Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Koos Groenewoud
Bewaar als favoriet

Koos Groenewoud

Tariefindicatie: 1250 - 2000 Euro

Koos Groenewoud is een inspirerend veranderaar en bruggenbouwer (“Mister Connectivity”), met gevoel voor humor en passie voor Dienend – Leiderschap. Koos helpt en inspireert managers betere leiders te worden. Naast het spreken en het geven van workshops schrijft hij veelgelezen columns.

Houden van Klanten

"Koos is een ouwe rot in het leiderschapsvak. Oud misschien wel een beetje (sorry Koos), rot zeer zeker niet. Koos weet alles van dit vakgebied en straalt dat ook uit. Koos kan bogen over een zeer brede ervaring in uiteenlopende vakgebieden, hetgeen hem alleen maar sterker maakt. Zijn passie voor dienstverlening komt hem daarbij goed van pas. Koos is van harte aanbevolen!"

Koos Groenewoud: Sociale Innovatie / Zelfsturing / Nieuw Leiderschap Hospitality & Verandermanagement
Koos Groenewoud is een enthousiast mensenmens die een bijdrage wilt leveren aan een betere wereld. Koos is betrokken bij MVO, Milieu, de aarde en MENSEN. “Dienstverlener in hart en nieren (Het zit in mijn genen). 25 jaar facilitaire managementervaring. Roots in de Hospitality Industry. Inspirerend veranderaar en bruggenbouwer (“Mister Connectivity”), met gevoel voor humor en passie voor Dienend – Leiderschap. Koos helpt en inspireert managers betere leiders te worden. Hij kijkt terug op 90.000 uren managementervaring bij grote toonaangevende en naambekende ondernemingen.”

Zijn passie: (nieuw) Leiderschap, Nieuwe Business Modellen, Nieuwe Economie. Hij spreekt daar (ontzettend graag en met glimmende ogen) over en deed dat o.a. bij en voor: Marcus Evans (Cannes – keynote speaker), Seminar FM & RE
(Barcelona), Alumni MBA Rotterdam School of Management (Erasmus University), Alex van Groningen en Rotary Driebergen.

Onderwerpen waar Koos Groenewoud over spreekt
• Nieuw Leiderschap (kijk een aantal video’s van koos op: https://www.bc1.nl/nieuw-leiderschap/)
• Slechte gewoontes van leiders
• Aanbevelingen uit mijn eigen ervaring
• Zelfsturing, Semco style, Nieuw Economie. De spelers en de valkuilen

Naast het spreken en het geven van workshops schrijft Koos veelgelezen (500.000+) columns. Ook recenseert hij boeken van prominente management / leiderschap experts (o.a. Marga Hoek, Jan Rotmans, Jan Jonker, Jaap Boonstra, Ben Tiggelaar, Bas Kodden en Aart Bontekoning). Eind 2011 verscheen zijn boek “AUTHENTIEKE Leiders, ECHTE Leiders” – 183 Tips, inzichten en ervaringen over het NIEUWE LEIDERSCHAP.

Persoonlijke missie Koos Groenewoud:
Het leveren van een substantiële bijdrage aan – de ontwikkeling van- (Nieuw) Leiderschap. “Als ik in staat ben om de komende 5 jaar gemiddeld 1 manager per week te laten denken en/of functioneren als (nieuwe) leider is mijn missie geslaagd en laat ik wat na: 250 betere leiders, die lekker in hun vel zitten en in hun kracht staan, 250 partners die hier blij van worden, 250 bedrijven en/of organisaties die beter presteren, tevreden klanten en leveranciers en – last but not least – ergens tussen de 2.500 en 15.000 medewerk(st)ers die energie halen uit hun werk!”

Koos leeft zijn missie vanuit onderstaande rollen:
• Ambassadeur Ecoland.tv
• Ambassador, Friend & Fan Marshall Goldsmith
• Ambassadeur Go Beyond MBA
• Oprichter “Van Management naar (NIEUW) Leiderschap”
• Leadership trendwatcher
• Spreker, schrijver en (interim) manager in verandertrajecten
• Voormalig Ambassadeur Greenleaf center for Servant-Leadership Europe
• Voormalig Ambassadeur Groen Geld

Interesse in een lezing van Koos Groenewoud of heeft u een vraag?
Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier of telefonisch via 072 750 74 22

Bewaar als favoriet

Meer videos

Beoordelingen

P&O voor Zorg en Welzijn

"Het thema Leiderschap is door weinigen zover uitgediept en zoveel bestudeerd als door Koos Groenewoud. Als spreker boeit hij ons met zijn enthousiasme en kennis van zaken. Maar meer nog inspireert hij doordat hij kennis en kunde verbindt met zijn rijke en veelzijdige ervaringskennis in de praktijk. Op het ene moment staan we als jongste werknemer in de keuken van een Fries restaurantje; waar de baas met de pollepel zwaait. En twee tellen later neemt Koos ons mee naar de directiekamer of naar een MT vergadering van een grote energieleverancier. Koos weet met tal van praktijkvoorbeelden duidelijk te maken wat de essentie is van leiderschap. Onder het motto "Walk the talk" legt hij uit dat het zowel gaat om wat je zegt als om wat je doet. De beste les die ik ooit van Koos heb gehad (en nog altijd doorgeef aan managers): "Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet". Huur Koos Groenewoud in. Van harte aanbevolen; laat u inspireren!"

Gemeente

"Als mede-schrijver van het boek Poleposition (over zelfsturing in een gemeente) heb ik Koos Groenewoud leren kennen als een groot voorvechter van nieuwe ideeën en concepten. Niet omdat ze nieuw zijn maar omdat hij als geen ander beseft dat we moeten ontwikkelen. Oude concepten zijn een onvoldoende antwoord op de complexe vraagstukken van deze tijd. Koos is een onvermoeibare ambassadeur van nieuwe en zich bewijzende vormen van sturing en leiderschap. Hij put uit een enorme hoeveelheid kennis, ervaringen en voorbeelden en kan dat boeiend over het voetlicht brengen. Boeken dus Anja van der Horst mede-schrijver van het boek ‘Poleposition’, over zelfsturing in een gemeente"

AnoukA Training

"Koos heeft een inleiding over nieuw leiderschap verzorgd bij mijn boekpresentatie van "De Verborgen Dimensie van Leiderschap" over de evolutie van (on)macht naar kracht. Hij weet veel en kent veel mensen, is gedreven en betrokken en laat dat ook merken. Hij spreekt gemakkelijk."

ManagementPro

"Koos Groenewoud publiceert op ManagementPro.nl met regelmaat inspirerende en uitdagende columns m.n. gerelateerd aan het thema Dienend Leiderschap; aanraders. Koos daagt lezers uit en praktiseert daarnaast, 'practice what you preach', dienend leiderschap. Hij biedt mensen daarmee een podium, complimenteert en verbindt. Koos kan een publiek enthousiasmeren is bij dat alles vooral een aimabel mens. Willem Scheepers ManagementPro.nl"

Platform Lerende Leiders

"Passie, bevlogenheid, doortastendheid. Koos Groenewoud weet dit als geen ander te verbinden en daarmee zijn publiek te boeien en inspireren. Hij put uit een rijke 'rugzak' met ervaring in het veld als het gaat om management en leiderschap en deelt dit belangeloos. Aanrader! Ruud van Lent Founder, Platform Lerende Leiders"

Beschikbaarheid en informatie

Koos Groenewoud

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1200 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid