Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Laura Steenbergen
Bewaar als favoriet

Laura Steenbergen

Tariefindicatie: 1250 - 2000 Euro , 950 - 1250 Euro

Als cognitief neurowetenschapper onderzoekt Laura Steenbergen hoe mensen informatie verwerken. Haar doel is om die kennis te gebruiken om iedereen te helpen het allerbeste uit zichzelf te halen. Laura is gefascineerd door het brein en de relatie tussen biologische processen, gedrag en gevoel.

Bewaar als favoriet
Ja, ik wil een vrijblijvende aanvraag doen

Of bekijk een video

Laura Steenbergen

Als cognitief neurowetenschapper onderzoekt Laura Steenbergen hoe mensen informatie verwerken en wat dat doet met ons gevoel en gedrag. Haar doel is om die kennis te gebruiken om iedereen te helpen het allerbeste uit zichzelf te halen. Laura is gefascineerd door het brein en de relatie tussen biologische processen, gedrag en gevoel.

Ze heeft een enorme passie voor het delen van haar wetenschappelijke kennis en ervaringen op een toegankelijke manier. Zo gaf Laura tal van wetenschappelijke- en publiekslezingen, toerde door Nederland met de ‘Op zoek naar Geluk’ theatercollegetour, deed mee aan Famelab (de internationale wetenschapscommunicatiewedstrijd) en sprak op TEDxAlkmaar. Haar enthousiasme blijft niet onopgemerkt, Laura eindigde onder andere in de top 25 van New Scientist Wetenschapstalentverkiezing 2018 en de VIVA-400 2018, de verkiezing voor de meest succesvolle en inspirerende vrouwen van Nederland.

Achtergrond Laura Steenbergen

Op 11-jarige leeftijd schreef Laura Steenbergen een werkstuk over ‘De Hersenen’, ze wilde weten hoe die werken. Uiteindelijk promoveert ze op haar vierentwintigste aan de Universiteit Leiden en het Leiden Institute for Brain and Cognition op een proefschrift over methoden om ons brein te verbeteren.

Ze heeft onder andere onderzoek gedaan naar de effectiviteit van hersenstimulatie, voedingssupplementen en zelfs cocaïne. Hebben deze middelen bijvoorbeeld een positieve invloed op je creativiteit, geheugen, het vasthouden van je aandacht of juist multitasken? Na een aantal andere universiteiten in binnen- en buitenland, werkt Laura Steenbergen op dit moment weer aan de Universiteit Leiden en richt ze zich op de vraag hoe darmbacteriën onze gedachten, gevoelens en gedragingen beïnvloeden. Ook haar wetenschappelijke werk is invloedrijk: voor haar wetenschappelijke werk ontving ze meerdere onderzoeksbeurzen en onderscheidingen.

Onderwerpen waar Laura Steenbergen over spreekt:

  • Breinverbetering ‘Cognitive Enhancement’: welke methoden zijn er om het brein te verbeteren?
  • Voeding en het brein: hoe beïnvloeden voedingsstoffen ons brein, gedrag en emoties?
  • Neuromodulatie: hoe geven signaalstoffen en elektrische golven in de hersenen vorm aan gedachten, gevoelens en gedragingen?
  • Geluk: wat kan de neurowetenschap wel en niet bijdragen aan de zoektocht naar geluk?

Interesse in een lezing van Laura Steenbergen?

Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier. Je kunt ook telefonisch contact opnemen door te bellen naar 072 750 74 22. Wij denken graag met je mee.

Bewaar als favoriet

Meer video’s

Schrijf een recensieBeschikbaarheid en informatie Laura Steenbergen

  • 8,9 op basis van +620 reviews
  • Vrijblijvende offerte binnen 1 werkdag
  • Corona annulering = kosteloos verzetten
  • Snel direct contact met deze spreker