van Amsterdam de studie psychologie, met een specialisatie in neuropsychologie. Waarin hij in 1995 promoveerde. Daarna volgde een benoeming tot hoogleraar Bewegingswetenschappen aan de RUG in Groningen. Enkele jaren later keerde hij terug naar de VU in Amsterdam, waar hij sindsdien als hoogleraar leiding geeft aan de afdeling Klinische Neuropsychologie.

Webinar ‘Uitdagingen voor het brein’ boeken

Heb je interesse in het webinar ‘Uitdagingen voor het brein’ van Erik Scherder? Neem dan vrijblijvend contact op via 072 – 750 74 22 of via het contactformulier. Wij helpen je graag verder.

Bewaar als favoriet

Meer videos

Beoordelingen

Beschikbaarheid en informatie

Webinar Uitdagingen voor het brein

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1200 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid