In deze blog gaat spreker Rob B. Tol in op het tweerichtingsverkeer van netwerken.

Netwerken werkt wederzijds

We leven in een netwerkmaatschappij, zowel off- als online. Netwerken is niet; ”Jij geeft en ik neem”. Het is ook niet “Ik geef en wil zo snel mogelijk hetzelfde; liefst iets meer terug”.
Netwerken is wederzijds, tweerichtingsverkeer; een dialoog tussen mensen. Kansen zien, pionieren, ergens naartoe gaan, een afspraak maken kortom: actie leidt tot reactie. Je legt en onderhoudt contacten die je verder kunnen helpen in je werk, je carrière en je privéleven.

Je netwerk is er niet alleen voor jou, het dient wederzijds te werken. De bedoeling is dat ook anderen er wijzer van worden. En dan heb ik het niet over Euro’s. Netwerken is geven en soms ontvangen. Help mensen in je netwerk aan informatie, nieuwe contacten en geef iemand de tip over die ene leuke baan die goed bij hem of haar past. Zo help je elkaar.

Ik leerde Rogier Bos kennen via het Ondernemers Netwerk Capelle. Hij fotografeert fantastisch blijkt uit zijn website. We kwamen in gesprek en ik vertelde dat ik echte sfeerbeleving zocht in de beelden van theatervoorstellingen, die ik enkele keren per jaar organiseerde. Hij wilde een keer belangeloos laten zien hoe hij dat doet. Uiteraard met vermelding van zijn activiteiten tijdens die avond. Dat gebeurde en iedereen was verbaasd over zijn goede kwaliteiten. Als je niet bij de avond bent geweest, krijg je van zijn reportage zo’n goede indruk, dat je er bij geweest had willen zijn.

Met het bestuur hebben we besloten dat hij er een vergoeding voor krijgt. Daar ik af en toe werk met fotografen, had ik op een gegeven moment een opdracht voor hem bij een klant van mij. Die heeft hij prima gedaan en inmiddels is hij één van mijn tiental vaste partners waar ik graag mee werk. Zij leveren vakwerk en ik gun hen werk: vice versa.

Hoe zit dat in jouw business?

Veel netwerkplezier toegewenst,

Rob B. Tol

Stuur uw reactie naar Rob B. Tol

Schrijf nu een recensie


Submit your review
* Required Field