Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Bewaar als favoriet

Jur Raatjes

Tariefindicatie: 1250 - 2000 Euro

Met zijn jarenlange ervaring als presentator, verslaggever en commentator op de Nederlandse televisie en zijn achtergrond als docent wiskunde en topsport is Jur Raatjes de uitgelezen persoon voor het verzorgen van presentaties, commentaar en dagvoorzitterschappen, hij is ook inzetbaar als discussieleider, media-adviseur en panellid.

Bewaar als favoriet
Ja, ik wil een vrijblijvende aanvraag doen

Jur Raatjes
Jur Raatjes begon na zijn studie wiskunde zijn loopbaan als docent wiskunde in het middelbaar beroepsonderwijs. Hij kreeg na drie jaar de mogelijkheid om als omroeper te werken voor NOS en Schooltelevisie op freelance basis op de toen beschikbare netten Nederland 1 en 2. Bij de komst van Nederland 3 in 1988 (zonder omroepers) werd hij freelance eindregisseur, nog steeds naast zijn full-time baan als docent.

In de zomer van 1989 werd Jur Raatjes gevraagd om op full-time basis presentator / verslaggever te worden bij de eerste commerciële TV-zender in Nederland, RTL Veronique en stopte in het onderwijs. Hij werkte zes jaar voor wat na een jaar tot RTL4 werd omgedoopt, voor verschillende programma’s, voornamelijk RTL Sport en RTL Formule 1 Live, maar ook vele andere programma’s. Zijn grootste bekendheid kreeg hij bij de live-uitzendingen vanaf Wimbledon en die rond het Nederlands voetbalelftal.

Na tien jaar bij de omroep, in een periode dat de sport daar minder belangrijk werd, startte Jur Raatjes in januari 1996 als Directeur Externe Betrekkingen en Woordvoerder bij Heineken Nederland B.V. maar bleef in de avonduren tevens autosportprogramma’s presenteren voor RTL5. Na ruim drie jaar werd hij door Renault Nederland gevraagd om de functie van Directeur PR, Sponsoring & Autosport te bekleden en was daar actief van maart 1999 tot oktober 2002.

Aansluitend richtte hij zijn eigen bureau Raatjes Media & Events op en sinds 1 augustus 2003 is hij werkzaam als Directeur Public Relations bij importeur Mazda Motor Nederland in Waddinxveen. Tijdens de Olympische Spelen in Athene en Turijn was hij als centrale presentator verantwoordelijk voor alle huldigingen van de medaillewinnaars op het podium van het Holland Heineken House.

Nog steeds is Jur Raatjes actief als freelance commentator bij Studio Sport en RTL Sport, zoals in de zomer van 2012 tijdens de eerste 24 uur lange live-uitzending van de 24 Uur van Le Mans op RTL7. Hij is tevens bestuurslid en jurylid van de belangrijkste zeilprijs in Nederland, de Conny van Rietschoten Trofee, waarbij hij tevens presentator is van de jaarlijkse uitreiking.

Met zijn jarenlange ervaring als presentator, verslaggever en commentator op de Nederlandse televisie en met zijn achtergrond als docent wiskunde en in de topsport is Jur Raatjes de uitgelezen persoon voor het verzorgen van presentaties, commentaar en dagvoorzitterschappen, maar is ook inzetbaar als discussieleider, media-adviseur en panellid.

Bewaar als favoriet

Schrijf een recensie

Schrijf nu een recensie


Verstuur jouw review
* Verplicht veldBeschikbaarheid en informatie Jur Raatjes

  • 8,9 op basis van +620 reviews
  • Vrijblijvende offerte binnen 1 werkdag
  • Corona annulering = kosteloos verzetten
  • Snel direct contact met deze spreker