Kristian Esser

Hij begon als ondernemer die lezingen geeft. Tegenwoordig is Kristian Esser ‘ondernemend spreker’. Vanaf de eerste internetverbinding is Kristian al online. Hij houdt zichzelf dan ook constant op de hoogte van de nieuwste technologische ontwikkelingen. Kristian heeft een natuurlijk vermogen om ingewikkelde technologieën helder over te kunnen brengen en wordt als ondernemer voortdurend getriggerd om na te denken over de toepassingen in de markt.

Kristian Esser heeft op zijn levenspad van dichtbij kennisgemaakt met verschillende culturen. Hij woonde in Afrika, Italië en nu in Nederland. Ook spreekt en werkt hij nog steeds in Italië. Deze unieke levenservaringen brengen ook nieuwe perspectieven met zich mee. Dit alles maakt dat zijn lezingen een eigen, unieke toegevoegde waarde hebben.

Onderwerpen

Elke lezing die Kristian Esser geeft is een verzameling van onderwerpen. Zo stelt hij samen dat er een juiste verbinding ontstaat met het thema van een conferentie of seminar. Een voorbeeld van een aantal onderwerpen waar Kristian over spreekt:

-Future of people:
We maken als mensen sinds het stenen tijdperk gebruik van technologie. Daardoor zijn we ook afhankelijk van technologie. Over dit onderwerp kan Kristian vragen beantwoorden als: Wat is de invloed van technologie op ons leven? Is onze toekomst afhankelijk van technologie? Wat kan technologie voor ons betekenen?

-Future of work:
Alles dat je wilt weten over technologie op het werk. De komst van sociale technologie, nieuwe informatie en nieuwe ideeën en doordat samenwerkingen een stroomversnelling hebben gekregen, hebben invloed op de manier waarop we samenwerken. Het werklandschap is sterk veranderd door de komst van nieuwe managementmodellen, nieuwe manieren van het overbrengen van informatie en decentralisatie van informatie. Hoe gaan we hier in de toekomst mee om? en Hoe kunnen wij hier het beste mee werken?

-Future of things:
Technologie wordt steeds kleiner en intelligentie kan worden toegevoegd aan de spullen om ons heen. Is het voor ons gemak of voor efficiëntie? De wereld om ons heen wordt steeds meer met elkaar verbonden. Deze ontwikkelingen zullen impact hebben op de manier waarop onze economie is georganiseerd. Minder frictie, beter overzicht zal er voor zorgen dat we beter, slimmer en efficiënter kunnen produceren maar ook slimmer kunnen delen.

– De 5 grote trends in technologie
Een lezing over de laatste technologische trends. Artificial Intelligence, Blockchain, Internet of Things, Robotica en Biotechnologie. Voor en nadelen worden allemaal besproken.

– Blockchain; Wat het doet, waar liggen de kansen.
Blockchain is niet alleen een slimme technologie maar ook een bron van nieuwe businessmodellen. De kansen van samenwerken met vertrouwen.

Maatlezing of deelname discussiepanels

Naast zijn eigen lezingen verkent Kristian Esser ook graag specifieke thema’s voor een sector of een bedrijf. Zijn lezingen zijn dan ook zeer geschikt als firestarter bij seminars of conferenties. Hij heeft een beschouwende stijl en licht filosofische benadering wat het publiek genoeg ruimte geeft voor interpretatie.

Ook is Kristian Esser een goede gesprekspartner. Hij heeft meer dan genoeg kennis om zijn standpunten te onderbouwen, en de oprechte interesse en openheid om naar dat van anderen te luisteren. Zijn gedachten over technologie en mensen, doen het goed in discussiepanels. Kristian is optimistisch, nieuwsgierig, verleider, creatief, ondernemend, mensen mens. Hij krijgt energie van een podium, vindt het leuk om kennis over te dragen en probeert dat altijd zo te doen dat hij dat zelf ook leuk vindt.

Kristian als dagvoorzitter

Kristian is ook in te zetten als dagvoorzitter. Hij komt vooral goed tot zijn recht bij het onderwerp innovatie.

