Ondernemen in onzekere tijden
Bewaar als favoriet

Organiseren in onzekere tijden: zie de kansen

Tariefindicatie: 2000 - 3000 Euro

Marjolijn Feringa (expert in wendbaar werken) en Henny van Egmond (expert op het gebied van nieuwe manieren van werken) tonen jou dé kansen van organisaties in deze turbulente tijden.

Organiseren in onzekere tijden: zie de kansen

Interactieve sessie van Marjolijn Feringa en Henny van Egmond

Corona heeft ervoor gezorgd dat het vrijblijvend praten over de snel veranderende wereld voorbij is. De VUCA-wereld (in het Nederlands: volatiel, onzeker, complex en ambigue) is in ons gezicht ontploft. Of je nu in de zorg of in de levensmiddelenindustrie, horeca of kunstsector, iedereen ervaarde de plotselinge grote en voortdurende verandering.

Wat we wel zien is dat organisaties die wendbaar én weerbaar zijn deze tijden vaak beter doorkomen en zich vernieuwen. Hierdoor kan je als organisatie effectiever inspelen op veranderende omstandigheden. Wendbaarheid is al jaren het buzz-woord voor organisaties in snel veranderende tijden. Weerbaarheid – het kunnen omgaan met onverwachte ingrijpende voorvallen zoals corona – is inmiddels net zo belangrijk.

En juist onzekere tijden zijn bij uitstek de momenten om te vernieuwing.

Over de interactieve sessie Organiseren in onzekere tijden

In een interactieve duo-presentatie gaan Marjolijn Feringa en Henny van Egmond in op de uitdagingen en kansen van organisaties juist in deze tijd. In de presentatie schetsen ze de impact van de huidige crises op organisaties en geven ze antwoord op vragen als:

  • wat kan ik doen om mijn bedrijf wendbaar en weerbaar te maken?
  • welke organisatievorm past hier eigenlijk bij?
  • wat heb ik te doen op het gebied leiderschap en cultuur?
  • hoe organiseer ik de verandering?

Behalve voor een interactieve duo-presentatie kunnen organisaties Marjolijn en Henny ook boeken voor een workshop. In een workshop werken zij een concreet plan uit om de organisatie wendbaarder en weerbaarder te maken in deze onzekere tijden.

Achtergrond sprekers

Marjolijn Feringa – expert in wendbaar en effectief werken. Marjolein startte haar loopbaan als manager Human Resources binnen een Woningcorporatie. In 2001 stapte ze over naar Rabobank, waar zij werkte binnen HR, IT en als directeur-bestuurder van een Lokale Bank. Zij begeleidt binnen Rabobank de Groepsdirectie en de Raad van Commissarissen in hun Agile manier van werken. Sinds 2017 is zij eigenaar van het bedrijf AmEffect, een organisatie voor organisatieontwikkeling, effectief werk en continue verbeteren. Marjolijn is auteur van onder andere het boek ‘Agile focus in besturing’ en Podcaster bij Bazenradio, een podcast over leiderschap.

Henny van Egmond –  expert nieuwe manieren van werken. Henny startte zijn loopbaan als journalist bij het Leidsch en Haarlems Dagblad. Hij stapte vervolgens over naar Rabobank Nederland waar hij een aantal impactvolle programma’s heeft geleid. In 2005 werd hij programmamanager Rabo Unplugged, de innovatieve werkstijl die Rabobank introduceerde en die er mede voor zorgde dat Rabobank zes jaar achtereen de meest aantrekkelijke werkgever van Nederland was. Vier jaar later werd hij mede-eigenaar van het Haarlemse bureau voor strategie, verandering en communicatie Yolk.

Hij is auteur van diverse boeken over innovatieve manier van werken en maakt een podcast samen met innovator Maarten Korz onder de naam Let op! situatie wijzigt. Bekijk hier zijn uitgebreide sprekersprofiel.

Geïnteresseerd in de duo-lezing Organiseren in onzekere tijden?

Neem contact met ons op via het contactformulier of bel ons 072 – 750 74 22. We helpen je graag verder.

Bewaar als favoriet

Beoordelingen

Beschikbaarheid en informatie

Organiseren in onzekere tijden: zie de kansen

Sprekers ook online inzetbaar

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Groot (inter)nationaal netwerk

8,9 op basis van +1120 reviews

Logo van De Spreker

Website & onderhoud Kobalt