Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Maike Douglas - Westland
Bewaar als favoriet

Maike Douglas-Westland (Juf Maike)

Tariefindicatie: 1250 - 2000 Euro

Maike is expert in het thema ‘zelfzorg voor leraren’. Je moet eerst goed voor jezelf zorgen, zodat je er voor je leerlingen kunt zijn. Maar hoe doe je dat nou als de druk van bergen administratie op je schouders rust en ouders, collega’s of schoolleiders in je nek staan te hijgen? Maike biedt de benodigde inzichten tijdens haar lezing.

Maike Douglas-Westland (Juf Maike)

Maike Douglas-Westland

Maike Douglas-Westland (Juf Maike) is invalleerkracht in het basisonderwijs. Ze heeft zich verdiept in het vraagstuk wat je binnen je leraarschap zélf kan doen om een gelukkige leraar te zijn, te worden of te blijven. Ze startte hiervoor in 2012 haar website jufmaike.nl om naast haar werk als leerkracht haar creatieve ideeën een plek te geven. Maike schreef de boeken ‘De gelukkige leraar’ en ‘De relaxte leraar’ over zelfzorg voor leraren.

Tijdens haar lezingen geeft ze antwoord op vragen als: Hoe kun je goede keuzes maken, voor jezelf en de klas? Hoe zorg je ervoor dat je niet onderuitgaat? Hoe zit het eigenlijk met je eigen sociaal-emotionele ontwikkeling? En waarom zorgt compassie voor jezelf voor meer veerkracht, meer empathie, meer productiviteit, minder angst voor fouten en meer zingeving in je werk als leraar? Wat kun je zelf of wat kun je samen met je collega’s doen om het werk op school behapbaar te houden?

Ook leert ze je hoe je je vakmanschap als leraar weer terug kan pakken, door voor jezelf op te komen, zaken goed te regelen, zoals tijd vrijmaken voor professionaliteit. De collectiviteit opzoeken en het gesprek aangaan binnen je school.

Over de lezingen van Maike Douglas-Westland

Je wil alles tot in de puntjes perfect doen voor je klas. Maar daardoor werk je ook vaak in de avonden en op je vrije dagen. Er is weinig balans tussen school en thuis. Je to-do lijst wordt alleen maar voller, er komen zoveel taken op je af. Soms weet je niet waar je moet beginnen. Je hebt het gevoel altijd achter de feiten aan te lopen. En dan heb je ook nog alle studiemomenten. Maike geeft de benodigde handvatten tijdens haar lezingen.

  • Goed voor jezelf en je vak zorgen
  • Weten waarvoor je vuur in het onderwijs brandt
  • Je rechten en plichten kennen als onderwijzer
  • Goede keuzes leren maken
  • Kansen pakken die er liggen
  • Veerkracht
  • Doen waar je voor staat
  • Mindfulness

Persoonlijke achtergrond Maike Douglas-Westland

Maike Douglas-Westland (Juf Maike) is invalleerkracht in het basisonderwijs. Ze heeft jaren haar eigen groep gehad als leraar basisonderwijs. Tijdens haar werk voor de klas startte ze in 2012 haar website jufmaike.nl om naast haar werk haar creatieve ideeën een plek te geven.

Eerder schreef Maike ‘De Gelukkige Leraar’ (2021) waarmee zij leerkrachten helpt beter voor zichzelf op te komen en zich als de professional op te kunnen stellen die ze zijn. In haar boek ‘De Relaxte Leraar’ (2023) draait het om zelfzorg voor leraren: vol energie voor de klas staan, doen waar je voor staat, weten waar je vuur (weer) van gaat branden, veerkracht in het vak en goed kunnen ontspannen. Maike heeft tevens de opleiding tot Mindfulness trainer afgerond en mag zich dus Mindfulness trainer en coach noemen.

Interesse in een lezing van Maike Douglas-Westland?

Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier. Of telefonisch via 072 – 750 7422. Wij denken graag met je mee over de sprekers-invulling van jouw event.

Bewaar als favoriet

Beoordelingen

Beschikbaarheid en informatie

Maike Douglas-Westland (Juf Maike)

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1250 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid