Nadine Bongaerts
Nadine Bongaerts (1988) is afgestudeerd in de biotechnologie aan de Technische Universiteit Delft en heeft zich op jonge leeftijd tot een connector tussen wetenschap, maatschappij en bedrijfsleven ontwikkeld. Tijdens haar studie richt ze wetenschapscommunicatiebureau Biotecture op om ontwikkelingen in de bio-wetenschappen actief te delen en te verbinden aan kunst/design, de maatschappij en het onderwijs.

In 2012 wordt Nadine Bongaerts de Nederlandse voorzitter van de Kairos Society, een wereldwijde gemeenschap van excellente jonge ondernemers die innovatie inzetten om de wereld vooruit te helpen. Bovendien is ze recentelijk actief als Global Community Director van Hello Tomorrow en verantwoordelijk voor het bouwen van een wereldwijd ecosysteem voor technologische innovatie dat synergie tussen disciplines en generaties creëert.

Recentelijk is zij naar Parijs verhuisd om haar wetenschappelijke carrière voor te zetten als promovendus in de Synthetische Biologie aan het Nationaal Instituut voor Gezondheid en Medisch Onderzoek (INSERM). Daar werkt zij aan de ontwikkeling van een platform voor de ontdekking van nieuwe medicijnen tegen tuberculose.

Nadine Bongaerts wordt regelmatig geïnterviewd / gevraagd om te spreken over ondernemerschap, bèta-onderwijs of de mogelijkheden van synthetische biologie (een relatief nieuwe tak van wetenschap die het mogelijk maakt om organismen te ontwerpen). Ze kan daarnaast ook de rol van dagvoorzitter op zich nemen, zeker wanneer uw bijeenkomst gerelateerd is aan de onderwerpen waarover zij spreekt.

Nadine verzorgt met alle plezier een lezing over o.a.:

• Synthetische Biologie / DNA technologie
• Nieuwe antibiotica tegen Tuberculose
• BioArt/Design (Biowetenschap in combinatie met kunst & ontwerp)
• Innovatief ondernemerschap
• Wetenschap en ondernemerschap in het onderwijs

Persoonlijke missie Nadine Bongaerts: Wetenschap en technologie verbinden met onderwijs, maatschappij en bedrijfsleven.

9 februari werd Nadine geïnterviewd door BNR over de Hello Tomorrow Challenge.
http://www.bnr.nl/radio/bnr-eyeopeners/386625-1502/9-februari-smart-industry-hello-tomorrow-en-virtueel-door-kantoor-met-mapiq
Dat is een internationaal event waarbij innovatieve startups worden begeleid. In Nederland wordt de kar mede getrokken door Nadine Bongaerts.
Een online interview met Nadine kunt u hier vinden

Tariefindicatie: 1250 - 2000 Euro

Schrijf nu een recensie


Submit your review
* Required Field