Martijn Wijngaards

“Ik koppelt gamification en storytelling aan teambuilding en persoonlijk leiderschap op basis van keihard wetenschappelijk onderzoek en een uitgebreide professionele (en geaccrediteerde) ervaring als manager, onderzoeker, lerarenopleider en leraar (historische letterkunde en Nederlands).” – Martijn Wijngaards

Heel veel leiders, managers en leraren die Martijn spreekt geven toe weinig te hebben met lezen. Ja, op een strandlaken in de zomer misschien een thriller, maar dan heb je het gauw gehad. En dat terwijl een ruime kennis van verhalen, literatuur en kunst juist bewezen winstgevende resultaten kan op leveren op vrijwel elk denkbaar gebied!

Om duurzaam succes te hebben met je instelling of onderneming is het noodzakelijk om te blijven veranderen. Om economisch, sociaal en ethisch toonaangevend te zijn zul je in beweging moeten blijven. Hoe neem je iedereen daar elke keer opnieuw in mee?

Kijk samen met Martijn Wijngaards in de spiegel en bouw samen aan een nieuw repertoire! Ervaar wat de kracht is van een goed verhaal en bouw met Martijn aan jouw eigen oeuvre van succesnummers. Baseer je strategieën op een brede voorraad creatieve, nieuwe inzichten die voortkomen uit vele eeuwen traditie van onderzoek, bewijs en discussie.

Onderwerpen

  • Gamification
  • Storytelling
  • Teambuilding
  • Persoonlijk leiderschap
  • Blended learning
  • Sandbox learning

Achtergrond

Graag deelt Martijn zijn veelzijdige ervaring en kennis met je. Hij wil je nieuwe invalshoeken laten zien. Out-of-the-box. Wat wel en niet werkt heeft hij meer dan eens ervaren. Wat je eraan hebt? Meer werkplezier. Meer creatieve, concrete ideeën en meer zelfvertrouwen. Nieuwe kansen.

Martijn Niek Arnold Wijngaards M.A./M.Ed. (Nijmegen, 1976) heeft uitgebreide professionele ervaring als manager, (sociaal) ondernemer, onderzoeker, edublogger (digitaal cultureel erfgoed sinds 2016), lerarenopleider en leraar. Game-basedstorytelling is een rode draad geweest in zijn loopbaan, zijn vehikel in zijn persoonlijke pelgrimage van vertrouwen.
Hendrik, de hertog van Brunswyk (interactief e-book)
E-books kunnen veel meer zijn dan een kille schermvariant van zo’n lekker geurend, papieren boek. Dat wil Martijn Wijngaards laten zien met Hendrik, de hertog van Brunswyk. In dat boekje bepaal je zelf de afloop van het avontuur van Hendrik. Allerlei middeleeuwse verteltradities komen samen in dit boek. Keiharde literatuurwetenschap ontmoet spelplezier!

Perikelen: Game-based storytelling voor teambuilding en persoonlijk leiderschap

Perikelen is een methode om met elkaar een verhaal te vertellen. Een avontuurlijke, problematische of spannende situatie los je samen op vanuit personages. Op deze manier vergroot je jouw persoonlijk leiderschap terwijl je doet aan teambuilding. Dat doe je ook nog eens op een veilige en vrolijke manier. En: aan tafel. Samen.

Perikelen is een brouwsel van een brede ervaring en keiharde wetenschap. De methode is ontwikkeld op basis van 25+ jaar als gamer en spelleider (zoals Marvel Classic RPG en Dungeons & Dragons). Diepere fundamenten zijn onder deze training geslagen toen elementen ervan zijn toegepast (en geaccrediteerd) in 20+ jaar professionele ervaring als manager, onderzoeker, lerarenopleider en leraar (historische letterkunde en Nederlands).

De resultaten van het toepassen van game-based storytelling zijn indrukwekkend. Zo heeft Martijn ervaren hoe het de creativiteit vergroot, empathische vermogens uitbreidt, belezenheid stimuleert, uitdrukkingsvaardigheden vergroot, het repertoire aan sociale vaardigheden en probleemoplossende vermogens verruimt. Professionals, studenten en leerlingen zijn beter gaan samenwerken. Vanuit de praktijk weet Martijn inmiddels wat wel en niet werkt in welke situatie.

Berusten al deze positieve resultaten op toeval? Nee! Meer dan 35 jaar wetenschappelijk onderzoek naar onder meer de psychologische, sociale en cognitieve effecten tonen buitengewoon vrolijk makende opbrengsten aan. Geen wonder dat in de VS en Japan steeds meer professionals kiezen voor het toepassen van dergelijke methodes, van CEO’s tot gedetineerden, van CIA-agenten tot scholieren).

In een interactieve lezing legt Martijn Wijngaards met alle plezier aan jou uit wat Perikelen inhoudt en welke gelaagdheid erachter schuilt. Samen met jou bekijkt hij wat Perikelen kan betekenen voor jouw eigen praktijk. Martijn laat je graag ervaren en voelen hoe deze methode een vehikel is op zijn persoonlijke pelgrimage van vertrouwen.

Martijn Wijngaards inhuren of boeken voor een lezing of als dagvoorzitter?

Martijn Wijngaards is een energieke, belezen en muzikale spreker, een onbegrensd creatieve denker en strategisch adviseur met een verrassend veelzijdige werkervaring. Een lezing van hem is gegarandeerd een onvergetelijke ervaring.

Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier. Of telefonisch via 072 750 74 22.

Tariefindicatie: 750 - 1250 Euro

Schrijf nu een recensie


Submit your review
* Required Field