Nadine Bongaerts

“Het is mijn missie om innovaties uit de biotechnologie naar de maatschappij en het bedrijfsleven te brengen.” – Nadine Bongaerts

Dr. ir. Nadine Bongaerts is summa cum laude afgestudeerd van haar promotieonderzoek dat zij voltooide bij het Nationaal Instituut voor Gezondheid en Medisch Onderzoek (INSERM) en CRI in Parijs. Ze ontwikkelde methoden om sneller nieuwe antibiotica tegen tuberculose te vinden op basis van het genetisch aanpassen van bacteriën.

Lezingen Nadine Bongaerts:

  • Welkom in de eeuw van de biologie: Hoe CRISPR en het ontwerpen van DNA de innovaties van de toekomst maken
  • Hoe kunnen we antibiotica resistente bacteriën verslaan? / The war on superbugs: antibiotic resistant bacteria
  • Wetenschapscommunicatie / Science Communication

Nadine wordt regelmatig geïnterviewd en gevraagd om te spreken over de mogelijkheden van synthetische biologie (een relatief nieuwe tak van wetenschap die het programmeren van DNA mogelijk maakt), technologische ontwikkelingen en wetenschapscommunicatie. Daarnaast is ze een veelgevraagd dagvoorzitter, zeker wanneer bijeenkomsten gerelateerd zijn aan wetenschap, technologie en innovatie.

Over Nadine Bongaerts

Nadine studeerde biotechnologie aan de Technische Universiteit Delft en Universiteit Leiden. Ze ontwikkelde zich op jonge leeftijd al tot een connector tussen de wetenschap, de maatschappij en het bedrijfsleven. Tijdens haar studie richtte ze wetenschapscommunicatiebureau ‘Science Matters’ op om wetenschappers en universiteiten te ondersteunen bij het communiceren van onderzoek.

Hiernaast is zij bestuurslid van de internationale non-profit organisatie Hello Tomorrow dat wereldwijd, ondernemers en investeerders met elkaar verbindt om baanbrekende technologieën uit de laboratoria naar de markt te brengen. Ook bereid zij het bedrijfsleven en overheden voor op de implicaties van nieuwe DNA technologieën mideels haar rol als global faculty member Synthetische Biologie van SIngularity University.

Nadine Bongaerts boeken

Als je interesse hebt om Nadina Bongaerts te boeken voor een lezing, dan kun je vrijblijvend contact opnemen via 072 – 750 74 22 of via het contactformulier. Wij helpen je graag.

Tariefindicatie: 3000 - 4000 Euro

Schrijf nu een recensie


Submit your review
* Required Field