Ruud Veltenaar MBA MPhil
Als filosoof, internationaal topspreker en trendwatcher, friskijker en hoogleraar, biedt Ruud Veltenaar duidelijkheid over de toekomst en hoop op een betere wereld.

Inmiddels hebben meer dan 500.000 ondernemers, directeuren en professionals uit alle windstreken en sectoren zijn inspirimenten bezocht. Met een gemiddelde beoordeling van 9,1 voor inhoud en performance en ruim 200 lezingen per jaar, behoort Ruud tot de best beoordeelde en meest gevraagde sprekers in de markt.

Filosoof met 25 jaar ervaring als ondernemer en bestuurder
Ruud Veltenaar studeerde filosofie aan de Universiteit van Amsterdam en de Columbia University in New York en haalde zijn MBA aan Harvard. Zijn visie, inzichten en hilarische anekdotes zijn gebaseerd op meer dan 25 jaar ervaring als ondernemer en leider bij bedrijven als McKinsey, Volmac, RAET, Wegener en Planet Internet. Verder was Ruud een decennium lang bestuursvoorzitter en CEO van een venture capitalist en investeerde hij op alle continenten in technologiebedrijven.

Sinds 2009 is Ruud Veltenaar fulltime spreker, trendwatcher, blogger en hoogleraar (leiderschap en innovatie) aan de London Business School. Ook is hij actief als friskijker en kantelaar in ‘board rooms’ van grote multinationals. Daarnaast verzorgt Ruud (gast)colleges op Nyenrode, INSEAD, IMD en Business School Nederland.

Shift Happens: de toekomst van ons
In essentie spreekt en schrijft Ruud over de kolderieke en disruptieve trends en ontwikkelingen waarmee mensen en instituten worden geconfronteerd. Veelal met humor, zelfspot en haarscherpe analyses en altijd vertaald naar de impact op ons leven en werk. Volgens Ruud verkeert de wereld niet alleen in een aantal crises, maar ook in een transformatie naar een volgende fase in onze beschaving. De focus verschuift van welvaart naar welzijn en van ‘ego naar eco’.

Masterlezingen over de grote transformaties
De masterlezingen van Ruud gaan over de grote transformaties die onze wereld in rap tempo radicaal en diepgaand veranderen en ontwrichten. Wat is hiervan de impact op onze welvaart en ons welzijn. Wat betekent dit voor ons leven en werk en voor toekomstige generaties?

Voorbeelden van masterlezingen zijn:
• Shift Happens 2030: trends met impact op ons leven en werk
• Futurama 2050: tijdlijnen naar volgende generaties
• Technologische Revolutie: over doorbraakinnovaties en disrupties
• Bedrijf van de toekomst: hoe word je future proof?
• 10X Factor: ontwrichting door exponentiële organisaties
• Van ego naar eco: over duurzaamheid en de noodzakelijke revolutie
• Leiderschap vanuit een ontketende toekomst

Keynotes over de toekomst van sectoren en jouw organisatie
De keynotes van Ruud Veltenaar gaan over de toekomst van 15 sectoren en bieden duidelijkheid over de toekomst van bedrijven, industrieën en markten.

De volgende keynotes zijn beschikbaar:
• Toekomst van onderwijs: stop stealing dreams
• Toekomst van zorg en welzijn: langer leven eerder dood
• Toekomst van overheid 4.0: terugtreden en loslaten
• Toekomst van finance 4.0: facilitators van evolutie
• Toekomst van industrie: slimme fabrieken en duurzme productie
• Toekomst van landbouw en voedsel: duurzaam en gezond
• Toekomst van retail en winkels: ‘mind blowing wow’
• Toekomst van bouw: slimme steden en urbanisatie
• Toekomst van duurzame energie: overvloed als disruptie
• Toekomst van mobiliteit: “beam me up Scotty…”
• Toekomst van ICT en robotisering: voorbij ons voorstellingsvermogen
• Toekomst van werk en zingeving: minder banen, meer geluk?
• Toekomst van HRM: of is het human being management?
• Toekomst van Nederland: van gitzwart tot rooskleurig
• Toekomst van jouw sector en bedrijf: maatwerk op verzoek

Inspirimenten: interactieve werkvormen maken het tot een echte belevenis
Over bijna alle inspirimenten van Ruud Veltenaar wordt lang en vaak nagepraat omdat het unieke belevenissen zijn, die de deelnemers verbazen en verwonderen. Alle inspirimenten worden in diverse werkvormen aangeboden en waarin interactie en humor centraal staan:
• Fascinerende masterlezingen en boeiende keynotes
• BuzzMaster Plus: interactieve buzz met echte interactie
• TEDx met Lagerhuisdebat: ideeën in actie
• Strategische workshop: samen de toekomst creëren
• College Tour: serie inspirimenten op Nyenrode

Ruud Veltenaar inhuren of boeken voor een lezing of workshop?
Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier of telefonisch via 072 750 74 22.

