Workshop Mentaal Verzuim reduceren
Afwacht-, afhaak-, terugtrek en vermijd-gedrag.Hoe kunt u dit ontdekken en reduceren?

Wat is Mentaal Verzuim?
Mentaal Verzuim is voor management veelal onzichtbaar afhaakgedrag op het werk dat leidt tot verzaken, inzet- en productiviteitsverlies en imagoschade. De grootste vermijdbare kostenpost voor organisaties en bedrijven. Mentaal Verzuim is het verschil tussen wat iemand gemotiveerd optimaal wil, durft en kan doen en waar hij/zij onvoldoende gehoord, gevoed en begrepen in blijft steken.

Het ontstaat in een ongezonde wisselwerking tussen organisatiegedrag en persoonlijk gedrag. Het stilzwijgende ‘antwoord’ van goedwillende mensen op toenemende werkdruk en werkstress. Het is oorzaak én gevolg van toenemende werkdruk en werkstress met grote kostenverhogende consequenties en negatieve financiële resultaten. In essentie is het geen onwil van mensen maar een zelfbeschermingsmechanisme.

Watvoor soort workshop is het?
Niet een workshop zoals we van veel workshops kennen. Want dan weten we vaak al waar we wat aan te doen hebben. Dit is meer een bewustwordings discovery, bedoeld voor bestuurders, managers en leidinggevenden die om zich heen ongewenste signalen waarnemen van Mentaal Verzuim maar niet goed weten hoe dat bespreekbaar te maken.

Deze discovery is ook bij uitstek geschikt voor HRM-medewerkers en professionals die hiermee ondersteunend werk kunnen gaan doen i.s.m. management. En voor losse afdelingen wordt deze discovery toegepast om de oorzaken van bij hen spelend Mentaal Verzuim ‘boven tafel te halen’ en de daarvoor verantwoordelijke omstandigheden mentaal schoon te maken.

Wat doet deze workshop?
Deze zogenoemde discovery maakt de onderstroom van de organisatie bewust, zichtbaar, bespreekbaar en behandelbaar. De onderstroom waarin mensen de mate van hun inzet en betrokkenheid bepalen. Driekwart van het Mentaal Verzuim in de organisatie kan omgezet worden in meer inzet, betrokkenheid en productiviteit.

Wat brengt deze workshop?
Het brengt gouden inzichten, gezondere mentale werkomstandigheden, meer inzet, betrokkenheid, wederzijdse understanding, openheid, transparantie, directere communicatie, sterkt verbeterde doorloopsnelheid, minder fouten en herstelwerk en een versterking van het geloof en vertrouwen in elkaar en de zaak.

Maar bovenal een grote verlichting van de werkdruk en werkstress en verlichting van de werkbelasting van managers en leidinggevenden e.v.a. gunstige effecten.

Wie geeft deze workshop?
Deze workshop wordt gegeven door Hans Visser. Hans Visser is oprichter van a United Sense of Urgency, Motivatiespecialist en 1e Organisatievitalisator in Nederland met 30 jaar ervaring in dit door hem ontwikkelde spannende werkgebied.

Bekijk hier zijn persoonlijke profiel: Hans Visser.

Interesse in de workshop Mentaal Verzuim reduceren of heeft u een vraag?
Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier of telefonisch via 072 750 74 22

Tariefindicatie: 3000 - 4000 Euro / Boven 4000 Euro

Schrijf nu een recensie


Submit your review
* Required Field

Gerelateerde sprekers

 • Workshop Onbenut Vermogen vrijmaken

  In deze zogenoemde discovershop wordt bewust, zichtbaar en bespreekbaar wat, in de onderstroom van de organisatie, bepalend is voor de mate waarin mensen zich aan de zaak kunnen, durven en willen geven. Een workshop met positieve, versterkende en verbindende emotionele resultaten die direct concreet kostenverlagend en opbrengst verbeterend door gaan werken.

   

 • Workshop Persoonlijke Kracht door Egostrippen

  Wie kent ze niet? Wie heeft er soms geen last van? In elk bedrijf komen ze voor! Ze belemmeren de voortgang en kunnen relaties behoorlijk onder druk zetten.…. TRIPPENDE EGO’S. Hoe ga jij hiermee om? Zitten ze je in de weg of herken je ze niet eens? Tijdens deze workshop krijg je antwoord op deze vragen en meer..

   

 • Hans Visser

  Vitaliseren is het vrijmaken van onbenutte of vastgelopen vermogens. Mensen kunnen, durven en willen veel meer als de omstandigheden dat voldoende mobiliseren, faciliteren en stimuleren. Hans Visser spreekt over de invloed en impact van zachte factoren op harde resultaten. In het organisatiesysteem, organisatiecultuur, het organisatieklimaat en het organisatiegedrag.