Informatie Coronavirus

Laatste update: 24 april 2020, 12:00 uur

Het coronavirus houdt Nederland in zijn greep. Dit hebben wij ook nog nooit meegemaakt en het heeft grote maatschappelijke gevolgen. Ook de evenementenbranche wordt er hard door geraakt. Gezondheid van een ieder staat echter natuurlijk voorop.

We doen ons uiterste best voor jullie, zodat we straks weer van mooie events met inspirerende sprekers kunnen genieten.

We proberen hier antwoord te geven op de meest gestelde vragen. Liever bellen of e-mailen? Dat kan, onze contactgegevens staan onderaan deze pagina.

IK VIND HET NU SPANNEND EEN SPREKER VAST TE LEGGEN I.V.M. DE ONZEKERHEID RONDOM CORONA

deSpreker.nl stelt zich sinds de eerste onzekerheid rondom corona flexibel op naar al haar klanten. Dit doen we door in vrijwel alle gevallen de mogelijkheid te geven de bijeenkomst kosteloos te verplaatsen naar een later moment dit jaar.

Wanneer je nu een spreker boekt hanteren we graag –in overleg met jou– aangepaste annuleringsvoorwaarden wanneer een bijeenkomst door het coronavirus geen doorgang kan vinden. Kosteloze verplaatsing is in deze gevallen in elk geval mogelijk.

IK WIL VERPLAATSEN

Wil je jouw boeking in verband met het coronavirus annuleren of verplaatsen? Geen zorgen, dat is bij ons mogelijk. We proberen zoveel mogelijk met jullie mee te denken, zodat we voor alle partijen de schade kunnen beperken. 

De verplaatsing van jouw boeking naar een andere datum in 2020 / begin 2021 is in de meeste gevallen kosteloos mogelijk. We gaan samen kijken naar een nieuwe datum waarop jullie geboekte spreker ook beschikbaar is. Neem contact op met jouw contactpersoon om de voorwaarden verder door te spreken.

IK WIL ANNULEREN

Wil je jouw boeking in verband met het coronavirus annuleren? We proberen zoveel mogelijk met jullie mee te denken, zodat we voor alle partijen de schade kunnen beperken. In de basis geldt onderstaande, maar neem vooral contact op met jouw contactpersoon om de voorwaarden verder door te spreken.

  • Bestaande annuleringen: die kunnen geen beroep doen op de maatregelen van de overheid voor wat betreft een beroep op overmacht. Met andere woorden: de afspraak voor verplaatsing blijft staan. Maar er kan niet kosteloos geannuleerd worden.
  • Alle events vóór 20 mei 2020 kunnen geannuleerd worden. Uiteraard is er nog altijd de mogelijkheid om jullie boeking kosteloos te verplaatsen. Aangezien de agenda’s van sprekers en locaties voor het najaar snel vollopen is verplaatsen aan te raden.
  • Voor alle events ná 20 mei 2020 hanteren wij onze reguliere annuleringsvoorwaarden, zoals vermeld in de offerte. Wel bieden we de mogelijkheden voor kosteloze verplaatsing van bijeenkomsten die voor de zomer zouden plaatsvinden.

Wat is de regelgeving tot 1 september 2020:

Evenementen met een vergunnings- en meldplicht worden verboden tot 1 september 2020. Andere bijeenkomsten zijn tot 20 mei verboden.

IK WIL EEN VERPLAATSTE BIJEENKOMST ANNULEREN

Het annuleren van een eerder verplaatste bijeenkomst is niet kosteloos mogelijk. De oorspronkelijke annuleringsvoorwaarden zijn dan van toepassing. Wel kunnen we de verplaatste bijeenkomst natuurlijk weer kosteloos verder verplaatsen :).

Neem contact op met jouw contactpersoon om de precieze voorwaarden verder door te spreken.

IK WIL MIJN EVENEMENT LATEN DOORGAAN – denk dan eens aan online

Houd de richtlijnen van de overheid goed in de gaten en probeer je doelgroep goed te informeren.

Heb je ook al gedacht om jouw event online te organiseren?

Er zijn diverse online varianten denkbaar. De meeste sprekers kunnen bijvoorbeeld een webinar houden waarbij deelnemers via chat vragen kunnen stellen en vragen kunnen beantwoorden. Ook is er de mogelijkheid dat andere sprekers of deelnemers live via hun webcam en microfoon vragen kunnen stellen. Wij hebben de software hiervoor, maar je kunt ook je eigen tools gebruiken.

Meer over  sprekers voor webinars

Er zijn ook meer geavanceerde varianten denkbaar, bijvoorbeeld in een studio op locatie waarbij sprekers of live of via een online verbeelding aanwezig zijn.  Er zijn een aantal partijen die je technisch kunnen ondersteunen en ontzorgen. Wij hebben onze contacten en kunnen hier natuurlijk over meedenken.

CONTACT

Neem contact op met jouw consultant om de verschuif- of annuleer mogelijkheden voor jouw boeking verder te bespreken. Je kan ons bereiken via jouw vaste consultant of via onze algemene nummer en mailadres: 072 – 750 74 22 of office@despreker.nl.

Het team van deSpreker.nl
Kees, Annemieke, Claudia, Kirby, Arno, Petra en Djamel.