Nadine Bongaerts
Nadine Bongaerts is afgestudeerd in de biotechnologie aan de Technische Universiteit Delft en heeft zich op jonge leeftijd tot een connector tussen wetenschap, maatschappij en bedrijfsleven. Tijdens haar studie richtte ze wetenschapscommunicatie bureau ScienceMatters op om wetenschappers en universiteiten te ondersteunen bij het communiceren van onderzoek.

Momenteel promoveert zij in de Synthetische Biologie aan het Nationaal Instituut voor Gezondheid en Medisch Onderzoek (INSERM) in Parijs. Hier werkt zij aan de ontwikkeling van nieuwe antibiotica tegen tuberculose. Daarnaast is zij de Vice-President van de internationale non-profit organisatie Hello Tomorrow dat wereldwijd wetenschappers, ondernemers en investeerders met elkaar verbindt om baanbrekende technologieën uit de laboratoria naar de markt te brengen.

Ze maakt bovendien deel uit van Nederlandse faculteit van Singularity University en wordt regelmatig geïnterviewd / gevraagd om te spreken over de mogelijkheden van synthetische biologie (een relatief nieuwe tak van wetenschap die het mogelijk maakt om organismen te ontwerpen), tech startups en wetenschapscommunicatie. Ze kan daarnaast ook de rol van dagvoorzitter op zich nemen, zeker wanneer uw bijeenkomst gerelateerd is aan wetenschap, technologie en innovatie.

Nadine verzorgt met alle plezier een lezing over o.a
– Het ontwerpen van leven (Synthetische Biologie) / Engineering Life (Synthetic Biology)
– Antibiotica resistentie / The war on superbugs: antibiotic resistant bacteria
– Hello Tomorrow – Building ecosystems for science based innovation
– Wetenschapscommunicatie / Science Communication

Persoonlijke missie Nadine Bongaerts
Wetenschap en technologie verbinden met onderwijs, maatschappij en bedrijfsleven.

9 februari werd Nadine geïnterviewd door BNR over de Hello Tomorrow Challenge, een internationaal event waarbij innovatieve startups worden begeleid.
http://www.bnr.nl/radio/bnr-eyeopeners/386625-1502/9-februari-smart-industry-hello-tomorrow-en-virtueel-door-kantoor-met-mapiq

Een online interview met Nadine kunt u hier vinden.

Nadine Bongaerts boeken voor een lezing?
Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier of telefonisch via 072 750 74 22.

Tariefindicatie: 2000 - 3000 Euro

Schrijf nu een recensie


Submit your review
* Required Field