Persoonlijke achtergrond

Kristian Esser is geboren in Afrika en in Italië opgegroeid en woont nu in Nederland. Hij heeft gestudeerd aan de European Institute of Design in Milaan. Zijn creatieve achtergrond combineert hij al 30 jaar met ondernemerschap. Kristian is docent geweest aan de HKU (kunstacademie), maakt deel van de Board of Inspiration (strategisch advies voor de board) bij T-Mobile, is bedenker van Technolympics.org, medeoprichter en eigenaar van Sobuildings (adviseert de vastgoed sector met innovatievraagstukken).

Hij medeoprichter van IS for Golf (autonoom kleding brand) met ongeveer 80 verkooppunten. En hij is medeoprichter van LinkedGolf (een community dat gegroeid is naar meer dan 10.000 leden). In 2016 heeft Kristian Esser meegewerkt aan de theater tour ‘de LULverhalen’ en het podium gedeeld met Howard Komproe, Roue Verveer, Ruben van der Meer, en vele anderen. De ervaring om alleen op het podium te staan bij een volle zaal in het De La Mar Theater is op z’n minst betoverend te noemen. Kristian was Art Director van een online bureau met internationale klanten als Nissan, Ferrari en Renault. Hij was interim creatief directeur van Tribal DDB met internationale klanten met onder andere Philips. Ook was hij co-founder van LinkedGolf, een community met meer dan 10.000 golfers.

Daarnaast is hij bedenker van Storyporter, een instrument voor het activeren van sociaal dialoog en awareness bij grote multinationals. Storyporter wordt gebruikt bij ABN AMRO, Heymans en T-Mobile. Kristian Esser is ook bedenker en ontwikkelaar van een feedback app voor de vastgoed industrie in opdracht van een divisie van Rabobank. Hij is Co-founder van SoBuildings dat vastgoed ondernemingen helpt in de transformatie. SoBuildings heeft klanten zoals WTC, CBRE en Rabobank. Ook heeft hij nog een innovatieprogramma ontwikkeld en begeleid bij de grootste achtbanen fabrikant ter wereld (480 professionals verdeeld over 5 continenten).

Persoonlijke missie

Het is zijn missie om een slimmere wereld te maken.

Interesse in een lezing van Kristian Esser of heeft u een vraag?
Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier of telefonisch via 072 750 74 22.

Schrijf nu een recensie


Submit your review
* Required Field

Kristian Esser SKU UPC Model

"Kristian gaf een fantastische presentatie over blockchain op het ANVR reiscongres. Helder, creatief en grappig. Blockchain zit nu tussen onze oren!"

Nov 30, 2017 by Anonymous
Bedrijfsnaam: ANVR 

"Kristian gaf een fantastische presentatie over blockchain op het ANVR reiscongres. Helder, creatief en grappig. Blockchain zit nu tussen onze oren!"
Frank Oostdam – Directeur ANVR


Kristian is een expert op het gebied van social media en communicatie. Wij hebben samengewerkt voor een presentatie tijdens het WTT over de toenemende

Nov 28, 2017 by Anonymous
Bedrijfsnaam: Moneyou 

Kristian is een expert op het gebied van social media en communicatie. Wij hebben samengewerkt voor een presentatie tijdens het WTT over de toenemende rol van technologie, veranderend consumentengedrag 'verschuiving van aanbod, naar vraag'. Kristian is in staat om dit soort presentaties origineel aan te pakken. Hij denkt out of the box en geeft professionals stof tot nadenken. Daarnaast adviseert hij ook goed over de mogelijkheden om social media effectiever in te zetten.

Menno van Leeuwen
Business & Customer Development Lead, Moneyou


5.0 5.0 5 5 Kristian was dagvoorzitter van Emerce eDay Next Gen 2018.Als dagvoorzitter had Kristian de taak om Next Gen te modereren, sprekers aan te kondigen en het publiek te enthousiasmer Kristian Esser
Page:
12