Op zoek naar een inspirerende dagvoorzitter voor jouw (online) bijeenkomst?

Thijs de Lange
Bewaar als favoriet

Thijs de Lange

Met Thijs de Lange ben je verzekerd van een sprankelende en veelzijdige dagvoorzitter. Zijn jarenlange theaterervaring maakt dat hij met humor een bijeenkomst luchtig weet te houden. Door zijn studie Taalbeheersing weet hij kritisch door te vragen en een debat te leiden, zonder dat dit ten koste gaat van de sfeer van een bijeenkomst.

Ineke van der Waal-Krijbolder, projectleider gemeente Utrecht

"Thijs de Lange heeft de feestelijke ondertekening van het stadsakkoord Toegankelijkheid in Utrecht begeleid. Dat deed Thijs opvallend vaardig, vriendelijk en intelligent. Hij was aanwezig en nam de leiding, zonder dat het ook maar één moment een one-man-show werd. Heel knap. Iedereen was enthousiast en velen vroegen hem om zijn kaartje. Ook in de zeer krappe voorbereiding (nog geen week) was Thijs flexibel, duidelijk en betrouwbaar."

Thijs de Lange

Thijs staat sinds zijn negende al op het podium als cabaretier, dichter en presentator. Het podium ziet hij al zijn hele leven als een tweede thuis. In zijn rol als dagvoorzitter gebruikt hij die ervaring om een bijeenkomst op een effectieve én aangename manier te leiden. Zijn stijl is ontwapenend, zijn voorkomen uniek. Thijs is geboren met zuurstofgebrek. Hierdoor heeft hij een milde vorm van Cerebrale Parese. Het bewegen – en daardoor ook het praten – gaat bij hem net wat moeilijker. Dit zorgt ervoor dat het publiek gedwongen wordt nog beter te luisteren, wat momentum kan creëren.

Thijs de Lange als dagvoorzitter

Door zijn jarenlange theaterervaring weet hij met een goedgeplaatste grap het publiek te ontspannen en te betrekken. Door zijn studie Taalbeheersing weet hij kritisch te interviewen en een debat met strakke hand te leiden, zonder dat dit ten koste gaat van de sfeer.

Thijs heeft een feilloos gevoel voor improvisatie. Hierdoor komt hij werkelijk in contact met het publiek, herkent hij intuïtief effectieve zijpaden en verrast hij keer op keer met zijn frisse blik op het onderwerp. Dat gevoel voor improvisatie maakt ook dat Thijs tot op het moment van showtime benaderbaar is voor wijzigingen in het programma en voor last-minute opdrachten.

Thijs is breed sociaal-maatschappelijk geïnteresseerd en hij staat erom bekend zich nieuwe materie snel eigen te kunnen maken. En door zijn lichte vorm van Cerebrale Parese is hij daarnaast ervaringsdeskundige, waardoor zijn expertise vooral zit op de terreinen toegankelijkheid en inclusie.

Thijs de Lange als spreker

Door zijn lichte vorm van Cerebrale Parese kijkt hij met andere ogen naar de wereld. Als ervaringsdeskundige spreekt hij graag over maatschappelijk verantwoord ondernemen wat betreft diversiteit en inclusie. Iedereen heeft talenten en kwaliteiten en het is zonde om niet al het potentieel te benutten dat ons land rijk is. Tijdens zijn lezing deelt hij hoe je een brug kan slaan tussen de wereld van mensen met én zonder een handicap.

Achtergrond Thijs de Lange

Als zoon van een journalist is de kritische houding van een interviewer Thijs met de paplepel ingegoten. Hij heeft zowel zijn bachelor Franse Taal & Cultuur als Nederlandse taalbeheersing aan de UvA gevolgd. De laatstgenoemde studie is met name gericht op argumentatie- en debatanalyse. Hierdoor is Thijs in staat in een gesprek snel tot de kern door te dringen en weet hij ook de rol van debatleider te vervullen.

Daarnaast zet Thijs zich als belangenbehartiger in voor mensen met een handicap:

  • In 2019 werd Thijs tweede in de KRO-NCRV verkiezing ‘ Minister van Gehandicaptenzaken’. De winnaar van deze verkiezing behartigt van bijna 2 miljoen Nederlanders met een beperking. Mensen die minder kans hebben op een baan, minder goed onderwijs kunnen genieten en minder sociale contacten hebben.
  • Hij heeft zich zowel binnen de universiteit als op landelijk niveau als kernteamlid van ‘Wij Staan Op!’ ingezet voor een verbetering van de positie van mensen met een handicap.
  • In 2020 heeft hij met ‘Wij Staan Op!’ de AUV-alumnusprijs gewonnen. Deze prijs wordt gezien als een aanmoedigingsprijs voor een alumnus die een speciale bijdrage levert aan de maatschappij.

Dichter
Thijs heeft in eigen beheer twee dichtbundels uitgegeven ‘Vrij’ (april 2016) en ‘Wij’ (april 2017).  En in 2017 was hij finalist van de dichtwedstrijd ‘Dichter bij 4 mei’. Thijs mocht zijn gedicht voordragen tijdens de Dodenherdenking in Herinneringscentrum Kamp Westerbork, waar jaarlijks zo’n 6.000 mensen op afkomen en dat wordt uitgezonden door RTV Drenthe.

Thijs de Lange boeken als dagvoorzitter voor jullie (online) event?

Met zijn sprankelende en eigenzinnige aanwezigheid geeft Thijs energie aan uw bijeenkomst. Wil je weten wat Thijs kan betekenen voor jullie event of wil je een vrijblijvende offerte ontvangen? Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier of telefonisch via 072 – 750 74 22.

Bewaar als favoriet

Meer videos

Beoordelingen

Deborah Lauria, directeur-bestuurder bij Cliëntenbelang Amsterdam

"Thijs is een natuurtalent in presenteren. Als dagvoorzitter kan hij de gastsprekers onmiddellijk op hun gemak zetten zodat zij kunnen gaan schitteren met hun presentatie. Thijs heeft humor en het lukt hem altijd om het publiek in de actieve stand te krijgen. Hij bereidt zich heel goed voor en weet met het grootste gemak een heel dagprogramma aan elkaar te praten. Cliëntenbelang en onze gasten zijn iedere keer meer dan tevreden over zijn optreden! "

Beschikbaarheid en informatie

Thijs de Lange

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1200 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid