Ruud Veltenaar MBA MPhil
Als filosoof, internationaal topspreker en trendwatcher, friskijker en hoogleraar, biedt Ruud Veltenaar duidelijkheid over de toekomst en hoop op een betere wereld.

Inmiddels hebben meer dan 500.000 ondernemers, directeuren en professionals uit alle windstreken en sectoren zijn inspirimenten bezocht. Met een gemiddelde beoordeling van 9,1 voor inhoud en performance en ruim 200 lezingen per jaar, behoort Ruud tot de best beoordeelde en meest gevraagde sprekers in de markt.

Filosoof met 25 jaar ervaring als ondernemer en bestuurder
Ruud Veltenaar studeerde filosofie aan de Universiteit van Amsterdam en de Columbia University in New York en haalde zijn MBA aan Harvard. Zijn visie, inzichten en hilarische anekdotes zijn gebaseerd op meer dan 25 jaar ervaring als ondernemer en leider bij bedrijven als McKinsey, Volmac, RAET, Wegener en Planet Internet. Verder was Ruud een decennium lang bestuursvoorzitter en CEO van een venture capitalist en investeerde hij op alle continenten in technologiebedrijven.

Sinds 2009 is Ruud Veltenaar fulltime spreker, trendwatcher, blogger en hoogleraar (leiderschap en innovatie) aan de London Business School. Ook is hij actief als friskijker en kantelaar in ‘board rooms’ van grote multinationals. Daarnaast verzorgt Ruud (gast)colleges op Nyenrode, INSEAD, IMD en Business School Nederland.

Shift Happens: de toekomst van ons
In essentie spreekt en schrijft Ruud over de kolderieke en disruptieve trends en ontwikkelingen waarmee mensen en instituten worden geconfronteerd. Veelal met humor, zelfspot en haarscherpe analyses en altijd vertaald naar de impact op ons leven en werk. Volgens Ruud verkeert de wereld niet alleen in een aantal crises, maar ook in een transformatie naar een volgende fase in onze beschaving. De focus verschuift van welvaart naar welzijn en van ‘ego naar eco’.

Masterlezingen over de grote transformaties
De masterlezingen van Ruud gaan over de grote transformaties die onze wereld in rap tempo radicaal en diepgaand veranderen en ontwrichten. Wat is hiervan de impact op onze welvaart en ons welzijn. Wat betekent dit voor ons leven en werk en voor toekomstige generaties?

Voorbeelden van masterlezingen zijn:
• Shift Happens 2030: trends met impact op ons leven en werk
• Futurama 2050: tijdlijnen naar volgende generaties
• Technologische Revolutie: over doorbraakinnovaties en disrupties
• Bedrijf van de toekomst: hoe word je future proof?
• 10X Factor: ontwrichting door exponentiële organisaties
• Van ego naar eco: over duurzaamheid en de noodzakelijke revolutie
• Leiderschap vanuit een ontketende toekomst

Keynotes over de toekomst van sectoren en jouw organisatie
De keynotes van Ruud Veltenaar gaan over de toekomst van 15 sectoren en bieden duidelijkheid over de toekomst van bedrijven, industrieën en markten.

De volgende keynotes zijn beschikbaar:
• Toekomst van onderwijs: stop stealing dreams
• Toekomst van zorg en welzijn: langer leven eerder dood
• Toekomst van overheid 4.0: terugtreden en loslaten
• Toekomst van finance 4.0: facilitators van evolutie
• Toekomst van industrie: slimme fabrieken en duurzme productie
• Toekomst van landbouw en voedsel: duurzaam en gezond
• Toekomst van retail en winkels: ‘mind blowing wow’
• Toekomst van bouw: slimme steden en urbanisatie
• Toekomst van duurzame energie: overvloed als disruptie
• Toekomst van mobiliteit: “beam me up Scotty…”
• Toekomst van ICT en robotisering: voorbij ons voorstellingsvermogen
• Toekomst van werk en zingeving: minder banen, meer geluk?
• Toekomst van HRM: of is het human being management?
• Toekomst van Nederland: van gitzwart tot rooskleurig
• Toekomst van jouw sector en bedrijf: maatwerk op verzoek

Inspirimenten: interactieve werkvormen maken het tot een echte belevenis
Over bijna alle inspirimenten van Ruud Veltenaar wordt lang en vaak nagepraat omdat het unieke belevenissen zijn, die de deelnemers verbazen en verwonderen. Alle inspirimenten worden in diverse werkvormen aangeboden en waarin interactie en humor centraal staan:
• Fascinerende masterlezingen en boeiende keynotes
• BuzzMaster Plus: interactieve buzz met echte interactie
• TEDx met Lagerhuisdebat: ideeën in actie
• Strategische workshop: samen de toekomst creëren
• College Tour: serie inspirimenten op Nyenrode

Ruud Veltenaar inhuren of boeken voor een lezing of workshop?
Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier of telefonisch via 072 750 74 22.

