In deze Lezing presenteert trendwatcher Adjiedj Bakas de Trends van 2019

Het jaar van het varken
2019 is het jaar Chinese jaar van het Varken, het twaalfde dier in de cyclus van Chinese Dierenriem. Het varken staat voor gulheid, doelgerichtheid, kalmte , hyperhumanisme en verantwoordelijkheidsgevoel. In de Chinese cultuur horen de volgende karaktereigenschappen bij iemand die geboren is in het jaar van het varken: tolerant en begrijpend, aardig, sensueel, sympathiek en waarheidsgetrouw, gesteld op gezelligheid en lekker eten, geestdriftig, goedgelovig en naïef.

Trends 2019
Door de mens die kiest voor meer levenshygiëne bloeit de natuur weer op in. Het Bosbad wordt in 2019 weer hip nu we de stilte weer gaan waarderen. Het offline leven wordt de nieuwe luxe terwijl de connectiviteit een nieuwe religie wordt in onze post truth maatschappij. Het wordt in 2019 ook voor meer mensen belangrijk om gezonder en duurzamer te leven.

In 2019 zal Italië het euronieuws weer domineren. Het Trumpisme wordt steeds meer sociaal acceptabel. Het gevaar van het Erdoganisme wordt duidelijker. En de geforceerde diversiteit leidt tot  nieuwe apartheid en deug-doem in dit Tijdperk van Kali. In narcostaat Nederland raken onder- en bovenwereld meer met elkaar vervlochten. Er komt concurrentie voor champagne, we drinken een borrelglaasje azijn en een flesje probiotica. Ook worden we ons steeds meer bewust van ons reptielenbrein en van de  vrijheidsillusie in het digitale tijdperk. Het slachtofferfeminisme en de giftige identiteitspolitiek, die ik en slachtofferdenken promoot,  boeten in aan macht. Overtoerisme wordt overal in Europa teruggedrongen.

Volgend jaar gaat de rente omhoog. Er komen kinderobligaties en cryptomunten op basis van diamanten, kunstobjecten en andere waardevolle objecten. Het afgelopen jaar heeft u veel geïnvesteerd en daar zullen in de vruchten van afwerpen. De economie wordt beïnvloed door Zonne-activiteit en de vertrouwenscrisis in de samenleving beweegt zich van lagere naar hogere klassen.

Lezing Adjiedj Bakas over de Trends 2019 boeken?
Lezing Adjiedj Bakas over de Trends 2019 boeken? Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier.

Tariefindicatie: 3000 - 4000 Euro

Schrijf nu een recensie


Submit your review
* Required Field

Gerelateerde sprekers

 • Adjiedj Bakas: Lezing De Overheid van de Toekomst

  Deze lezing gaat over de overheid van morgen. Bakas beschrijft de economische pijlers die de nieuwe welvaart voor Nederland kunnen genereren. Hij voorziet dat bedrijven en de vernieuwde overheid zeer hecht gaan samenwerken. Gemeenten, provincies en waterschappen fuseren tot 50 stadstaten of regio’s. De overheid wordt volledig geautomatiseerd: we krijgen digitale gemeentehuizen. Betere service en kostenbesparing tegelijkertijd.

   

 • Adjiedj Bakas: Megatrends Werk

  Volgens de gezaghebbende Singularity University verliest de komende 10 tot 15 jaar ruim 80 procent van de mensen hun huidige baan. We koersen af op een nog kortere werkweek, herverdeling van betaald en onbetaald werk in de participatiesamenleving en recht op betaald werk voor minimaal een dag per week, als alternatief voor uitkeringen en basisinkomen. De toekomst van werk wordt een hele andere dan menigeen nu nog denkt.

   

 • Adjiedj Bakas: De Digitale Transformatie

  De Digitale Transformatie breekt nu echt door. Ze wordt door bedrijven strategisch ingezet om hun operationele organisatie efficiënter te maken, om hun waardenpropositie te verbeteren en om klanttevredenheid nog meer centraal te stellen. Het moment is bereikt dat alle grote digitale trends hun tipping point hebben bereikt. Ze versterken elkaar en vormen een digitale storm.

   

 • Adjiedj Bakas

  Adjiedj Bakas is een veelgevraagd spreker (circa 200 lezingen per jaar) en dagvoorzitter op congressen, strategiesessies en andere gelegenheden. Bakas geldt als boeiend, prikkelend, visionair, humoristisch en inspirerend. Hij spreekt onder meer over trends binnen de economie, technologie, voeding, overheid, zorg, arbeidsmarkt, mobiliteit en onderwijs.