Over Rens van der Vorst
Rens van der Vorst weet waarom Appen het Nieuwe Roken is. Hij is een in,- en uitsmijter. Iemand die op een inspirerende, confronterende én grappige manier de dag af kan sluiten of beginnen. Zijn huidige presentatie, die zich richt op de vraag of Appen is het Nieuwe Roken, is daar ideaal voor.

Ook is Rens iemand die het publiek bewust maakt van hun relatie met hun smartphone en de impact die dat heeft op het publiek als mens, als werknemer, als ouder en als voetbalvader. Hij is iemand die je vermaakt én na laat denken. Daarnaast vertelt Rens verhalen over de impact van AI, Drones, Blockchain, Big Data, etc. op mens en maatschappij. Rens laat mensen eerst lachen en daarna nadenken over hun relatie met technologie. Na zijn toespraak, zeker als het gaat om ‘Appen is het Nieuwe Roken’, wil je als publiek in actie komen én bewuster omgaan met je relatie met technologie in het algemeen en je smartphone in het bijzonder.

Rens van der Vorst probeert uit te vinden hoe hij studenten, medewerkers en werkveld kan leren om na te denken over hun verhouding met technologie. In het bijzonder doet hij dat als het gaat om hoe ze zich verhouden tot hun smartphone. Daartoe geeft hij les, schrijft hij columns, verzorgt hij workshops, lezingen en schreef Rens een boek ‘Appen is het Nieuwe Roken’.

Onderwerpen waar Rens van der Vorst over spreekt:

  • Appen is het Nieuwe Roken (hoe verhouden we ons tot onze smartphone) – voor iedereen
  • Zijn zij nou zo slim. Of wij nou zo dom? Over kunstmatige intelligentie – voor iedereen
  • De impact van Artificial Intelligence (AI) op ons en op onze toekomst – voor iedereen
  • Waarom seks met een robot soms contractueel verboden is en andere technofilosofische vragen – een overzicht in vogelvlucht met nieuwe ontwikkelingen en nieuwe vragen die op ons afkomen. En waar we over na moeten (leren) denken – voor iedereen;
  • De impact van Big Data op Mens en Maatschappij – voor een wat afgebakend publiek
  • De impact van nieuwe technologie (Blockchain, Fake Reality, etc.) op mens en maatschappij (voor een wat afgebakend publiek)

Appen is het Nieuwe Roken
Rens vertelt menselijke verhalen over een hele hoop technologische onderwerpen. De impact is echter óók afhankelijk van de voorkennis van het publiek. De uitzondering daarop is het verhaal rond Appen is het Nieuwe Roken, dat is herkenbaar voor iedereen en maakt indruk op iedereen. In sommige presentaties combineert hij het met het weggeven van zijn boek (door de organisatie) of een signeer/uitdeelsessie. Ook geeft hij het boek weg als gratis e-pub, aangezien het echt zijn missie is om mensen na te laten denken over dit onderwerp.

Persoonlijke achtergrond Rens van der Vorst
Rens van der Vorst is woonachtig in Breda. Hij is fervent NAC-supporter. Hij heeft een vrouw en twee kinderen. Naast zijn werk als hoofd IT Innovatie en Technofilosoof bij Fontys is Rens ook eigenaar van de marktleider in custom made veiligheidshesjes. God mag weten waarom.

Persoonlijke missie Rens van der Vorst
“Ik wil iedereen na laten denken over hun relatie met technologie!”

Interesse in een lezing van Rens van der Vorst of heeft u een vraag?
Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier of telefonisch via 072 750 74 22.

Tariefindicatie: 750 - 1250 Euro / 1250 - 2000 Euro

Schrijf nu een recensie


Submit your review
* Required Field

Rens van der Vorst SKU UPC Model

Rens was - met zijn keynote Appen is het Nieuwe Roken - een waardige afsluiter van onze klantendag. Onze klanten gingen naar huis met een glimlach op

Oct 16, 2018 by Anonymous
Bedrijfsnaam: HR2Day 

Rens was - met zijn keynote Appen is het Nieuwe Roken - een waardige afsluiter van onze klantendag. Onze klanten gingen naar huis met een glimlach op hun gezicht en een hoop om over na te denken.

Andy Verstelle, Directeur


Rens heeft al twee keer op het Anders Denken Symposium gesproken. De eerste keer smaakte naar meer. Rens is bij uitstek iemand die je kan laten lachen

Oct 16, 2018 by Anonymous
Bedrijfsnaam: Paradigma Groep 

Rens heeft al twee keer op het Anders Denken Symposium gesproken. De eerste keer smaakte naar meer. Rens is bij uitstek iemand die je kan laten lachen én anders (en beter) kan laten denken.

Joost Belonje, Marketing Manager


Rens van der Vorst sprak vorige week op 600minutes Public IT over Appen is het nieuwe roken. Zoals de Chairwomen Larisa Wentholt zei: Rens heeft ons v

Oct 16, 2018 by Anonymous
Bedrijfsnaam: Management Events 

Rens van der Vorst sprak vorige week op 600minutes Public IT over Appen is het nieuwe roken. Zoals de Chairwomen Larisa Wentholt zei: Rens heeft ons vandaag misschien wel het meest aan het denken gezet.

Elise Stolk, Senior Projectmanager


5.0 5.0 6 6 Rens heeft het goed voorbereidt en de invulling werd enthousiast uitgevoerdDe ervaring is hoe het beleefd wordt door de groep. De groep was heel erg positief. Het werd enorm goed Rens van der Vorst
Page:
12

Gerelateerde sprekers