Thomas Blekman
Bewaar als favoriet

Thomas Blekman

Ondernemerschap is vanaf nu echt te leren en ook geschikt voor intern ondernemers want Thomas heeft met een enorm enthousiast team de Effectuation principes geschikt gemaakt voor bestaande bedrijven. Er zit zo veel ondernemerszin verborgen in je medewerkers. Alles over weten! Nodig dan deze topspreker uit.

Thomas Blekman Iedereen Ondernemer!
Natuurlijk. Er zit zo veel ondernemerszin verborgen in je medewerkers. Maar hoe krijgt dat er uit? Hoe ontsluit je dat? Alles over weten! Wie wil dat nou niet? Nodig dan deze absolute topspreker uit: Thomas Blekman die in 2016 al grote indruk maakte op het Grootste Kennisfestival van Nederland  beklimt ook graag jouw podium.

In alles dat Thomas doet, laat hij zien dat het bij ondernemerschap niet meer gaat om ondernemen met eigen geld en voor eigen risico. Ondernemen is niet langer enkel weggelegd voor de Richard Bransons van deze wereld. Je hebt niet het DNA nodig van een ondernemer om effectief ondernemend gedrag te ontwikkelen. Als bedrijf en dus met je team in staat zijn om in te spelen op de veranderingen om je heen; daar ligt de kracht!

Thomas laat ons kennismaken met de entrepreneurial mindset ‘If the world gives you lemons, make lemonade!’. Hij is gespecialiseerd in het faciliteren en implementeren van de principes van Effectuation. Dit doet hij in een veelvoud van sectoren en zowel in Nederland als daar buiten. Thomas is een veelgevraagd (internationaal) spreker. Zijn voordrachten houdt hij net zo makkelijk in het Engels als in het Nederlands.

Zijn boek ‘Corporate Effectuation’, is het eerste Nederlandse boek over deze nieuwe, succesvolle aanpak en werd tevens genomineerd voor Managementboek van het jaar. Ook schreef Thomas recent het boek ‘Ondernemer in 100 dagen’, een praktisch doe-boek waarin Thomas je aan de hand meeneemt in het proces van intentie tot gevalideerd verdienmodel.

Thomas Blekman is ondernemer, spreker, schrijver, consultant en ‘clinical’ professor aan de Erasmus Universiteit. Als professor combineert hij zijn praktijkervaring met de actieve toepassing van academisch onderzoek en theorie. Hij is Senior Partner bij de Beukelaar Groep en sinds kort ook Creative Innovation expert bij het Semco Style Institute. Voorheen was hij ruim 10 jaar project en change manager bij ING.

De vijf wetenschappelijk gevonden Effectuation principes beschrijven de wijze waarop door de wol geverfde ondernemers succesvol zijn. Ondernemerschap is vanaf nu echt te leren en ook geschikt voor intern ondernemers want Thomas heeft met een enorm enthousiast team de Effectuation principes geschikt gemaakt voor in bestaande bedrijven. De kern van zijn boodschap: start vanuit beschikbare middelen, riskeer niet meer dan verantwoord voelt, co-creëer om het risico verder te verkleinen en om tot unieke combinaties te komen, haal voordeel uit verrassingen onderweg en stop met het voorspellen van de toekomst in de draken van business cases.

 Wat anderen over Thomas zeggen:

“Eindelijk! Ondernemerschap in een werkbaar format, waarmee zelfs de meest bureaucratische manager het beste uit zichzelf en zijn team haalt! – Arko van Brakel, Ondernemer en voormalig CEO van De Baak.

“Thomas biedt een ongekende hoeveelheid handvatten en inzichten voor de verdere ontwikkeling van ondernemend gedrag binnen 3M”- Rob Schokker, HR Director 3M BeNeLux

 “De principes van effectuation leveren een mooie bijdrage aan het ondernemersgedrag binnen grote organisaties
”– Wout Dekker, voormalige CEO Nutreco

“Thomas geeft helder inzicht in een nieuw stuk gereedschap voor corporate organisaties. Dit in een tijd waar snelheid van uitvoering en besluitvorming nieuwe cruciale kernkwaliteiten worden.” – Patrick van der Pijl, Producent van Business Model Generation (Alexander Osterwalder) en CEO Business Models Inc.

“Bedrijven die naast de causale benadering ook Effectuation kunnen toepassen zijn de winnaars van morgen.” – Dr. Fred van Ommen, voormalig Senior Vice President Innovation Excellence bij Philips.

Persoonlijke missie Thomas Blekman: Iedereen net zo ondernemend maken als ervaren ondernemers.

Thomas Blekman boeken voor een lezing of workshop?
Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier.

Bewaar als favoriet

Meer videos

Beoordelingen

Beschikbaarheid en informatie

Thomas Blekman

Sprekers ook online inzetbaar

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Groot (inter)nationaal netwerk

8,9 op basis van +1120 reviews

Logo van De Spreker

Website & onderhoud Kobalt