Tariefindicatie: 3000 - 4000 Euro / Boven 4000 Euro

Schrijf nu een recensie


Submit your review
* Required Field

Ruud Veltenaar SKU UPC Model

Indrukwekkend wat je ons allemaal vertelt, Ruud, over de toekomst van het onderwijs en de noodzakelijke revolutie. Vandaag op het BVE Congres 2013: Fo

Apr 04, 2013 by Anonymous
Bedrijfsnaam: DUO / Min. van OC&W 

Indrukwekkend wat je ons allemaal vertelt, Ruud, over de toekomst van het onderwijs en de noodzakelijke revolutie. Vandaag op het BVE Congres 2013: Focus op vakmanschap. De toekomst lijkt zo ver af te staan van de dagelijkse praktijk. Zoals je zegt: zijn we op de goede weg? Maar gelukkig is het mogelijk om in je eigen omgeving kleine experimenten te doen. Dit is in elk geval een goede les in ons leven. Dat een transformatie nodig en onvermijdelijk is, heb je duidelijk gemaakt.

Henk Bakker
Innovator bij DUO


Shift Happens: een wereld in transformatie, door Ruud VeltenaarWat een boeiend pleidooi, dat startte vanuit de omgeving van zorgen voor onze welva

Apr 04, 2013 by Anonymous
Bedrijfsnaam: Jovita Dorigo 

Shift Happens: een wereld in transformatie, door Ruud Veltenaar

Wat een boeiend pleidooi, dat startte vanuit de omgeving van zorgen voor onze welvaart in de Sociëteit 't Turfschip in Breda op 20 maart. Dat was een bijzondere en inspirerende wending. Voor mij de juiste klick met de tijd. Die tijd die vraagt om nieuwe zingeving en perspectief. Een tijd waarin kennis niet meer gekocht maar gedeeld wordt. Misschien is dat wel de eye opener. Niet de kennis, maar het verbinden, delen en inspireren zijn van belang.

Succes en ik blijf je volgen!

Jovita Dorigo
Architect Archicon Rotterdam


Wat een geweldige start van deze dag op het BVE congres over de toekomst van het onderwijs! Een inspirerend verhaal van Ruud Veltenaar, dat me heeft g

Apr 04, 2013 by Anonymous
Bedrijfsnaam: VanDoen Academie 

Wat een geweldige start van deze dag op het BVE congres over de toekomst van het onderwijs! Een inspirerend verhaal van Ruud Veltenaar, dat me heeft geprikkeld, enthousiast heeft gemaakt maar ook een stuk bewustwording dat de weg die wij ingeslagen zijn met de de ontwikkeling van een digitaal onderwijsprogramma voor de zorgsector pas een heel klein begin is en dat we nog veel meer buiten de kaders moeten denken om niet alleen zorginstellingen op maat te kunnen bedienen maar ook onze deelnemers! Dankjewel Ruud en ik zie je presentatie graag tegemoet.

Ruth Bartstra
VanDoen Academie


4.9 5.0 26 26 Ruud sprak tijdens de FBD kennisdagen en inspireerde van de eerste tot de laatste minuut. Hij heeft ervoor gezorgd dat iedereen met een goed gevoel en stof tot nadenken huiswaarts Ruud Veltenaar

Gerelateerde sprekers

 • Adjiedj Bakas

  Adjiedj Bakas is een veelgevraagd spreker (circa 200 lezingen per jaar) en dagvoorzitter op congressen, strategiesessies en andere gelegenheden. Bakas geldt als boeiend, prikkelend, visionair, humoristisch en inspirerend. Hij spreekt onder meer over trends binnen de economie, technologie, voeding, overheid, zorg, arbeidsmarkt, mobiliteit en onderwijs.

   

 • Menno Lanting

  Menno Lanting werkt als strateeg en innovator met directies en Raden van Bestuur van verschillende organisaties. Thema’s waar hij zich op richt zijn digitaal leiderschap, organisatievernieuwing & het nieuwe werken, connectivity, strategie en business innovatie. Menno Lanting schreef o.a. Connect, verkozen tot Managementboek van het Jaar.

   

 • Guido Thys

  Guido Thys is een van de meest gevraagde zakelijke sprekers van Nederland. Zijn Workshop Klanten Wegjagen en de presentatie “Uw bedrijf heeft geen toekomst” zijn ondertussen legendarisch. In zijn nieuwste lezing analyseert hij, als altijd met de nodige humor, haarscherp de kansen die veel bedrijven laten liggen door niet radicaal vanuit de klant te denken.

   

 • Peter van der Wel

  Een lezing van Peter van der Wel is behalve humoristisch en leerzaam ook een echte “wake up call”. Met 25 jaar aan ervaring als econoom, organisatieadviseur en futuroloog biedt hij u en de overige toehoorders verrassende, nieuwe en vooral bruikbare inzichten. “Prikkelend, verrassend en soms ook schokkend maar bovenal heel erg inspirerend”.