Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Nart Wielaard
Bewaar als favoriet

Nart Wielaard

Tariefindicatie: 2000 - 3000 Euro

Nart Wielaard schreef samen met Sander Klous: Wij Zijn Big Data. Zijn kennis ligt vooral op het gebied van thema’s als big data, digitale transformatie, ondernemerschap en finance.

YER

"Onlangs hebben we een CFO event georganiseerd met als thema ‘Big Data & Finance - hoe zorgen we voor een betrouwbaar huwelijk?’. Nart was daarbij onze eerste gastspreker en hij heeft erg inspirerend verteld over de impact van Big Data op de samenleving. Daarbij heeft hij heldere praktijkvoorbeelden gebruikt en een boeiende presentatie gegeven. Leontine Schonen – Vertegaal, - YER"

Nart Wielaard

Algoritmes bepalen onder andere hoe je newsfeed eruit ziet, of je wel of niet wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek, welke diagnose een medisch specialist stelt en via welke route je naar je bestemming rijdt. Algoritmes zijn dus overal in een wereld vol data. We zijn eraan verslaafd geraakt. Ze bepalen steeds nadrukkelijker welke beslissingen we nemen.

Dat is geweldig, want het levert ons veel gemak, kwaliteit en plezier op. Maar we moeten ook kunnen vertrouwen dat het algoritme deugt. En dat is niet bepaald vanzelfsprekend. Vroeger waren we bang voor het scenario Big brother is watching you. De realiteit is nu Big brother is guiding you.

Nart Wielaard heeft het talent om dit complexe thema te ontrafelen in prettig behapbare brokken voor een uiteenlopend publiek. Verwacht bij een presentatie geen theoretische uiteenzettingen, verwacht ook geen tips over het implementeren van tools en technieken. Reken wel op food for thought over strategische onderwerpen en anekdotes over bijvoorbeeld Death by GPS, reddingsvesten, Sherlock Holmes, een gele olifant en fake news.

Boeken van Nart Wielaard

Nart Wielaard schreef met hoogleraar Sander Klous het boek ‘Vertrouwen in een slimme samenleving – Wat het betekent als we alles Modulair, Agile en Decentraal gaan inrichten‘. Hij schetst hoe we grip kunnen houden op onze complexe digitale wereld. Het advies is om de ‘bumpy ride to the future’ met vertrouwen in te richten: Modulair, Agile en Decentraal. Wie eenmaal met deze bril naar zijn omgeving kijkt, krijgt grip op een snel veranderende wereld.

Het boek stoomde na publicatie direct op naar de nummer 1 positie op Managementboek.nl. Het eerdere boek over de maatschappelijke impact van dataficatie – Wij Zijn Big Data – was eveneens een bestseller en runner-up bij de verkiezing van het managementboek van het jaar in 2014.

Ook schreef Nart samen met Tom Nierop ‘Spookcijfers – Over misleidende cijfers en hoe je ze herkent‘. In nieuwsberichten en onze discussies daarover spelen getallen vaak een grote rol. Hoeveel graden warmt de aarde op? Hoeveel loopt de Nederlandse staat mis aan belasting van internationale bedrijven?

Aan de hand van talloze, soms zeer vermakelijke voorbeelden laten de auteurs zien hoe je slordig cijferwerk kunt herkennen en toetsen. Er zijn talloze oorzaken en mechanismen waardoor slecht becijferde conclusies toch kunnen leiden tot rotsvaste overtuigingen. Dat kan gevaarlijk zijn, vooral als die overtuigingen de basis vormen voor politiek beleid of strategische beslissingen.

Spookcijfers helpt je (politieke of wetenschappelijke) berichtgeving goed te interpreteren – waardoor je de wereld een beetje beter doorziet.

Achtergrond Nart Wielaard

Van registeraccountant naar wereldreiziger naar journalist naar zelfstandig adviseur. Dat zijn de vier loopbaanstappen die Nart Wielaard tot nu toe nam. Elke stap werd gedreven door nieuwsgierigheid naar een nieuw domein, de universele brandstof voor (persoonlijke) groei. De laatste jaren exploreert hij de impact van dataficatie op de maatschappij.

Nart Wielaard boeken voor een lezing?

Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier aan de rechterzijde van de pagina of bel ons op 072 – 750 74 22. Wij helpen je graag verder.

Bewaar als favoriet

Meer videos

Beoordelingen

ISense ICT Professionals

"Nart weet in zijn lezing precies de juiste vragen op te roepen. Met nieuw inzicht en een kritische blik ga je de Big Data wereld weer in. Voorafgaand een presentatie is het overigens ook fijn samenwerken, heldere afspraken met als resultaat een toffe presentatie!"

Beschikbaarheid en informatie

Nart Wielaard

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1200 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid