Stephan Fellinger

“Het is mijn missie om mensen te inspireren op het gebied van talent en innovatie.” – Stephan Fellinger

Talent en innovatie zijn voor Stephan Fellinger een Siamese tweeling, die nieuwe ontwikkelingen in onze economie aanjaagt. Zij vormen met zijn tweeën ook de basis van de digitale transformatie. Fellinger vertelt vol inspiratie en energie, over jezelf blijven uitvinden in een voortdurend veranderende digitale wereld. Fellinger doet dat ” 100% powerpoint-vrij, met behulp van fysieke objecten.

Hij gaat in op de opkomst van de “Buitenbeentjes-economie”. In deze onconventionele tijden, moeten we nadenken hoe we juist ook onconventionele talenten betrekken in onze organisaties. De Buitenbeentjes spelen namelijk vaak een belangrijke rol bij innovaties. Hij werd geïnspireerd door een HR-directeur van een bedrijf, die hem  letterlijk zei: “We halen te vaak mensen binnen in de organisatie die veel op ons lijken. En het beetje wat ze anders zijn, dat slaan we er in een half jaar uit”. Toen hij dat hoorde dacht hij: “Dat moet en kan anders!”

Stephan Fellinger deed de afgelopen jaren veel ervaring op, met wat hij noemt onconventionele talent- en innovatieprogramma’s. Zo ontwikkelde hij een Jong Talent-Innovatie Lab onder de naam Shake en is hij mede-oprichter van Dagstage.nl, een marktplaats voor mensen die een dag willen kijken in de keuken van een andere organisatie.

Onderwerpen

  • Talent/Talentontwikkeling
  • Innovatie
  • Digitale transformatie
  • Jezelf blijven uitvinden

Dagvoorzitterschap – Wanneer je een event organiseert dat gaat over digitale veranderingen, dan is een dagvoorzitter die de laatste ontwikkelingen zelf goed kent een enorm voordeel. Het levert simpelweg betere interactie op met het publiek en sprekers. En daarmee een hogere waardering van de gasten.

Achtergrond Stephan Fellinger

Stephan Fellinger werd gekozen tot de eerste “Online Mediaman van het jaar”. Ook kreeg hij een Coq d’Honneur uitgereikt voor zijn verdienste in het marketingvak. Sinds 1995 is hij verliefd op de mogelijkheden van het internet. Hij verschijnt regelmatig in de media om zijn kijk te geven op nieuwe digitale trends.

Hij is mede-initiatiefnemer van Team Sherpa, een team van specialisten op het gebied van de digitale transformatie. Team Sherpa helpt organisaties bij hun groeipad, om van startpunt A naar een nieuwe positie B te komen. Dit met korte onconventionele middelen, in combinatie met een nuchtere blik. Verder is Stephan mede-oprichter van Dagstage.nl. Een marktplaats waar mensen en organisaties die een dag mee willen kijken in de keuken van een ander,  elkaar kunnen ontmoeten.

Verder was hij begin 2000 mede-oprichter van Stichting SpinAwards, dé digitale Oscars in Nederland. Daarbij stond hij ook aan de wieg van het Young Talent programma Shake, waarbij hij jong toptalenten op het gebied van creativiteit en technologie liet samenwerken met bedrijven. Stephan is ook jurylid voor de Shopping Awards en juryvoorzitter van de Cultuurmarketing Awards. Verder is hij lid van Wine Advisory Board van het Franse Wijnhuis Villebois.

Jezelf voortdurend blijven uitvinden

Stephan Fellinger –  “Veel mensen en organisaties ervaren dat ze zichzelf opnieuw moeten uitvinden in deze turbulente tijd. Ik doet dat zelf voortdurend. Daarom besloot ik een tijd terug mijn verhaal vol met ervaringen en inzichten, ook in een compleet andere vorm te gaan vertellen. Zonder een computer, zonder sheets en meer te vertellen dan te presenteren. Mijn publiek ervaart dit als zeer positief. En daarmee maak ik voor mensen ook een statement dat verandering bij jezelf begint.”

Stephan Fellinger inhuren voor een lezing of als dagvoorzitter?

Ben je op zoek naar iets anders dan een powerpoint presentatie? Stephan presenteert op verzoek ook met fysieke objecten in plaats van powerpoint. Zo is hij voortdurend op zoek naar nieuwe manieren om verhalen te vertellen en te delen.

Neem contact op via het contactformulier aan de rechterzijde van de pagina.

Tariefindicatie: 2000 - 3000 Euro

Schrijf nu een recensie


Submit your review
* Required Field