Danielle Braun
Bewaar als favoriet

Webinar Corona en cultuur

Tariefindicatie: Tarief op aanvraag

Corona zet onze cultuur op scherp. Dat merk je in de samenleving, in organisaties en in jezelf. Danielle Braun kijkt in haar webinar Cultuur en Corona door de bril van de corporate antropoloog naar onze samenleving in de corona-crisis.

Webinar Corona en cultuur

Verbinding, leiderschap en cultuur in corona tijd

Corona zet onze cultuur op scherp. Dat merk je in de samenleving, in organisaties en in jezelf. Alles wat normaal was, is dat nu niet meer. In heel korte tijd hebben we nieuwe omgangsvormen ontwikkeld. We geven geen handen meer, houden afstand, missen hugs, vergaderen online, werken met een bijna militaire structuur op de ic’s, grenzen zijn dicht gedaan, leiden directiever en we zijn soms eenzaam. Cultuur, leiderschap, rituelen… vragen om verandering. Het webinar Corona en cultuur is een voor jouw organisatie op maat gemaakte keynote of masterclass door Danielle Braun.

Overzicht mogelijke webinar thema’s

Aan de hand van een telefonische intake maakt Danielle het programma op maat voor jullie team of organisatie. De volgende onderdelen kunnen aan bod komen:

 • Wat is cultuur en hoe zijn onze omgangsvormen en overtuigingen nu razendsnel aan het veranderen?
 • Hoe beïnvloed je groepsgedrag en help je mensen bij grote verandering?
 • Wat doe je als de totem, de why van je organisatie, fundamenteel wordt uitgedaagd door crisis?
 • Leidinggeven aan een crisisorganisatie, hoe doe je dat? We duiken in tribale structuren en inspraakmodellen voor en tijdens corona.
 • Ons tribale brein en de behoefte aan hugs, aan groepssamenzijn en binding. Hoe kan het toch als het niet kan?
 • Zijn we echt zo dom? Waarom wij hamsteren en hoe je irrationeel gedrag van mensen beter begrijpt.
 • Verbinden en tribes bouwen op afstand; hoe doe je dat?
 • Hangen in het ondertussen. Omgaan met onzekerheid en transformatie.
 • Betekenisgeving: wil dit virus ons iets vertellen over onze leefstijl of is het gewoon kwestie van pech en een nare vleermuis in Wuhan? Wat geloof jij?
 • Polarisatie en diversiteit: verbind corona ons juist of zorgt het voor toegenomen polarisatie en arm-rijk verschil? Hoe houd je verbinding in wijken en steden in deze tijd?
 • Rituelen in corona tijd; rituelen zijn vluchtheuveltjes bij angst en verandering. Welke passen en kunnen nu?
 • Na de lock-down. Hoe maak je je school, ziekenhuis, organisatie weer klaar voor het nieuwe normaal? Hoe herdenk je overleden medewerkers en breng je mensen stap voor stap weer terug in de ‘organisatietribe’? 

Mogelijkheden

Keynote: 30 – 90 minuten, 3 – 5000 mensen
Cultuur, verbinding, corona, crisis, leiderschap. Op maat gemaakte lezing over de onderwerpen die voor jullie nu actueel zijn. Lezing via een webinar, Zoom, eigen platform of vooraf opgenomen film. Introductie en online hosting te verzorgen door opdrachtgever. Op locatie indien gewenst.

Masterclass: 2 tot 3 uur, 5 – 5000 mensen
We wisselen de lezing af met een goede check-in, interactieve opdrachten en reflectiemomenten. Strak voorzitterschap. Ruimte om ook vanuit de organisatie een verhaal te doen. Je zult versteld staan van hoeveel er kan online. Wij zorgen voor goede introductie en genoeg pauzes om ook het lijf gezond te houden en geen vierkante ogen te krijgen. Tijd vliegt voorbij en deelnemers komen opgeladen terug.

Corporate antropologie

Dr. Danielle Braun is corporate antropoloog. Antropologen zijn gespecialiseerd in groepsgedrag. In hoe mensen cultuur vormen en hoe cultuur mensen vormt. Hoe ze bewegen in groepen en hoe ze groepsgedrag veranderen. Danielle reist de wereld rond op zoek naar best practices voor samenleven en -werken. Nu kijkt ze door de bril van de antropoloog naar onze samenleving. Naar hoe wij hamsteren, zorgen, afstand houden, wel of niet binnen blijven, proberen op afstand te verbinden. De antropologische blik geeft rust en stemt mild. Mild: over ons Homo Sapiens; die angstig zijn en heel snel moeten aanpassen wie we in wezen zijn. Rust: iets meer uitzoomen helpt bij goed leiderschap, managen van organisaties in deze tijd, wijze beslissingen nemen.

Danielle Braun deelt boeiende en inspiratierijke verhalen vol mooie beelden. Wijsheid van verre vreemde volkeren overal ver weg. En groepsgedrag van onszelf in deze tijd van verwarring en nieuwe ordening. Door de antropologische bril zie je scherper wat er werkelijk speelt in de dynamiek van onze samenleving en in onze organisaties nu alles anders moet. 

Webinar Corona en cultuur boeken

Heb je interesse in het webinar Corona en cultuur in de vorm van een keynote of masterclass? Neem dan vrijblijvend contact op via 072 – 750 74 22 of via het contactformulier. Wij helpen je graag verder.

Bewaar als favoriet

Beoordelingen

Beschikbaarheid en informatie

Webinar Corona en cultuur

Sprekers ook online inzetbaar

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Groot (inter)nationaal netwerk

8,9 op basis van +1120 reviews

Logo van De Spreker

Website & onderhoud Kobalt