Stephan Fellinger

Stephan Fellinger, winnaar Online Mediaman van het jaar, heeft de afgelopen jaren aan de wieg gestaan van een aantal spraakmakende talentprogramma’s als Shake en Dagstage.nl. Hij is specialist op het gebied van talentontwikkeling in de digitale wereld en is een van de meest bekroonde en gevraagde sprekers voor wat betreft de invloed van digitale technologie op ons leven. Zijn energieke manier van presenteren geeft je dezelfde ervaring als een achtbaan. Je stapt na afloop een tikje duizelig uit, maar ondanks dat wil je toch nog een rondje!

Steeds meer organisaties worstelen met het werven en behouden van talent. Er wordt zelfs gesproken over een War on Talent. Stephan gelooft niet dat er een gebrek is aan talent, wel een gebrek aan lef aan de kant van veel organisaties. Hij gelooft in de opkomst van de “Buitenbeentjeseconomie”. Het zijn namelijk de talenten categorie “buitenbeentjes” die het verschil maken. Bijvoorbeeld op het gebied van innovatie en verandering. Hij deed afgelopen jaren veel ervaring op met onconventionele talentprogramma’s. Die ervaringen deelt Stephan graag. In zijn presentaties vertelt hij vanuit zijn praktijk met Dagstage.nl (een startup waarbij mensen een dag stage kunnen lopen bij een organisatie) en Shake (een “ongewoon” jong talent programma) hoe je talenten aan je verbindt en ze samen met je bestaande mensen, een belangrijke rol geeft bij de digitale transformatie van je organisatie.

Ben je op zoek naar iets anders dan een powerpoint presentatie? Stephan presenteert op verzoek ook met fysieke objecten in plaats van powerpoint. Zo is hij voortdurend op zoek naar nieuwe manieren om verhalen te vertellen en te delen.

Achtergrond Stephan Fellinger

Stephan Fellinger werd gekozen tot de eerste winnaar van de verkiezing “Online Mediaman van het jaar”. Ook kreeg hij een Coq d’Honneur uitgereikt voor zijn verdienste in het marketingvak. Sinds 1995 is hij verliefd op de mogelijkheden van het internet. Hij is mede-oprichter van Dagstage.nl, een startup die eendaagse stages faciliteert. Verder is Stephan oprichter van de Next Voice Academy, waarbij hij i.s.m. Grey Valley organisaties helpt bij het ontwikkelen van spraakgestuurde concepten voor ouderen. Verder was hij begin 2000 mede-oprichter van Stichting SpinAwards, dé digitale Oscars in Nederland. Daarbij stond hij ook aan de wieg van het Young Talent programma Shake, waarbij hij toptalenten op het gebied van creativiteit en technologie scout en helpt bij hun verdere ontwikkeling.

Stephan is jurylid voor de Shopping Awards en juryvoorzitter van de Cultuurmarketing Awards. Verder is hij lid van Wine Advisory Board van het Franse Wijnhuis/producent Villebois. Zijn ogen gaan twinkelen van de natuur in Oost Afrika, ook omdat hij gefascineerd is door sociale gedrag van dieren in vergelijking met mensen.

Persoonlijke missie Stephan Fellinger: Mensen gelukkiger maken met behulp van creatief inzetten technologie.

Stephan Fellinger inhuren voor een lezing of als dagvoorzitters?

Neem contact op via het contactformulier aan de rechterzijde van de pagina.

Schrijf nu een recensie


Submit your review
* Required Field