Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Ronald Bos
Bewaar als favoriet

Ronald Bos

Tariefindicatie: 1250 - 2000 Euro

Ronald is een levendige en muzikale spreker. Hij deelt praktische en vernieuwende inzichten, die je kan toepassen op je eigen veranderplannen. Vooral zijn combinatie van eigen ervaringen op de werkvloer en (vaak) livemuziek maakt hem uniek. Dat maakt zijn optreden tot een indrukwekkende gebeurtenis.

Bewaar als favoriet
Ja, ik wil een vrijblijvende aanvraag doen

Of bekijk een video

Ronald Bos

Veel verander- en ontwikkelopgaven komen vast te zitten. Zowel op organisatie als op individueel niveau. Hoe komt dat? Waarom blijven we ondanks dat we dit weten toch doorgaan op min of meer dezelfde weg? Binnen deze muzikale voordracht & presentatie van Ronald Bos wordt u een ander perspectief voorgehouden. Het veranderperspectief van de muzikant.

Want waarom lukt het binnen de muziek wel om steeds nieuwe stijlen te ontwikkelen? Waarom kunnen muzikanten wel effectief veranderen, zodat de muziek zich steeds zal ontwikkelen? Dat komt omdat ze bij veranderopgaven anders denken en handelen. Ze opereren veel meer vanuit het perspectief van ‘jammen’ in plaats van projectplannen en planningen met vaak beschreven uitkomsten.

Binnen deze unieke en levendige presentatie worden uw eigen verander- en ontwikkelen opgave(n) benaderd alsof u of uw organisatie in een band of orkest zit. Op welke manier benaderen we elkaar dan en vooral gaan ook daadwerkelijk naar elkaar luisteren? De uitkomst van deze presentatie is een handreiking om het eens anders aan te pakken wanneer er (weer) sprake is van verander- of ontwikkelopgaven.

Onderwerpen waar Ronald Bos over spreekt

 • Veranderen
 • Organisatie-ontwikkeling
 • Talentontwikkeling
 • Persoonlijk leiderschap
 • Creativiteit
 • Muziek & Componeren
 • Innovatie & Trends

Uitgelichte lezing: ‘Voor de groep staan’

 • Wil je beter overkomen als je voor groepen staat?
 • Voel je dat je soms de aandacht verliest van je toehoorders?
 • Of dat je boodschap ten aanzien van een veranderopgave lastig overkomt?
 • Misschien wil je beter zicht krijgen op de rol van trainer, facilitator, workshopleider, enz.

Dan is de lezing ‘Hoe sta ik voor de groep?’ een geschikte oplossing. Leer hoe je deze aandachtspunten kunt overwinnen, waardoor je de noodzakelijke spanning blijft vasthouden en de boodschap écht authentiek overkomt. Je onzekerheid wordt gereduceerd of zelfs weggenomen.

Achtergrond van Ronald Bos

Na zijn rechtenstudie bij de Universiteit van Leiden heeft Ronald gewerkt binnen zowel de overheid als het bedrijfsleven. Zowel als manager en adviseur, als trainer en coach. Vanaf 2000 is hij zelfstandig veranderaar, interim-manager, coach en trainer. Dit combineert hij regelmatig met zijn passie voor muziek en componeren. Vanuit dit perspectief is hij jaren geleden als spreker presentaties gaan geven over ontwikkelopgaven en muziek. Vanuit zijn onvrede met de gehanteerde methodieken om zowel binnen organisaties als persoonlijke veranderingen te realiseren.

Als muzikant kwam het planmatige en semigestructureerde karakter van deze opgaven niet overeen met zijn ervaringen als muzikant op dit terrein. Binnen de muziek werd losser met ontwikkelopgaven omgegaan wat doorgaans wel tot effectieve resultaten leidde. Dit gegeven is híj gaan vervlechten binnen zijn presentaties. Dit om organisaties en medewerkers een nieuw inzicht in veranderen en ontwikkelen te geven.

Ronald Bos inhuren als spreker?

Wil je beter overkomen als je voor groepen staat? Voel je dat je soms de aandacht verliest van je toehoorders? Of dat je boodschap lastig overkomt? Misschien wil je beter zicht krijgen op de rol van trainer, facilitator, workshopleider, enz. Dan is deze lezing “Hoe sta ik voor de groep?” een oplossing. Ronald Bos is een veelgevraagd expert, (management en sales) coach op dit gebied.

Op grond op zijn jarenlange ervaring als trainer, docent en manager geeft hij op energieke en professionele wijze lezingen en workshops over dit onderwerp. Op verzoek gebruikt hij hiervoor muziek als metafoor. Op interactieve wijze verkrijg je daardoor inzichten en gereedschappen die direct toepasbaar zijn in de praktijk.

Geïnteresseerd in Ronald als spreker? Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier of telefonisch via 072 – 750 74 22.

Bewaar als favoriet

Meer video’s

Schrijf een recensieBeschikbaarheid en informatie Ronald Bos

 • 8,9 op basis van +620 reviews
 • Vrijblijvende offerte binnen 1 werkdag
 • Corona annulering = kosteloos verzetten
 • Snel direct contact met deze spreker