Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Bewaar als favoriet

Joke Hermsen

Tariefindicatie: 1250 - 2000 Euro , 2000 - 3000 Euro

Joke J. Hermsen is de auteur van de filosofische bestseller ‘Stil de tijd’. Haar lezingen en workshops gaan over een andere verhouding tot de tijd, over bezinning en bezieling, over creatief en duurzaam leiderschap, over engagement en saamhorigheid.

Bewaar als favoriet
Ja, ik wil een vrijblijvende aanvraag doen

UC Leuven Limburg

De luisteraars bleven geboeid tot het einde. Er was interactie in de chat. Bijna de helft van de luisteraars heeft Joke\'s boek besteld dus dat wil toch iets zeggen.

Joke Hermsen

Joke Hermsen is de auteur van de filosofische bestseller ‘Stil de tijd’ als roman ‘Rivieren keren nooit terug’ (2018). Haar lezingen en workshops gaan over een andere verhouding tot de tijd, over bezinning en bezieling, over creatief en duurzaam leiderschap, over engagement en saamhorigheid én over melancholie en hoop.

Een lezing over het belang van tijd en bezinning

Joke Hermsen laat zien waarom we liefde, aandacht, rust en culturele expressie – muziek, kunst, literatuur – nodig hebben om onze melancholie niet in depressiviteit te laten omslaan. Tijd is een belangrijk thema in haar werk. We leven op gespannen voet met de tijd, en die doet onrust, angst en onzekerheid toenemen.

Hiertoe is een grondige herbezinning op de tijd en de mens noodzakelijk. Wie zijn wij? Hoe vinden we nog rust voor innerlijke reflectie? Hoe bevrijden we de tijd uit de economische dwangbuis waar we hem eigenhandig in hebben gestopt? Joke Hermsen geeft haar intrigerende visie omtrent deze vragen.

Tijd is het fundament onder ons bestaan. We hebben deze grond uitbesteed aan een extern principe – de economische kloktijd – die ons niet alleen opdrijft, gejaagd en rusteloos maakt, maar ons ook van ons zelf – en de innerlijk ervaren tijd: bron van creativiteit – doet vervreemden. Rust vormt sinds Plato de voorwaarde voor denken en creativiteit. Hedendaagse neurologen zeggen het hem na. Ons brein moet ontfocussen om goed te kunnen functioneren.

Joke Hermsen boeken voor lezing?

Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier. Je kunt ook telefonisch contact opnemen door te bellen naar 072 750 74 22. Wij denken graag met je mee.

Bewaar als favoriet

Recensies

UC Leuven Limburg

De luisteraars bleven geboeid tot het einde. Er was interactie in de chat. Bijna de helft van de luisteraars heeft Joke\'s boek besteld dus dat wil toch iets zeggen.Beschikbaarheid en informatie Joke Hermsen

  • 8,9 op basis van +900 reviews
  • Vrijblijvende offerte binnen 1 werkdag
  • Corona annulering = kosteloos verzetten
  • Snel direct contact met deze spreker