Karin Manuel

Dr. mr. Karin Manuel is een inspirerend en deskundig spreker en trainer op het brede terrein van Organisatie, Management/Leiderschap en HRM. Karin verzorgt masterclasses, lezingen en workshops op het gebied van strategisch HRM, talentgericht werken, duurzame inzetbaarheid, flexibele arbeidsverhoudingen, organisatiecultuur, (authentiek) leiderschap en professionalisering & ontwikkeling van organisaties.

Boeken Karin Manuel

Karin heeft in 2019 het boek ‘Talent Centraal’ uitgebracht en heeft hiervoor nauw samengewerkt met multitalent Ali B. Hij is tv-persoonlijkheid, rapper,  theatermaker, platenbaas (TRIFECTA) en hij beheert zijn eigen managementbedrijf SPEC. Ook als coach in het tv-programma ‘The Voice of Holland’ richt hij zich op het scouten en ontwikkelen van talenten bij anderen.

In het boek wordt duidelijk hoe:

  • talenten zich ontplooien,
  • talenten van mensen zijn te scouten,
  • talenten zich kunnen ontwikkelen via talent-coaching
  • en hoe organisaties talentgericht werken kunnen omarmen en inbedden.

In 2017 heeft Karin het boek ‘Futuring Organisations’ uitgebracht. Hierin schetst zij een HRM-perspectief op aantrekkelijk werkgeverschap voor Millenials. Zij gaat in op de wensen en behoeften van Millenials in werk en schetst ook hun afknappers op de werkvloer. Van daaruit presenteert zij een nieuwe organisatievorm, de co-creatie, die uitgaat van een agile arbeidscapaciteit en een moderne manier van werken omarmt. Uiteraard beschrijft zij wat dit betekent voor de rol van HR in organisaties en welke accenten daarin van belang zijn, wil de organisatie een imago als aantrekkelijk werkgever opbouwen en handhaven.

Ook ‘Dansend naar de toekomst’ (2014) is van haar hand met perspectief voor werkgevend en zelfstandig professioneel Nederland. Dit boek belicht het succes en de speelruimte van de zelfstandige professional tegen de achtergrond van ontwikkelingen op de arbeidsmarkt, de wet- en regelgeving en de opkomst van sociale netwerken. Ook komen veelbelovende samenwerkingsvormen voor zelfstandige professionals aan bod alsmede de mogelijkheden tot flexibele arbeidsvormen met professionals nadrukkelijker te organiseren en te betrekken in de planning van de arbeidscapaciteit. Niet alleen de rollen van de manager en van de HRM’er veranderen daardoor. Ook voor de vakbonden is een nieuwe rol weggelegd. En het blijkt een ‘must’ te investeren op innovatiekracht, wil de Nederlandse zelfstandige professional ook internationaal (meer) positie krijgen.

Achtergrond Karin Manuel

Karin is lector bij het NCOI en runt een consultancybureau, MMCT, op het gebied van organisatieontwikkeling en duurzame inzetbaarheid van personeel. Na de afronding van haar studie Rechtsgeleerdheid in 1995 is zij een aantal jaren als jurist werkzaam geweest en vervolgens het HRM-werkveld ingestapt. Vanaf 1999 heeft zij verschillende rollen ingevuld op het terrein van HRM bij diverse organisaties in de non-profitsector.

In 2010 heeft Karin de master Organisatie, Cultuur en Management afgerond, welke zij heeft afgesloten met het predicaat cum laude. Nog hetzelfde jaar is zij een promotieonderzoek gestart. Zeer bewust heeft ze gekozen voor een onderzoek binnen de Nederlandse muziekbusiness, een branche die vanuit organisatiekundige optiek niet eerder van binnenuit is beschouwd en beschreven. In 2013 is zij op dit thema gepromoveerd met haar werk ‘Een wereld van succes’ waarin zij aantoont dat de branche een voorbeeld is voor andere sectoren.

Karin Manuel inhuren of boeken voor een lezing?

Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier. Je kunt ons ook telefonisch bereiken via 072 750 7422.

Schrijf nu een recensie


Submit your review
* Required Field

Karin Manuel SKU UPC Model

Als student van de Master HRM bij het NCOI, volgde ik de masterclass Strategisch HRM bij Karin. Zij wist mij vanaf het eerste moment te inspireren met

Apr 17, 2016 by Anonymous
Bedrijfsnaam: Student NCOI Master HRM 

Als student van de Master HRM bij het NCOI, volgde ik de masterclass Strategisch HRM bij Karin. Zij wist mij vanaf het eerste moment te inspireren met haar kennis en inzichten in het HRM vakgebied. De manier van doceren van Karin sluit goed aan bij de manier die ik prettig vind. Inhoudelijk sterk, proactief, uitdagend en prikkelend. De bijeenkomsten vlogen voorbij en hebben mijn blikveld op het vakgebied HRM vergroot. Karin is een gedreven docent die geniet van het overbrengen van informatie en het aanzetten tot nadenken bij haar studenten. Tegelijkertijd staat zij altijd open voor nieuwe inzichten om op door te borduren. Dankzij haar goede begeleiding heb ik met een rustig gevoel de eindopdracht afgerond.


De zeer bevlogen keynote om de dag te openen van Karin Manuel is een aanrader. Hoe verhoudt zich de rol van HR in deze veranderende wereld van digital

Apr 05, 2016 by Anonymous
Bedrijfsnaam: Gemeente Amsterdam 

De zeer bevlogen keynote om de dag te openen van Karin Manuel is een aanrader. Hoe verhoudt zich de rol van HR in deze veranderende wereld van digitalisering en robotisering? Waar gaat het naar toe en hoe passen we ons werk hierop aan? Karin Manuel geeft de HR professional stof tot nadenken en zet aan tot interactie en gaat vooral het gesprek aan met de aanwezigen. Met naast een serieuze boodschap tevens ruimte voor wat lichtvoetigheid en humor.


Tijdens het congres "Flexwerken na de WWZ. Focus op kansen" in Media Plaza Utrecht heb ik Karin horen spreken over 'Duurzame arbeidsrelatie en de rol

Oct 19, 2015 by Anonymous
Bedrijfsnaam: Millennial Coach 

Tijdens het congres "Flexwerken na de WWZ. Focus op kansen" in Media Plaza Utrecht heb ik Karin horen spreken over 'Duurzame arbeidsrelatie en de rol van HR'. Karin liet een verfrissend geluid horen, keek over de grenzen van het bekende en daagde hiermee het publiek uit. Uit de diversiteit aan reacties meende ik op te maken dat niet iedereen klaar is voor de veranderingen die eraan zitten te komen, veranderingen die Karin uitstekend weet te duiden en te onderbouwen. Door haar heldere verhaal en interactieve aanpak wist ze de dialoog goed op gang te brengen. Daarom was het des te spijtiger dat de organisatie geen tijd meer liet voor het vragenrondje achteraf. Het had ongetwijfeld voor nog meer verdieping en uitwisseling gezorgd, wat ik iedere organisatie gun die haar als spreker inzet.


4.8 5.0 9 9 Tijdens de uitreiking van Karin’s nieuwe boek ‘Futuring organisations for millennials’ heeft zij een inspirerende presentatie gegeven. Het onderwerp was ‘Millennials als cu Karin Manuel
Page:
123