Victor Muller

‘Voor de aanhouder is geen weg onbegaanbaar’

Victor Muller (CEO Spyker) is een van de meest spraakmakende ondernemers van Nederland. Als spreker weet Victor Muller met veel energie en een enorme bezieling van begin tot eind te boeien. Zijn motto: ‘Voor de aanhouder is geen weg onbegaanbaar’.

Na zijn rechtenstudie aan de Universiteit van Leiden, gaat Muller aan de slag als advocaat. Zijn carrière als ondernemer start vijf jaar later als directeur bij offshorebedrijf Heerema. Vanaf die tijd leidt Victor veel verschillende ondernemingen. Bij modebedrijf Emergo, zet hij het failliete kledingmerk McGregor weer succesvol op de kaart.

Muller verwerft nog grotere bekendheid wanneer hij in 1999 het Nederlandse automerk Spyker Cars nieuw leven inblaast. Begin 2010 verbaast Muller vriend en vijand door het noodlijdende Saab over te nemen. Na een turbulente periode moet hij in 2012 faillissement voor dit automerk aanvragen.

Ondanks financiële tegenslagen blijft Muller als ras-optimist positief en richt hij zich op mogelijkheden in plaats van onmogelijkheden: ‘Hoe harder mensen roepen dat mijn plannen niet kunnen, hoe meer ik van het tegendeel overtuigd raak!’. Met Spyker Cars is hij momenteel hard bezig met ontwikkelen en uitrollen van nieuwe modellen.
Victor Muller (1959) is getrouwd en vader van 5 kinderen en verwoed verzamelaar van klassieke auto’s.

Victor Muller boeken voor een lezing of heeft u een vraag?
Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier of telefonisch via 072 750 74 22.

Tariefindicatie: Tarief op aanvraag

Schrijf nu een recensie


Submit your review
* Required Field