In deze blog gaat spreker Rob B. Tol dieper in op geven en gunnen. Hoe krijgt dat vorm in de praktijk.

Zo werkt geven en gunnen
Op een zakenborrel van het ONC (Ondernemers Netwerk Capelle), kwam ik in gesprek met Gert. Het was weer de eerste dinsdag van de maand, dan wordt deze traditie van 17.00 tot 19.00 uur georganiseerd door ONC en de Gemeente in het Isala theater.

Gert is vestigingsmanager van een Accountantskantoor in Capelle a/d IJssel. Hij was introduce. Voor mij een reden om even op hem af te stappen en een praatje te maken. Hij gaf kort en duidelijk een inzicht in zijn werkzaamheden toen ik er naar vroeg. Ik herinner mij nog goed dat het hem niet alleen gaat over centen en procenten, maar dat hij vooral luistert naar de mensen, de visie en klanten van zijn klanten en dan met oplossingen komt.

Op zijn vraag wat ik deed, gaf ik ook kort weer wat mijn werkzaamheden op het gebied van marketingcommunicatie en netwerken zijn. Ik vertelde dat ik, toen ik mijn bedrijf startte wij bij een nogal groot accountantskantoor zaten. Wij misten het sparren en het meedenken over mijn business. Wij zijn toen overgestapt naar Gerrit een klein lokaal accountants-kantoor; net zoals ik, met dezelfde uitdagingen. Buiten het feit dat dit minder kostbaar is, denkt hij mee en kan mijn partner hem tussendoor ook wel eens iets vragen zonder factuurtje voor een uurtje. Zo werk ik zelf namelijk ook. Dat schept een band met mijn klanten en nu ook met Gerrit.

Gert hoorde mij aan en vroeg of hij zijn adres mocht hebben. Hij blijkt wel eens op werk te stuiten dat de core business is van een klein accountantskantoor. Nu had ik van Gerrit wel eens gehoord dat hij het grote werk eigenlijk niet ambieert. De volgende dag heb ik beide heren met elkaar in verbinding gebracht, eenvoudig: via e-mail. Er is een persoonlijk gesprek geweest en op de volgende borrel kon Gert op de zeepkist vertellen dat er daadwerkelijk al een order van Gerrit de kant van Gert is opgegaan. Al snel hierna vernam ik van Gert, inmiddels lid geworden van het ONC, dat er al drie zaken zijn kant zijn opgekomen. Uit ervaring weet ik dat resultaten van netwerken best lang op zich laten wachten, dus was ik verbaasd over dit snelle succes. Een mooi voorbeeld van geven en gunnen. Inmiddels is er ook werk van Gert richting Gerrit gegaan!

Hoe zit dat in jouw business?

Veel netwerkplezier toegewenst,
Rob B. Tol

Stuur uw reactie naar Rob B. Tol

Schrijf nu een recensie


Submit your review
* Required Field