Workshop: Wij willen een vitale organisatie

– waarin alles véél makkelijker kan stromen,
– mensen elkaar beter willen en kunnen bereiken én begrijpen en wij daardoor
– meer op elkaar kunnen vertrouwen en elkaar kunnen versterken.
– Voor meer ontvankelijkheid, inzetbereidheid en productiviteit
– waarin gedoe, werkdruk en werkstress geen issue meer zal zijn
– omdat we met minder kosten veel betere en betrouwbaardere resultaten bereiken
– dankzij het veel meer en beter benutten van onze vermogens en mogelijkheden.

Een vitale organisatie werkt als een magneet op mooie klanten en goede krachten.
De vitaliteit van een organisatie ervaar je daar waar alles wat er toe doet onbelemmerd en onbelast kan stromen in een gezonde en elkaar versterkende wisselwerking tussen de verschillende mensen en onderdelen van het systeem dat ‘organisatie’ wordt genoemd. Op (1)emotioneel-, (2)mentaal-, (3)sociaal- en op (4)fysiek (proces en structuur) niveau. En dat is ook de beste en snelste volgorde van bouwen om dáár te komen. Ter versterking en in lijn met andere organisatiedoelen.

Zachte krachten als emoties en gevoel, zoals vertrouwen
Die 1.2.3.4. volgorde maakt vitaliseren van de organisatie voor veel managers als een lastige missie. Omdat emoties en gevoel voor hen onzichtbare, zachte krachten zijn. Zij ervaren te vaak dat niet zij maar emoties en gevoel de leiding lijken te hebben. En dat klopt. Als er bijvoorbeeld vertrouwens-issues spelen verdampt passie en wordt alles afgeremd, verstoord en belast met grote onzichtbare gevolgen voor de groepsmindset en mate van inzetbereidheid. Passie vervalt dan tot passiviteit.

Draagvlak en commitment
Zoiets zal dus eerst, zoals wij dat noemen, mentaal schoongemaakt moeten worden. In de eerste fase van het – dan nog gevoelige – vitalisatieproces waarin je de wilsbereidheid van de mensen (commitment, draagvlak, fundament, bouwgrond, name-it) wilt mobiliseren. Cruciaal voor het verkrijgen van commitment is dat mensen bij aanvang van dit proces kunnen gaan beseffen dat dit proces de enige weg is naar het herwinnen van meer energie, snelle verlichting en ontlasting.

Deze workshop – een bewustmakende ontdekkingsreis – maakt dat bereikbaar voor iedere organisatie die vitaliteit tot in al haar haarvaten wil voelen en ervaren. Die dat zelfs wil kunnen meten en de harde resultaten daarvan heel snel wil kunnen oogsten.

(Collectief) Mentaal Vermogen
Focus dus primair op wat er op gevoelsniveau tussen mensen en de organisatie, tussen mensen en hun leiding en tussen mensen onderling leeft, speelt en zelfs blokkeert. Daar is het meeste mentaal vermogen en het beter kunnen benutten daarvan, de grootste en snel te behalen winst. Want je wil dat het beter en ongehinderd kan gaan stromen, toch?

Energie en Verborgen Potentieel
Workshopleider Hans Visser ontdekt al 30 jaar, als grondlegger van het vitaliseren van organisaties in Nederland, dat er nog zóveel verborgen potentieel en energie gevangen zit die mensen binnen houden in voor hen niet goed werkende mentale arbeidsomstandigheden.

Werkdruk en werkstress?
Onze onderzoeken wijzen steeds weer uit dat de daarmee gemiste productiviteit ongezien tussen de 10 tot soms zelfs 40% is als gevolg van wat wij het zelfbeschermingsmechanisme ‘Mentaal Verzuim’ zijn gaan noemen. Door alleen al dat gerichte aandacht te geven kan er zoveel meer kracht, energie en inzet vrijkomen dat daarmee tegelijk alle werkdruk en werkstress als sneeuw voor de zon verdwijnt en als lichter wordt en vitaler voelt.

De sleutel
Teveel om dat binnen de ruimte van deze teksten te kunnen ervaren. Wij stellen heel open en eerlijk dat het niet ff allemaal in één workshop gepropt kan worden. Lees hier hoe, wat, waarom en veel meer. Geef ons de sleutel.

De workshop zal worden gegeven door Hans Visser. Bekijk hier zijn persoonlijke profiel.

Interesse in de workshop ‘Wij willen een vitale organisatie’?
Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier of telefonisch via 072 750 74 22.

Tariefindicatie: Tarief op aanvraag

Schrijf nu een recensie


Submit your review
* Required Field

Workshop Wij willen een vitale organisatie SKU UPC Model

“Als waarnemend directeur van de net opgerichte ‘Gezamenlijke Brandweer’ gaf ik leiding aan enkele zeer enthousiaste managers die op zoek waren

Aug 27, 2018 by Anonymous
Bedrijfsnaam: Brandweer 

“Als waarnemend directeur van de net opgerichte ‘Gezamenlijke Brandweer’ gaf ik leiding aan enkele zeer enthousiaste managers die op zoek waren naar een meer beheersmatige cultuur. Hans Visser heeft toen een doorslaggevende bijdrage geleverd om de prille organisatie tot wasdom te brengen. Dat kon hij ook doen omdat zijn gedrevenheid en vakkundigheid op het gebied van vitaliseren van organisaties hem het vereiste gezag gaven om die even noodzakelijke als vergaande omslag mogelijk te maken. Een waardevolle strijd werd gestreden en gewonnen tot een mentaal schone en sterke organisatie.”
Waarnemend Directeur, Gezamenlijke Brandweer (Europoort/Botlek/Gem.Rotterdam)


Met veel voldoening kijk ik terug op het vitaliseringproces, dat ik samen met Hans mocht begeleiden binnen de afdeling Actuariële Verslaglegging. Han

Aug 27, 2018 by Anonymous
Bedrijfsnaam: ASR 

Met veel voldoening kijk ik terug op het vitaliseringproces, dat ik samen met Hans mocht begeleiden binnen de afdeling Actuariële Verslaglegging. Hans liet ons ontdekken dat gewoon gedrag eigenlijk vaak niet zo gewoon is als het lijkt. Vast geroeste ideeën zijn losgelaten, we voelen ons als een vis in helder water. Mede dankzij Hans zijn wij gegroeid naar een hecht team en zijn wij klaar om de steeds sneller veranderende omgeving aan te kunnen.


5.0 5.0 2 2 “Als waarnemend directeur van de net opgerichte ‘Gezamenlijke Brandweer’ gaf ik leiding aan enkele zeer enthousiaste managers die op zoek waren naar een meer beheersmatige cu Workshop Wij willen een vitale organisatie

Gerelateerde sprekers

  • Workshop Verborgen Potentieel vinden en benutten

    In deze zogenoemde discovershop wordt bewust, zichtbaar en bespreekbaar wat, in de onderstroom van de organisatie, bepalend is voor de mate waarin mensen zich aan de zaak kunnen, durven en willen geven. Een workshop met positieve, versterkende en verbindende emotionele resultaten die direct concreet kostenverlagend en opbrengst verbeterend door gaan werken.

     

  • Hans Visser

    Vitaliseren is het vrijmaken van onbenutte of vastgelopen vermogens. Mensen kunnen, durven en willen veel meer als de omstandigheden dat voldoende mobiliseren, faciliteren en stimuleren. Hans Visser spreekt over de invloed en impact van zachte factoren op harde resultaten. In het organisatiesysteem, organisatiecultuur, het organisatieklimaat en het organisatiegedrag.