Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Ramo de Boer
Bewaar als favoriet

Ramo de Boer

Tariefindicatie: 1250 - 2000 Euro

We ervaren allemaal regelmatig dat onze geest onrustig en niet gefocust is. Onze neiging is om onszelf (chronisch) af te leiden van onze gevoelens van ongemak, stress, onrust en pijn. Om aandachtig te zijn en te blijven, en te ontspannen moeten we onze geest trainen, maar hoe doe je dat?

Bewaar als favoriet
Ja, ik wil een vrijblijvende aanvraag doen

Ramo de Boer

We ervaren allemaal regelmatig dat onze geest onrustig en niet gefocust is. Onze neiging is om onszelf (chronisch) af te leiden van onze gevoelens van ongemak, stress, onrust en pijn. Om aandachtig te zijn en te blijven, en ontspannen te kunnen blijven, moeten we onze geest trainen, maar hoe doe je dat? Ramo de Boer is expert in het ontwikkelen van innerlijk leiderschap en het trainen van de geest, meditatie en mindfulness. Hij geeft lezingen en workshops die altijd praktisch en interactief zijn.

In 2013 bracht Ramo een boek uit genaamd ‘De kracht van Aandacht – Kleine Gids voor het Trainen van Je Geest’ (paperback, e-book en audioboek). Het boek beschrijft de stappen van het trainen van je geest, voor beginners en gevorderden.

Expertise

“In mijn benadering, die ik in de afgelopen 30 jaar ontwikkelde, help ik mensen, teams en organisaties om de werkelijke bron van hun houding en reacties te trainen. Dit is je geest – met de opvattingen en beelden die je daarin meedraagt kleur je de omstandigheden en geeft je er smaak aan. Wat je ziet en proeft ligt in jezelf besloten. Jij bepaalt hoe je met je omstandigheden omgaat, zowel innerlijke- als uiterlijke omstandigheden. Het is dit vermogen die ik je help te gebruiken, en de vaardigheid waarin ik je train voor meer zin en tevredenheid in je leven en werk.”

Ramo de Boer (1957) heeft 30 jaar ervaring al psychotherapeut, coach en trainer. Zijn interesses zijn onder meer psychologie, filosofie, zingeving en (Tibetaans)Boeddhisme.

Lezingen en korte workshops:

Praktische Wijsheid – Inzichten voor dagelijks gebruik
Wijsheid, wat is dat eigenlijk, hoe kom je er aan en wat heb je er aan? Het is een misvatting te denken dat wijsheid alleen iets is voor filosofen en oude mensen. Het is juist onze wijsheid die, als we ze bewust gaan toepassen, ons en onze omgeving een meerwaarde biedt op vele gebieden. Deel ervan is het gebruik van humor en het nemen van verantwoordelijkheid voor onze eigen werkelijkheid.
 Voor individuen, teams en organisaties.

Baas In Eigen Geest – Train je geest en ervaar meer rust en ruimte
Eigenlijk weten we maar weinig van onze eigen geest. Het is net als met ons lichaam, zolang het functioneert vinden we het wel prima. Maar ‘functioneert’ onze geest eigenlijk wel zo goed, en wat is ‘goed’ hier eigenlijk? Duidelijk is dat als we onze geest niet kennen en haar niet de baas zijn we overgeleverd zijn aan al haar onrust en oude gewoonten. Tijd om onszelf te bevrijden en die geest te temmen.
• Voor individuen, teams en organisaties die regelmatig afgeleid zijn en graag het heft in eigen handen wil nemen.

Innerlijk Leiderschap – Wees baas in eigen geest en hart
Leiding geven aan anderen is een reflectie van hoe we onszelf leiden. Innerlijk leiderschap begint bij onze bereidheid tot zelfreflectie om onze eigen beperkingen onder ogen te zien en te overstijgen. Leiding geven is zo meer een innerlijke houding dan een aangeleerde pragmatische vaardigheid. Ontdek de meerwaarde van zelfreflectie voor people management.
• Voor managers, professionals en ondernemers.

Interactie tussen mens en omgeving – Oorzaken en aanleidingen voor gedrag
Wat is eigenlijk de directe invloed van onze omgeving op wie we zijn en wat we doen? Inzicht in deze dynamiek maakt ons vrij van reflexief gedrag en een herhaling van zetten – met het ons meer dan bekende resultaat. Essentieel is om omstandigheden, en dus ook anderen, niet als oorzaak maar als aanleiding voor onze reacties te zien. Vanuit dit inzicht zullen onderlinge relaties bijdragen aan een veilige, stimulerende en prettige werkomgeving – de basis voor alle goede prestaties.
Voor individuen, teams en organisaties.

Van narcisme naar altruïsme – De voordelen van aandacht voor de ander
Zonder inspanning komen we maar moeilijk los uit onze oude gewoonten om onszelf en ons gerief altijd op de voorgrond te plaatsen. Shantideva, een Tibetaanse leraar uit de Middeleeuwen kwam met de provocatieve stelling dat juist ons lijden voortkomt uit geluk voor onszelf wensen, en onze vreugde uit het geluk voor anderen wensen. In het Boeddhisme wordt dit compassie genoemd.
• Voor iedereen, zeker ook teams en organisaties die merken dat overmatige competitie en target management haar beperkingen heeft.

Mediteren is geen werkwoord – Zin en onzin van meditatie
In meditatie beoefening – Kalm Verblijven – trainen we vooral een houding. Deze houding van zijn eerder dan doen heeft ook in ons leven en werk veel voordelen, zoals innerlijke rust en ruimte. Maar dan staan we voor uitdaging om het wezen van niet-doen te doorgronden. De paradox dient zich aan, want hoe doen we dat, dat niet-doen? Meditatie zonder te mediteren.
• Voor iedereen die meer wil weten over meditatie, het wil gaan doen of het wel eens wil proberen.

Interesse in een lezing van Ramo de Boer of heeft u een vraag?

Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier of telefonisch via 072 750 74 22.

Bewaar als favoriet

Schrijf een recensieBeschikbaarheid en informatie Ramo de Boer

  • 8,9 op basis van +900 reviews
  • Vrijblijvende offerte binnen 1 werkdag
  • Corona annulering = kosteloos verzetten
  • Snel direct contact met deze spreker