Kris Verburgh
Kris Verburgh is arts, onderzoeker en auteur. Hij geeft inspirerende lezingen die je kijk op je lichaam, gezondheid, geest en de wereld veranderen.

Op 25-jarige leeftijd was hij auteur van drie boeken over wetenschap, gezondheid en filosofie. Hij schreef zijn eerste boek op 16 jaar. De Volkskrant noemde Verburgh ‘een wonderkind’.

Als arts en onderzoeker verdiept hij zich in het verouderingsproces. Waarom worden wij oud? Wat is de rol van voeding in het risico op verouderingsziekten zoals hartziekte, diabetes of Alzheimer? Kan de mens ooit onsterfelijk worden?

Verder heeft Verburgh een grote belangstelling voor wetenschap en de Grote Vragen. Hoe is het heelal ontstaan? Is er een grens aan het universum? Wat is leven? Van welke stof zijn herinneringen gemaakt? Hij schreef zijn eerste boek hierover op 16 jarige leeftijd. Het boek werd een bestseller.

In zijn tweede boek schrijft Kris Verburgh over de evolutietheorie, creativiteit, intelligentie, moraliteit en spiritualiteit. Als wetenschapper heeft hij ondermeer onderzoek gedaan naar spiritualiteit en religie in de hersenen.

Zijn derde boek ‘De voedselzandloper’ gaat over de rol van voeding in het verouderingsproces. Het boek werd een bestseller waarvan meer dan 300 000 exemplaren werden verkocht in Nederland en België. De voedselzandloper werd vertaald in het Engels, Duits, Spaans, Russisch en andere talen.

Sinds 17-jarige leeftijd geeft Kris Verburgh lezingen over wetenschap, gezondheid, geneeskunde en filosofie. Volgens hem zal wetenschap in een niet zo verre toekomst een grote invloed hebben op wie we als mens zijn, gaande van het omkeren van het verouderingsproces tot het verbeteren van onze cognitieve vermogens en zelfs moraliteit.

Hij heeft artikelen en recensies geschreven voor NRC Handelsblad, de Volkskrant, De Morgen, Gazet van Antwerpen en EOS en trad op in diverse radio- en televisieprogramma’s (Pauw en Witteman, De Wereld Draait Door, Reyers Laat, Noorderlicht, de Laatste Show, Kunststof, …). Hij geeft regelmatig lezingen over geneeskunde, gezondheid en wetenschap.

Kris Verburgh inhuren of boeken voor een lezing?
Kris Verburgh inhuren of boeken voor een lezing? Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier aan de rechterzijde van de pagina.

Schrijf nu een recensie


Submit your review
* Required Field

Dr. Kris Verburgh SKU UPC Model

"Ik waande me tijdens de presentatie als in een roller coaster die dwars door het oneindige universum reed en waar leven en dood in elkaar vloeien en

Apr 28, 2014 by Anonymous
Bedrijfsnaam: Nevi Kring Zuid 

"Ik waande me tijdens de presentatie als in een roller coaster die dwars door het oneindige universum reed en waar leven en dood in elkaar vloeien en er geen evolutie noch bestemming is enkel zijn. Met trillende benen stapte ik aan het einde van de presentatie uit en realiseerde nog nauwelijks dat ik een unieke reis had meegemaakt met Kris als reisleider. Schitterend!"
John Veldhoen, voorzitter NEVI kring Zuid


5.0 5.0 4 4 “Kris Verburgh, wetenschappelijk zwaargewicht en een master speaker."- Cor van Leeuwen, bestuurslid Rabobank Dr. Kris Verburgh
Page:
12