Tariefindicatie: 3000 - 4000 Euro / Boven 4000 Euro

Schrijf nu een recensie


Submit your review
* Required Field

Ruud Veltenaar SKU UPC Model

Ik kende Ruud niet en had me vooraf niks voorgesteld van zijn presentatie bij SLIMFIT over de toekomst van het onderwijs. Vooraf was Matthieu Weggeman

Nov 19, 2015 by Anonymous
Bedrijfsnaam: Basisschool en kindcentrum ’t Boschveld 

Ik kende Ruud niet en had me vooraf niks voorgesteld van zijn presentatie bij SLIMFIT over de toekomst van het onderwijs. Vooraf was Matthieu Weggeman voor mij het absolute hoogtepunt in gastsprekersland.?Data analyseren en combineren met humor, briljant! Nu ik ook Ruud in actie heb gezien en gehoord komt hij heel dichtbij Matthieu.
Je elke dag niet de “wat of hoe, maar de waarom vraag” stellen is een advies die ik zeker heb meegenomen. Zijn vraag “What if you go to sleep, and don’t wake up” is confronterend, net zoals zijn motto ”wanneer heb ik voor de laatste keer, iets voor de eerste keer in mijn leven gedaan”? Waarom ga je elke dag naar je werk? Denk en handel vanuit het morele besef en passie en niet omdat het moet. Dit wil ik mijn team ook zeker meegeven.


Wat een heerlijke voordracht van een inspirerende filosoof met een pragmatische kijk op de wereld en haar transformatie. Op heldere wijze weet Ruud ee

Nov 19, 2015 by Anonymous
Bedrijfsnaam: KPN en British Telecom 

Wat een heerlijke voordracht van een inspirerende filosoof met een pragmatische kijk op de wereld en haar transformatie. Op heldere wijze weet Ruud een hoopgevend toekomstbeeld te schetsen en neemt hij ons ongemerkt mee naar een wereld die we nog nauwelijks kunnen bevatten. Zonder meer een “eye-opener & wake-up call’ en zeer inspirerend voor iedereen die zelf zijn eigen toekomst wil creëren. Een must voor leiders en ondernemers die zich op een spannende toekomst willen voorbereiden. Zelden een lezing bijgewoond met zo veel impact op de deelnemers. Bravo!


In een woord Fantastisch!!Wat heb ik zitten smullen van de inspirerende en visionaire presentatie van Ruud Veltenaar over de toekomst van onderwij

Apr 04, 2013 by Anonymous
Bedrijfsnaam: Rescue Nederland Groep 

In een woord Fantastisch!!

Wat heb ik zitten smullen van de inspirerende en visionaire presentatie van Ruud Veltenaar over de toekomst van onderwijs op het BVE congres 2013. En wat een contrast met de middagsessies, die waren namelijk saai, ambtelijk en vooral erg regulerend.

Ik ben blij deelgenoot te zijn als ondernemer in de particuliere sector van het onderwijs. In alle verhalen van de middag is het privaat onderwijs niet genoemd! Alsof wij niet bestaan met een omzet van 3,8 miljard euro!

Na jou presentatie ben ik zeer geinspireerd geraakt en heb je geintroduceerd bij onze branche organisatie NRTO. Ik hoop nog eens van je wijze woorden te kunnen genieten en nog gelukkiger te worden om jong oud te sterven, aldus jou citaat.

Dank je wel en wat heb ik medelijden met de sprekers na jou gehad! Maar dit terzijde. Het ga jou ook goed!!

Wilfried van Rijswoud
Directeur Rescue Nederland Groep


4.9 5.0 26 26 Ruud sprak tijdens de FBD kennisdagen en inspireerde van de eerste tot de laatste minuut. Hij heeft ervoor gezorgd dat iedereen met een goed gevoel en stof tot nadenken huiswaarts Ruud Veltenaar

Gerelateerde sprekers

 • Adjiedj Bakas

  Adjiedj Bakas is een veelgevraagd spreker (circa 200 lezingen per jaar) en dagvoorzitter op congressen, strategiesessies en andere gelegenheden. Bakas geldt als boeiend, prikkelend, visionair, humoristisch en inspirerend. Hij spreekt onder meer over trends binnen de economie, technologie, voeding, overheid, zorg, arbeidsmarkt, mobiliteit en onderwijs.

   

 • Menno Lanting

  Menno Lanting werkt als strateeg en innovator met directies en Raden van Bestuur van verschillende organisaties. Thema’s waar hij zich op richt zijn digitaal leiderschap, organisatievernieuwing & het nieuwe werken, connectivity, strategie en business innovatie. Menno Lanting schreef o.a. Connect, verkozen tot Managementboek van het Jaar.

   

 • Guido Thys

  Guido Thys is een van de meest gevraagde zakelijke sprekers van Nederland. Zijn Workshop Klanten Wegjagen en de presentatie “Uw bedrijf heeft geen toekomst” zijn ondertussen legendarisch. In zijn nieuwste lezing analyseert hij, als altijd met de nodige humor, haarscherp de kansen die veel bedrijven laten liggen door niet radicaal vanuit de klant te denken.

   

 • Peter van der Wel

  Een lezing van Peter van der Wel is behalve humoristisch en leerzaam ook een echte “wake up call”. Met 25 jaar aan ervaring als econoom, organisatieadviseur en futuroloog biedt hij u en de overige toehoorders verrassende, nieuwe en vooral bruikbare inzichten. “Prikkelend, verrassend en soms ook schokkend maar bovenal heel erg inspirerend”.